Actualidad Cultura

Imagen
26/03/2019

Més d’un centenar de professionals i estudiants valencians han participat en les conferències sobre ‘Museus i escola. Propostes formatives des d’un museu etnològic’, dins de les VIII Jornades de Museus Locals que ha organitzat el Museu Valencià d’Etnologia. Aquest encontre s’ha celebrat al Saló d’Actes de la Mancomunitat de l’Horta Sud. El diputat de Cultura, Xavier Rius, junt amb el president de la Mancomunitat de l’Horta Sud, Carlos Fernández Bielsa, i el director del Museu Valencià d’Etnologia, Francesc Tamarit, han sigut els encarregats d’obrir aquestes jornades.

 

Imagen
26/03/2019

La Biblioteca del Museu Valencià d’Etnologia organitza un encontre amb l’escriptora i editora Ana Cristina Herreros, més coneguda com a Ana Griott, dins del cicle ‘En Veu Alta’. La conferència de presentació de ‘Cuentan las mujeres en África: cuentos del Senegal, del Sáhara y de la gente albina de Mozambique’ tindrà lloc el pròxim 28 de març, a les 19.00 hores, a la Sala Alfons el Magnànim del Centre Cultural La Beneficència. Herreros es convertirà en Ana Griott per a posar veu als contes de les dones africanes. Una oportunitat única per a escoltar les narracions africanes de la veu d’una de les millors narradores espanyoles.

 

Imagen
26/03/2019

El pròxim dimecres 27 de març, el Museu de Prehistòria de València presenta l’exposició temporal ‘Galaicos. Un pobo entre dous mundos’, una mostra itinerant creada pel Servicio de Turismo-Rías Baixas de la Diputación Provincial de Pontevedra. La presentació, que tindrà lloc a les 12.30 hores a la Sala d’Exposicions Temporals del museu, correrà a càrrec de la directora del Museu de Prehistòria, Mª Jesús de Pedro i els comissaris de la mostra, Antoni Nicolau i Rafael M. Rodríguez. En acabar, els comissaris realitzaran una visita a l’exposició per als assistents i els mitjans de comunicació, a la que assistiran, també, el president de la Diputació de València, Toni Gaspar, i la diputada de Cohesión Social de la Diputación Provincial de Pontevedra, Digna Rosa Rivas.

Imagen
25/03/2019

La vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó, ha presentat hui, al Palau dels Scala, seu de la Diputació, el llibre ‘Vicenzo Ferrer, Sermoni Scelti’, la primera traducció a l’italià dels sermons del sant valencià, publicada per l’editorial romana Aracne amb la col·laboració de la Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació i l’ISIC-IVITRA, de la Universitat d’Alacant. Junt amb la vicepresidenta han participat en la roda de premsa de presentació Vicent Josep Escartí, catedràtic de Filologia Catalana de la Universitat de València, i Vicent Martines, director de l’ISIC-IVITRA i professor de Filologia Catalana de la Universitat d’Alacant.

 

Imagen
25/03/2019

L’àrea de Cultura de la Diputació de València organitza una sèrie de classes magistrals impartides per Mercedes Padilla, la primera dona directora d’orquestra a Espanya, en el marc del 43é Certamen de Bandes. Aquestes jornades formatives, que se celebraran del 13 al 15 de maig, tenen un aforament de 50 alumnes, amb l’objectiu d’aconseguir unes condicions òptimes d’aprenentatge, i seran de caràcter gratuït prèvia inscripció, fins al 30 d’abril, a través d’un correu electrònic al servei de Cultura de la Diputació (cultura@dival.es). En finalitzar el curs, els i les alumnes rebran un certificat d’assistència.

 

Imagen
22/03/2019

El Museu Valencià d'Etnologia, dependent de l’àrea de Cultura de la Diputació de València, i l'Associació Valenciana d'Antropologia (AVA) han lliurat el VIII Premi d’Investigació Joan Francesc Mira. Un guardó que, en la present edició, ha distingit el treball “De la colla a la guenga. Memorias, redes y estrategias de la emigración valenciana a los Estados Unidos de América durante el primer tercio del siglo XX”, de María José García Hernandorena.

 

Imagen
22/03/2019

El Museu de Prehistòria de València, depenent de l’àrea de Cultura de la Diputació, presenta, el pròxim dimecres 27 de març, l’exposició temporal “Galaicos. Un pobo entre dous mundos”, organitzada pel Servicio de Turismo-Rias Baixas de la Diputación Provincial de Pontevedra. La mostra, comissariada per Antoni Nicolau i Rafael M. Rodríguez, uneix paisatge i patrimoni, posant en valor la cultura galaica mitjançant una selecció de més de 60 objectes arqueològics, fotografies i il·lustracions i està concebuda com una mostra itinerant que viatja des de Madrid fins a València per a tornar a l’Atlàntic, com a símil de la confluència de tradicions culturals entre dos mons, el Mediterrani i l’Atlàntic.

 

Imagen
22/03/2019

Pep Laguarda és un referent de la música valenciana dels darrers anys. La seua recent desaparició ha fet que un bon grapat de músics decidisquen trobar-se per retre-li homenatge i reviscolar el seu llegat, de la mà de l’àrea de Cultura de la Diputació de València. El concert servirà de prèvia al festival Etnomusic, que en la seua edició 2019 començarà al mes de maig.

 

Imagen
22/03/2019

La Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació presenta, el pròxim dilluns 25 de març, a les 11.00 hores, en roda de premsa “Vincenzo Ferrer, Sermoni Scelti”, una antologia de sermons del sant valencià traduïda per primera vegada a l’italià. En la roda de premsa participaran Maria Josep Amigo, vicepresidenta de la Diputació; Vicent Flor, director del Magnànim; Vicent J. Escartí, catedràtic de la Universitat de València; i Vicent Martines, membre del grup d’investigació IVITRA, de la Universitat d’Alacant. La presentació tindrà lloc al pati del Palau Scala, seu de la Diputació de València (pl. Manises, 4).

 

Imagen
21/03/2019

L'àrea de Cultura de la Diputació de València inicia la IV edició de D’Arrel. Trobada de Folklore, Música, Balls i Cants Valencians amb el concert d'obertura de La Brama, titulat ‘A la nostra manera’, que tindrà lloc el dissabte 23 de març, a les 22.30 hores, al Teatre Principal del València. L'espectacle, sota la direcció artística i musical d'Alejandro Blay, compta amb la participació de diverses agrupacions musicals i artístiques com el Grup de Percussió Amores, la pianista Mónica Montesinos, el grup de ball Quakes Company, el Grup de Danses la Senyera, la Nova Muixeranga d’Algemesí o el dj Dani Navarro.

 

Área de Cultura

Serveis de Cultura

Promoció Cultural
SARC
Centre Museístic La Beneficència
Institució Alfons el Magnànim
Museu de Prehistòria
Museu Valencià d'Etnologia
MuVIM
Normalització

Programes de Cultura

Acudim Agenda Cultural
Programa Area de Cultura
Exposicions
València és música
Les Arts Volant
Escena Erasmus
Fons editorial
Ciutats Lectores
Festivals de Cinema
Trobada Folklore

Descarregues

Intranet