Actualidad Cultura

Imagen
22/06/2017

El Teatre Principal de València alberga aquest diumenge –19:00 hores– l’adaptació per a banda simfònica i dolçaina de l’espectacle Sis veus i dolçaina a banda. Un muntatge «basat en l’obra Sis veus per al poeta que permet la confluència del món de la cançó, la poesia i les bandes de música», segons ha explicat Carles Subiela, promotor de l’espectacle. La iniciativa compta amb el suport de l’Àrea de Cultura de la Diputació de València, la qual ha intervingut i col·laborat en les gestions per a la cessió de l’espai, així com la gravació d’un vídeo de l’espectacle.El diputat Xavier Rius ha confirmat la seua assistència a l’acte, com també Pedro Rodríguez, president de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana.

Imagen
21/06/2017

Aquest dijous, 22 de juny, es presenta Socialistes d’un país imaginat. Una història del Partit Socialista del País Valencià (1974-1978), una de les últimes novetats de la Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació. L’acte tindrà lloc a les 19:00 hores a la sala Gregori Mayans del MuVIM i junt amb l’autor, Joan Martí Castelló, participaran Ferran Archilés, codirector de la col·lecció Adés & Ara; Vicent Soler, conseller d’Hisenda i Model Econòmic i un dels fundadors del PSPV en 1974; i Albert Girona, secretari autonòmic de Cultura i també militant del PSPV fins a la seua integració al PSOE.

 

Imagen
20/06/2017

La Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació, depenent de l’Àrea de Cultura, presenta aquest dimecres, 21 de juny, el llibre Diari de Sotaia, un volum que recull el vast projecte d'investigació que Pellicer va realitzar davant el risc de pèrdua dels sabers populars sobre la flora i la vegetació valencianes de la Diània (tal i com anomenava Pellicer a les comarques centrals). La seua tasca es va concentrar en documentar l’ús tradicional de les plantes al nostre país. Va realitzar incomptables eixides al camp «fent d'espia de les plantes». La seua obra documenta amb rigor la cultura de les plantes i la contextualitza, gràcies al seu vast coneixement de la medicina popular, la literatura i els mites clàssics.

Imagen
19/06/2017

La sessió del mes de juny del Ple de la Diputació de València se celebrarà dimarts dia 20 a les 12 hores.

 

NOTA ALS MITJANS

 

Dia: Dimarts, 20 de juny de 2017

Lloc: Saló de Plens de la Diputació de València. Plaça Manises, 4

Hora: 12.00 hores

Imagen
15/06/2017

La vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó, ha fet públic en roda de premsa el nom dels guanyadors dels premis València i València Nova 2017 de la Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació.  Els diferents jurats, reunits hui, han acordat concedir, entre les prop de 400 obres presentades els premis València a Albert Toldrà (assaig), Pasqual Alapont (narrativa en valencià), Alvaro Bermejo (narrativa en castellà), Josep Maria Balbastre (poesia en valencià) i David Hernández (poesia en castellà).

 

Imagen
15/06/2017

Quin poeta t’agrada més? Quan vares començar a escriure? Per què t’has dedicat a la poesia? Són aquestes algunes de les nombroses qüestions que els alumnes del tercer curs d’Educació Primària del CEIP Tomàs Albert d’Albuixech han plantejat al poeta i membre de la Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació de València, Marc Granell, durant la trobada que els alumnes d’aquest centre educatiu de l’Horta Nord han mantingut amb l’autor. Una iniciativa lúdica i formativa, a la seua vegada, en la que Marc Granell ha estat acompanyat pel diputat de Cultura, Xavier Rius, i la responsable de la Unitat de Normalització Lingüística, Immaculada Cerdà.

Imagen
15/06/2017

La Diputacióde València renova la seua aposta per la campanya «Llegir en valencià, les nostres contalles», una proposta que contribueix a la difusió de la nostra llengua i cultura i que pretén aconseguir que les nostres tradicions perduren en el temps. Es consolida així, un any més, el compromís de la Diputació de València que, a través de la Unitat de Normalització Lingüística, col·labora en la iniciativa del foment de la lectura en valencià.

 

Enguany, els onze llibres de la campanya «Llegir en valencià» submergiran els lectors en històries que, al voltant d’una contalla popular valenciana, han imaginat i escrit els diferents autors i autores.

Imagen
15/06/2017

La Trobada de Folklore, que organitza l'Àrea de Cultura de la Diputació de València, ha passat l'equador del seu recorregut per les comarques valencianes. Queda per celebrar dues parades, aquesta setmana a la Costera i posteriorment al Camp de Túria.

 

Aquest divendres, Vallés acollirà la Trobada de Folklore de la Diputació. Fins al 2 de juliol albergarà una extensa programació que inclou conferències, exhibicions de cant i ball, a més de tallers d'indumentària per aprendre a pentinar o posar el mocador al cap d'un home o fer patrons de roba tradicional valenciana, entre d’altres.

 

Imagen
15/06/2017

La Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació, dependent de l’Àrea de Cultura de la Diputació de València, donarà a conèixer aquest dijous, 15 de juny, els guanyadors i guanyadores dels premis València i València Nova 2017 de literatura i d’assaig, en un acte que tindrà lloc a la Sala Maximilià Thous del Museu Valencià d’Etnologia.

 

Imagen
14/06/2017

El Museu Valencià de la Il·lustració i de la Modernitat (MuVIM), dependent de l'Àrea de Cultura de la Diputació de València, ha presentat la mostra Cartell cubà 1959-1989. Crònica gràfica de la història recent de Cuba, un recorregut per les principals creacions dels més prolífics i rellevants artistes gràfics cubans que varen desenvolupar el seu treball entre 1959 i 1989, és a dir, des del triomf de la Revolució fins a la caiguda del Mur de Berlín.