Actualidad Cultura

Imagen
21/07/2017

El diputat de Cultura, Xavier Rius, ha convocat el president de Lo Rat Penat, Enric Esteve, que ha assistit acompanyat pel membre de la Junta de Govern, Vicent Boluda, a una reunió celebrada a les dependències de la Diputació de València, amb el propòsit de conèixer l’equip directiu i poder explicar i clarificar la denegació d’una subvenció sol·licitada per l’entitat.

 

Imagen
21/07/2017

Després de visitar les localitats de Càrcer, Benaguasil, Montaverner, Guardamar de La Safor i Albuixech, el ‘camió-escenari’ del programa Les Arts Volant viatja dissabte fins el Poliesportiu Municipal de Castielfabib, a la comarca del Racó d’Ademús. Una vegada ultrapassat l’equador de la gira, i amb un bon rodatge, el camió de l’òpera portàtil s’endinsa cap a l’interior de terres valencianes. El diputat de Cultura farà acte de presència per tal de recolzar i visibilitzar les accions culturals més allunyades de la capital autonòmica i centrades en els municipis més menuts.

 

Imagen
21/07/2017

La Beneficència se suma a les celebracions d'un dels dies més importants de la Fira de Juliol de València. La Gran Nit de Juliol se celebra aquest dissabte, 22 de juliol. Una nit en la qual València es vist de festa per a rebre als mateixos valencians i visitants amb múltiples propostes programades, que inclouen nombroses activitats musicals per a tots els gustos.

 

Imagen
20/07/2017

El Museu Valencià de la Il·lustració i de la Modernitat (MuVIM), dependent de l'Àrea de Cultura de la Diputació de València, se suma aquest proper dissabte a la celebració de la Gran Nit de Juliol de la Gran Fira de València obrint les seues portes fins a les 02.00 hores de la matinada amb una programació especial que inclou música, visites guiades a les exposicions temporals i visites nocturnes a l'exposició permanent L'aventura del pensament.

 

Imagen
20/07/2017

Debats, la revista que edita la Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació, dependent de l’Àrea de Cultura de la Diputació de València, ha aconseguit 34 de les 36 característiques (94’4%) en Latindex, el més prestigiós sistema d’informació i catalogació de revistes d’investigació i divulgació científica i tècnica editades als països d’Espanya, Portugal, Amèrica Llatina i el Carib.

 

Imagen
19/07/2017

El diputat de Cultura, Xavier Rius, i Joaquín Collado han signat en la jornada de hui l’acord pel qual el fotògraf valencià autoritza al Museu Valencià d’Etnologia de la Diputació de València a itinerar les fotografies que conformen l’exposició La València oblidada, una mostra que va estar exhibida al MuVIM l’any 2014 i que ara estarà en itinerància fins l’any 2021. Per al proper exercici 2018, diversos municipis valencians, com ara Ador, Gandia, Guadassuar, Algemesí, Bétera i Quartell ja han manifestat el seu interés en poder exhibir la mostra en les seues principals sales.

 

Imagen
18/07/2017

Un any més, el Servei d'Investigació Prehistòrica del Museu de Prehistòria, dependent de l'Àrea de Cultura de la Diputació de València, ha iniciat el seu programa d'excavacions. El pla per a 2017 té un pressupost total de 60.000 euros que es reparteixen en un total de sis projectes d'excavació i tres activitats de neteja i manteniment.

 

La Bastida de les Alcusses de Moixent, l'Altet de Palau de la Font de la Figuera, la Cova del Bolomor de Tavernes de la Valldigna, la Cueva de la Cocinade Dos Aigües i Los Chotiles i La Cañada del Pozuelo de Sinarcas són les excavacions que estan programades per a aquest estiu.

 

Imagen
18/07/2017

Per quart any consecutiu el Museu Valencià de la Il·lustració i de la Modernitat (MuVIM), dependent de l'Àrea de Cultura de la Diputació de València, ha ofert un nou cicle de cinema a l'aire lliure, en aquesta ocasió inspirat en el mateix estiu i seua capacitat transformadora sota el títol Cinema a l'estiu. Al llarg d'un total de sis projeccions, en què s'ha pogut gaudir dels llargmetratges de directors com Jacques Tati, Fernando Colomo, Billy Wilder, William Wyler o Martin Ritt en versió original subtitulada al castellà, han concitat l'interès de més de 2.000 espectadors, els quals s'han donat cita del 7 al 13 de juliol al jardí i pèrgola del museu.

 

Imagen
17/07/2017

La Diputació de València donarà ocupació a un total de 66 professionals qualificats a través del programa del SERVEF Avalem Joves, una iniciativa creada amb l'objectiu de generar noves oportunitats de treball i formació per a les persones joves. Els treballadors cobriran places en totes les àrees de gestió de la institució provincial, a les quals s'aniran incorporant al llarg de l'estiu.

 

Imagen
17/07/2017

Aquest dimecres, 19 de juliol, a les 11:00 hores, se signarà a la Diputació de València el document pel qual el fotògraf valencià Joaquín Collado autoritza el Museu Valencià d'Etnologia, dependent de l’Àrea de Cultura, a itinerar les fotografies que conformen l'exposició La València oblidada, mostra que va estar exhibida al MuVIM l'any 2014, dintr el cicle d'actes Un mes amb Collado.

 

L'exposició es compon d’un total de 89 obres realitzades entre els anys 70 i les primeres dècades dels anys 80 del segle XX. El material s'ha organitzat en cinc apartats: barri xinés, gitanos, el rastre, Sant Esteve i altres.