Actualidad Cultura

Imagen
15/10/2018

La vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó, ha presentat davant els mitjans de comunicació i a la Biblioteca d’Etnologia, la campanya “Espanta la por. Per Tots Sants, monstres valencians”. Junt amb Amigó, han participat en la roda de premsa Francesc Tamarit, director del Museu Valencià d’Etnologia; Empar Pons, directora de la Biblioteca; i Francesc Cabañés, cap de difusió, didàctica i comunicació del museu.

 

Imagen
15/10/2018

La Institució Alfons el Magnànim, depenent de l’àrea de Cultura de la Diputació, presenta davant els mitjans de comunicació els Premis València de 2018, el pròxim 18 d’octubre, a les 11.30 hores, al Centre Cultural La Beneficència. La roda de premsa correrà a càrrec del diputat de Cultura, Xavier Rius; el director del Magnànim, Vicent Flor; i els guardonats de les diferents categories: Antoni Corominas (Premi València d’Assaig), Jordi Julià (Premi València de Poesia en valencià), Javier Velaza (Premi València de Poesia en castellà), Joanjo Garcia (Premi València de Narrativa en Valencià), Núria Tamarit (Premi València de Novel·la Gràfica), Estefanía Cabello (Premi València Nova de Poesia en castellà) i Mònica Richart (Premi València Nova de Narrativa en valencià).

 

Imagen
11/10/2018

Passades les celebracions de la festa del 9 d’octubre, el diputat de Cultura, Xavier Rius ha volgut fer una visita institucional a dos pobles de la comarca de la Safor, amb el propòsit de conéixer de primera mà quines són les seues realitats culturals.

 

La Safor, amb una població que voreja els 150.000 habitants en 31 pobles, és un territori tradicionalment molt actiu en iniciatives culturals. El diputat de Cultura ha tingut l’ocasió de visitar els representants polítics dels ajuntaments d’Ador, Joan Faus; i de Palmera, Álvaro Català. Els ajuntaments han manifestat la seua satisfacció per unes ajudes que estan perfectament reglades des de principis de cada any, permetent a cada ajuntament poder fer una previsió objectiva de les seues inversions en cultura.

Imagen
10/10/2018

La vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó presenta la campanya Espanta la por, creada per la Biblioteca del Museu Valencià d’Etnologia, depenent de l’àrea de Cultura, i que pretén reivindicar l’imaginari de la por valenciana amb motiu de la festa de Tots Sants. El projecte es presentarà en roda de premsa el pròxim dilluns 15 d’octubre, a les 11.00 hores, a la Biblioteca del Museu Valencià d’Etnologia (c/Corona, 36).

 

Imagen
03/10/2018

Quartell, a la comarca del Camp de Morvedre, rep aquest cap de setmana, des del divendres 5 al diumenge 7 d’octubre,  la III Trobada de Folklore D’Arrel, organitzada per l’àrea de Cultura de la Diputació de València amb la col·laboració de l’Ajuntament de Quartell. Aquesta és la tercera parada del programa de música, cançons i balls tradicionals, que ja ha passat per Sumacàrcer, en juny, i per Montesa, en setembre.

 

Imagen
02/10/2018

La Diputació de València obre al públic els seus palaus fins al dia 9 d'octubre amb motiu de la celebració del dia de la Comunitat Valenciana.

Imagen
02/10/2018

Montesa ha acollit al llarg d’aquest cap de setmana la celebració de les jornades de folklore “D’Arrel” 2018. Trobades de música, ball i cançons valencianes, “D’Arrel” és una iniciativa de l'àrea de Cultura de la Diputació de València que pretén portar les manifestacions del folklore valencià per les nostres comarques.

 

Des de divendres 28 fins al diumenge 30 de setembre, a Montesa s’han organitzat i dut a terme nombroses activitats destinades a tot tipus de públic, des dels correfocs dels “Dimonis de Montolivet”, a les cercaviles i danses amb grups de Moixent, La Llosa de Ranes i La Granja de la Costera, a més de la colla de dolçainers “Cap amunt”.

 

Imagen
02/10/2018

Aquest matí, en una roda de premsa que s’ha produït en les dependències de l’Ajuntament de València, s’han anunciat les actuacions de col·laboració previstes per al 9 d’octubre, entre la regidoria de cultura festiva de l’Ajuntament, encapçalada pel regidor Pere Fuset i l’àrea de Cultura de la Diputació de València, comandada pel diputat Xavier Rius. Aquesta és una col·laboració que, per segon any consecutiu, es formalitza  per a ordenar el panorama d’accions conjuntes, un símptoma dels temps de diàleg i sintonia entre els representats polítics d’ambdues institucions.

 

Imagen
01/10/2018

La Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació, centre dependent de l'Àrea de Cultura de la Diputació de València, ha programat per a aquest darrer trimestre de 2018 una vintena d’actes culturals que tenen com a nexe d’unió el seu interés social atés que tracten temes que van més enllà d’aspectes locals per a abordar a assumptes globals.

 

Els Debats del Magnànim, debats de l’actualitat

 

Imagen
29/09/2018

El 20é lliurament del Premi Bernat Capó va tindre lloc el divendres a Dènia. El professor de la Universitat d’Alacant Francesc-Xavier Llorca Ibi va ser el guanyador gràcies al seu projecte “Gat Vell. Recull de fraseologia marinera tradicional”. Aquest certamen és el més important en l’àrea de la difusió de la cultura popular. El guardó està dotat amb 6000 euros i la publicació de l’obra per part d’Edicions del Bullent.

 

Área de Cultura

Serveis de Cultura

Promoció Cultural
SARC
Centre Museístic La Beneficència
Institució Alfons el Magnànim
Museu de Prehistòria
Museu Valencià d'Etnologia
MuVIM
Normalització

Programes de Cultura

Acudim Agenda Cultural
Programa Area de Cultura
Exposicions
València és música
Les Arts Volant
Escena Erasmus
Fons editorial
Ciutats Lectores
Festivals de Cinema
Trobada Folklore

Descarregues

Intranet