Actualidad Cultura

Imagen
27/03/2017

La Trobada Internacional de Mags d’Almussafes compleix 25 anys. Un quart de segle en el qual el certamen s’ha erigit en l'esdeveniment de màgia per antonomàsia de la Comunitat Valenciana, amb una trajectòria més que consolidada.

 

Imagen
27/03/2017

La sessió del mes de març del Ple de la Diputació de València se celebrarà dimarts dia 28 a les 12 hores.

 

 

NOTA ALS MITJANS

 

Día: Dimarts, 28 de març de 2017

Lugar: Saló de Plens de la Diputació de València. Plaça Manises, 4

Hora: 12.00 hores

Imagen
25/03/2017

La Institució Alfons el Magnànim–Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació ha celebrat un nou Consell d’Administració durant el qual el seu director, Vicent Flor, ha donat compte de l’activitat desenvolupada per part d’aquesta entitat dependent de l’Àrea de Cultura de la Diputació de València. Al llarg dels darrers mesos s’ha reforçat l’aposta editorial de la institució, a més d’incrementar les vies electròniques d’accés a Debats. Revista de cultura, poder i societat i la participació de diferents referents dintre del cicle Debats al Magnànim.

 

Imagen
24/03/2017

El proper dimecres 29 de març, a les 19:00 hores, la Biblioteca del Museu Valencià d'Etnologia acollirà una nova sessió del cicle de presentacions #EnVeuAlta a la Biblioteca. En aquesta ocasió el protagonista serà Hassan J.

Imagen
23/03/2017

El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, diversos diputats provincials i treballadors de la institució han participat aquest dijous al costat de la vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, i altres càrrecs del Consell, en el minut de silenci convocat per ambdues institucions en la plaça Manises per les víctimes de l'atemptat de dimecres a Londres.

 

A l'acte en repulsa del terrorisme s'han sumat els alcaldes de Llíria, Bunyol i Cullera, Manuel Civera, Rafael Pérez i Jordi Mayor, que havien mantingut una reunió amb el president de la Diputació.

 

Imagen
23/03/2017

Axel Honneth, el més destacat representant actual de la coneguda com “tercera generació” de l’Escola de Frankfurt, visitarà València per presentar el seu llibre La idea del socialisme. Assaig d’una actualització, publicat per la Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació. El professor alemany participarà en una nova sessió de “Els Debats del Magnànim”, que tindrà lloc el 30 de març, a les 19:00 hores hores, a la sala Alfons el Magnànim de la Beneficència.

 

Imagen
22/03/2017

La Trobada de Folklore 2017 que promou l’Àrea de Cultura de la Diputació de València comença a prendre forma. Els municipis de Vallés (la Costera), Tavernes de la Valldigna (la Safor), Corbera (la Ribera Baixa), Bétera (Camp de Túria) i la ciutat de València acolliran aquest festival que arrancarà el 25 d’abril a la capital del Túria i que reunirà novament a agrupacions i entitats folklòriques amb el propòsit de potenciar i expandir les manifestacions del repertori de música, balls populars i cançons valencianes. L'objectiu és el de garantir el foment i la difusió del folklore valencià en totes les seues manifestacions.

 

Imagen
20/03/2017

El diputat de Cultura, Xavier Rius, ha visitat les localitats de Vallanca i Castielfabib per atendre la seua petició de reunir-se amb els representants d’alcaldies, regidories i departaments de cultura amb el propòsit de presentar les línies estratègiques de l’Àrea així com els diferents programes culturals d’aquest departament per al present exercici 2017.

 

Imagen
17/03/2017

L’Àrea de Cultura de la Diputació de València i l’Ajuntament d’Ademús treballen de forma conjunta perquè el jaciment de La Celadilla puga integrar-se dintre de la Ruta dels Ibers. Així s’ha acordat durant la reunió que han mantingut el diputat de Cultura, Xavier Rius, amb l’alcalde d’Ademús, Ángel Andrés, i responsables de l’assentament per a abordar les qüestions tècniques d’un projecte orientat a la consolidació, posada en valor i difusió dels jaciments arqueològics visitables d'època ibèrica a les comarques de València.

Imagen
15/03/2017

La Diputació de València ha celebrat aquest dimecres la tradicional recepció fallera en la qual es donen cita totes les comissions de la capital i les comarques valencianes. En aquesta ocasió, el president, Jorge Rodríguez, acompanyat per la vicepresidenta, Mª Josep Amigó i tota la Corporació, ha volgut commemorar amb els fallers i falleres presents en la plaça Manises el reconeixement de la festa com a Patrimoni de la Humanitat, una declaració de la UNESCO que, en paraules de Rodríguez, “fa justícia amb una tradició que els valencians portem en el nostre ADN social i cultural”.