Actualidad Cultura

Imagen
14/12/2018

L’àrea de Cultura de la Diputació de València, encapçalada pel diputat Xavier Rius, ha volgut agrair la col·laboració del Museu Marià de València (MuMa) amb el MuVIM en la producció del cicle expositiu ‘Mare dels Desemparats’, que es podrà visitar fins al 24 de març. Xavier Rius, acompanyat pel director del MuVIM, Rafael Company, s’han reunit amb María Ángeles Gil, directora del MuMa, i Jaime Sancho, rector de la Basílica de la Mare de Déu dels Desemparats, per a fer entrega d’un facsímil del missal del papa Alexandre VI, un llibre amb cinc-cents anys d’història.

 

Imagen
14/12/2018

Hui s’ha presentat al Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat (MuVIM), depenent de l’àre de Cultura de la Diputació,l’exposició ‘D759 in B minor’, de l’artista valencià, i guanyador del ‘Premio Nacional de Dibujo DKV-MAKMA’, Manu Blázquez. La roda de premsa ha comptat amb la participació d’Amador Griñó, cap d’exposicions del MuVIM; Miquel Moreno, director de la delegació DKV València; Vicent Chambó, conseller de la revista MAKMA i comissari de la mostra; i el mateix Manu Blázquez.

 

Imagen
14/12/2018

La Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació, depenent de l’àrea de Cultura de la Diputació, organitza un desdejuni informatiu amb els mitjans de comunicació valencians, el pròxim dimecres 19 de desembre a les 10.30 hores, a la Sala Gregori Mayans del MuVIM. L’objectiu és fer balanç de l’activitat del Magnànim en l’any 2018, així com en el període 2016-2018, tant en l’edició de llibres i revistes, com en els debats i esdeveniments culturals organitzats per la Institució. La roda de premsa comptarà amb la presència del diputat de Cultura, Xavier Rius, i del director del Magnànim, Vicent Flor, que seran els encarregats de presentar els resultats i anunciar les principals novetats previstes per al 2019.

 

Imagen
13/12/2018

El MuVIM, DKV i la revista MAKMA presenten el divendres 14 de desembre, a les 11.30 hores, en roda de premsa, l’exposició ‘D759 in B minor’, de l’artista valencià, i guanyador del ‘Premio Nacional de Dibujo DKV-MAKMA’, Manu Blázquez. A la roda de premsa assistiran Amador Griñó, cap d’exposicions del MuVIM; Miquel Moreno, director de la delegació DKV València; Vicent Chambó, conseller de la revista MAKMA i comissari de la mostra; i el mateix Manu Blázquez.

 

Imagen
12/12/2018

El Centre Cultural La Nau acull els dies 12 i 13 de desembre la mostra del taller de formació actoral del projecte teatral europeu Escena Erasmus de la Universitat de València, “La nova Europa: materials per a un espectacle incert”, que compta amb la col·laboració i el suport de l’àrea de Cultura de la Diputació de València. La vicepresidenta, Maria Josep Amigó, assistirà a la representació el dijous dia 13.

 

L’espectacle, escrit a propòsit per la jove dramaturga Sara Acàmer, fusiona en la ficció dues èpoques del nostre continent: l’Europa just després de l’horror del nazisme i l’Europa actual que camina, de nou, cap a l’abisme, impulsada per l’ascens imparable del nacionalisme i del populisme d’extrema dreta.

 

Imagen
12/12/2018

L’última conferència d’enguany dins del cicle Els Debats del Magnànim, organitzat per la Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació, depenent de l’àrea de Cultura de la Diputació, estarà dedicada a la ciència. Titulada Descobrir l’univers amb els telescopis el futur, estarà impartida per Rafael Rebolo López (Cartagena 1961), astrofísic que dirigeix l’Institut d’Astrofísica de Canàries (IAC). El debat serà demà dijous, 13 de desembre, al saló d’actes de l’ADEIT (Fundació Universitat-Empresa de la Universitat de València. Pl. Verge de la Pau, 3 València). La presentació anirà a càrrec de Vicent Martínez, catedràtic d’Astronomia de la Universitat de València i director de l’Institut de Ciències Fisiconaturals del Magnànim.

 

Imagen
11/12/2018

El pròxim dijous 13 de desembre, a les 18.00 hores, tindrà lloc una nova sessió de ‘Café i Antropologia: dijous antropo-lògics a la Biblioteca del Museu Valencià d’Etnologia’. En aquesta ocasió, la xerrada, protagonitzada per Pepa García Hernandorena, doctora en Ciències Socials per la Universitat de València, se centrarà en l’emigració valenciana del primer terç del segle XX als Estats Units.

 

Imagen
11/12/2018

La Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació, depenent de l’àrea de Cultura de la Diputació, acaba de publicar Populisme. Una molt breu introducció. Es tracta de la traducció d’un llibre que es va publicar en primer lloc en la prestigiosa editorial Oxford University Press. Tenint en compte l’actualitat del tema i l’interés del text, publicat pels britànics en una col·lecció divulgativa, el Magnànim va decidir fer una versió en valencià. La presentació està prevista per a l’11 de març de 2019 i comptarà amb la presència de Cristóbal Rovira Kaltwasser, un dels seus autors. El llibre ha estat publicat en la col·lecció Debats i es pot adquirir en la botiga de venda online de la pàgina web del Magnànim.

 

Imagen
10/12/2018

La Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació, centre depenent de l’àrea de Cultura de la Diputació, publica el cinqué número de la seua col·lecció d’Història Contemporània Adés&Ara, un assaig fresc i innovador sobre el significat del passat en el present i la construcció d’una imatge actual de la cultura ibera entre els segles XVI i XX. Titulat A la recerca dels orígens. El passat iber en l’imaginari col·lectiu valencià, l’autor d’aquest estudi és Tono Vizcaíno Estevan. El llibre es presentarà el dimarts 11 de desembre, a les 19.00 hores, a l’Aula Capitular del Centre del Carme Cultura Contemporània. L'acte comptarà amb la presència de l'autor i de la catedràtica d’Arqueologia de la Universitat de València, Carme Aranegui.

Imagen
05/12/2018

Hui s’ha presentat i inaugurat, als patis del Centre Cultural La Beneficència, l’exposició ‘En tierra de nadie’. La roda de premsa ha comptat amb la participació de representants de l’àrea de Cultura de la Diputació de València, del Museu Valencià d’Etnologia i de CEAR-País Valencià.

 

Área de Cultura

Serveis de Cultura

Promoció Cultural
SARC
Centre Museístic La Beneficència
Institució Alfons el Magnànim
Museu de Prehistòria
Museu Valencià d'Etnologia
MuVIM
Normalització

Programes de Cultura

Acudim Agenda Cultural
Programa Area de Cultura
Exposicions
València és música
Les Arts Volant
Escena Erasmus
Fons editorial
Ciutats Lectores
Festivals de Cinema
Trobada Folklore

Descarregues

Intranet