Actualidad Cultura

Imagen
20/01/2017

La Biblioteca del Museu Valencià d‘Etnologia inicia aquest proper dimarts, 24 de gener, a les 19:00 hores, el seu cicle En Veu Alta a la Biblioteca 2017, amb la presentació de dos llibres que compten amb la rúbrica del periodista Francesc Martínez Sanchis.

 

Cartell homenatge a Al Tall, 40 anys de 'Tio Canya'
18/01/2017

El Teatre Principal de València acull aquest dijous el concert homenatge a Al Tall com a cloenda dels actes organitzats per celebrar el 40 aniversari de la cançó popular el Tio Canya, composta per Vicent Torrent, fundador del grup valencià. La vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó, estarà present en aquest homenatge així com els diputats Josep Bort, Xavier Rius, Ivan Martí i Rosa Pérez.

 

El president de la Diputació Jorge Rodríguez, el diputat Xavier Rius, el preside
17/01/2017

El conveni firmat entre la Diputació de València i la Unió de Periodistes Valencians representa «el compromís d'una democràcia militant» i impulsarà el periodisme d’investigació amb la convocatòria de quatre beques, batejades en homenatge al desaparegut Josep Torrent, que permetran realitzar un treball «rigorós, reflexiu i amb major capacitat d'indagació» als professionals de la informació, segons ha assenyalat aquest dimarts el president de la corporació, Jorge Rodríguez.

Immaculada Cerdà, cap de la Unitat de Normalització Lingüística, amb el diputat
13/01/2017

La Diputació de València, a través dels serveis tècnics de la Unitat de Normalització Lingüística, ha desplegat durant 2016 un programa pilot d’assistència tècnica destinat a fomentar l’ús del valencià en sis consistoris de les comarques valencianes. En concret, els ajuntaments adherits al programa han estat Antella, Benimuslem, Corbera, Massalfassar, Rocafort i Ròtova. La implementació d’aquest pla també ha comptat amb la col·laboració dels serveis lingüístics de Sarrià Masià, I més, i els tècnics d’U i DOS.

 

L’Àrea de Cultura presenta el projecte «València és música» a Carlet.
11/01/2017

La vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó, i el diputat de Cultura, Xavier Rius, participen demà dijous, 12 de gener, en l’acte de presentació del projecte «València és música» a Carlet. Es tracta d’un programa pilot de dos metratges gravats en alta definició que combinen música amb imatges del patrimoni cultural, artístic, arquitectònic, paisatgístic, social i etnogràfic dels municipis de les comarques valencianes amb el propòsit d’internacionalitzar la música i donar a conéixer la tradició musical de les bandes valencianes i els atractius de les nostres localitats i ciutats arreu del món.

Imagen
10/01/2017

Un aparador mitjançant el qual mostrar la singularitat de les bandes de música valencianes. Amb aquest propòsitl’Àrea de Cultura de la Diputació de València ha presentat el projecte «València és música». Un programa pilot de metratges en alta definició que amalgama música i fotogrames del patrimoni cultural, artístic, arquitectònic, paisatgístic, social i etnogràfic dels municipis de les comarques valencianes amb el propòsit d’internacionalitzar la música i donar a conèixer la tradició musical de les bandes valencianes i els atractius de les nostres localitats i ciutats arreu del món.

09/01/2017

L’Àrea de Cultura de la Diputació de València presenta demà, dimarts 10 de gener, en roda de premsa el projecte València és Música, un programa pilot de dos vídeos gravats en alta definició, que combinen música amb imatges del patrimoni cultural, artístic, arquitectònic, paisatgístic, social i etnogràfic dels municipis de les comarques de la província amb el propòsit d’internacionalitzar la música i donar a conéixer la tradició musical de les bandes de la província i els atractius de les nostres localitats i ciutats arreu del món. Han participat en el programa la Sociedad Musical Santa Cecilia de Requena i la Societat Unió Musical de Carlet, guanyadores de la Secció Especial i la Secció Primera del 40é Certamen Provincial de Bandes de Música, respectivament.

 

Imagen
03/01/2017

L’Àrea de Cultura de la Diputació de València ha consolidat al llarg d’aquest exercici 2016 la seua aposta d’obrir les portes dels museus a la Viquipèdia. Una col·laboració amb Amical Wikimedia iniciada durant la tardor del 2015 i que ha comptat amb el treball de Francesc Josep Fort, primer viquipedista resident de tota la Comunitat Valenciana, en un projecte que va començar en la Biblioteca del Museu Valencià d’Etnologia i que actualment s’ha exportat a la resta de museus i centres d’estudis: el Museu Valencià de la Iŀlustració i de la Modernitat (MuVIM), el Museu de Prehistòria de València i la Institució Alfons el Magnànim – Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació. 

 

Imagen
30/12/2016

«Apropar la cultura a la ciutadania i consolidar la Institució Alfons el Magnànim com a centre d’Investigació». Aquestes són les premisses que durant aquest 2016 han guiat la Institució Alfons el Magnànim – Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació i que tindran continuïtat al llarg del proper exercici, segons ha explicat el seu director Vicent Flor.

 

Imagen
29/12/2016

Amb motiu del Nadal, l’Àrea de Cultura de la Diputació de València ha dissenyat una extensa programació d’actes i activitats culturals orientades als més menuts de la casa i al públic familiar que comprenen tallers, espectacles, animació, visites guiades, festes, concerts i recitals de poesia, entre d’altres.

 

Centre Museístic de La Beneficència