Actualidad Cultura

Imagen
20/02/2018

El diputat de l’àrea de Cultura, Xavier Rius, presenta aquest dimecres, 21 de febrer, en roda de premsa “Dictats. Obra completa d’ Ausiàs March”, editada per la Institució Alfons el Magnànim i Ediciones Cátedra. Aquest volum constitueix una versió crítica de l’original a càrrec de Robert Archer, amb traducció al castellà de Marion Coderch i José María Micó, i amb la col·laboració de Vicent Martines, Elena Sánchez, Mª Àngels Fuster i Jordi Antolí, tots ells membres de l’Institut Superior d’Investigació Cooperativa IVITRA.

 

Imagen
16/02/2018

El diputat de Cultura, Xavier Rius, ha presentat en el Museu Valencià de la Il·lustració i de la Modernitat (MuVIM) les línies estratègiques i els diferents programes culturals d’aquest departament per al present exercici 2018. En aquesta cita, a la qual han assistit els representants d’alcaldies, regidories i departaments de cultura dels municipis de les comarques valencianes, Rius ha anunciat la creació d’una nova línia d’ajudes especifica per a arts plàstiques. Aquesta estarà dotada amb 20.000 euros i formarà part de la convocatòria de projectes intermunicipals, la qual busca optimitzar els esforços de la gestió cultural, facilitar la col·laboració entre municipis i l’aprofitament de les sinèrgies que se’n generen.

Imagen
15/02/2018

El diputat de Cultura, Xavier Rius, presentarà aquest divendres, 16 de febrer, les línies estratègiques i els diferents programes culturals d’aquest departament per al present exercici 2018. A la cita assistiran els representants d’alcaldies, regidories i departaments de cultura dels municipis de les comarques valencianes. Aquesta jornada informativa, la qual se celebra per tercer any consecutiu, tindrà lloc a la sala d’actes del Museu Valencià de la Il·lustració i de la Modernitat (MuVIM), amb la intenció de donar a conèixer el conjunt de projectes orientats al foment i promoció de la cultura, i per als quals es compta amb una dotació pressupostària global d’11.874.794 euros.

 

Imagen
15/02/2018

El Museu Valencià d'Etnologia, dependent de l'àrea de Cultura de la Diputació de València, inaugura el proper 22 de febrer l'exposició temporal València en blanc i negre III. El Cabanyal. Una mostra amb fotografies del segle XX en què es reflecteix la singularitat d'aquest barri de la capital del Túria.

 

L'exposició aborda la imatge i la construcció de la seua identitat al voltant de la pesca i les seues activitats relacionades. Unes activitats que han configurat un barri amb una identitat social diferenciada amb particularitats de llenguatge, costums, sociabilitat i fisonomia.

 

Imagen
14/02/2018

El proper dijous, 15 de febrer, la Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació, depenent de l’àrea de cultura de la Diputació de València, organitza una nova edició de Els Debats del Magnànim, amb els guanyadors dels Premis València d’Assaig del 2017: Albert Toldrà i Vilardell i Javier Cigüela Sola. L’acte, conduït per Neus Garcia Vidal, tècnica de publicacions del Magnànim, i amb l’assistència del diputat de cultura Xavier Rius,  servirà per a debatre al voltant del Poder, repressió i control social, elements molt presents en ambdós llibres. Toldrà presentarà El plaer de la carn.

Imagen
13/02/2018

El nou llibre monogràfic sobre el Molí del Passiego presentat a Sueca per la falla Verge de Sales ha comptat amb la col·laboració i assistència dels tècnics i direcció del Museu Valencià d’Etnologia, depenent de la Diputació de València, i constitueix una posada en valor del patrimoni que conforma l’emblemàtic edifici arrosser del municipi de La Ribera Baixa. 

 

Imagen
09/02/2018

El Museu Valencià de Il·lustració i de la Modernitat (MuVIM) acaba de presentar el nou cicle de cinema i debat Big Bang Dones. Feminismes en expansió que naix amb l’objectiu d’obrir un espai per a la reflexió sobre la imatge de la dona en les societats del segle XXI i l’emergència d’un nou horitzó de possibilitats per a la seua transformació.

 

Imagen
09/02/2018

Aquest divendres, 9 de febrer, s'ha celebrat la reunió anual dels representants de les agències “Aviva” valencianes, per a avaluar les campanyes de promoció del valencià realitzades durant l'any 2017 i projectar-ne de noves per al 2018.

 

Més de seixanta professionals, representants de les més de setanta oficines municipals de promoció del valencià, de la Diputació de València, de la Diputació d’Alacant, de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies i de les mancomunitats de la Safor i la Ribera Alta, han celebrat una sessió de treball a la seu de la corporació provincial, a la qual s’han abordat la planificació de les pròximes campanyes de difusió de la llengua després d'avaluar l'exercici anterior.

 

Imagen
08/02/2018

La Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació, depenent de l’Àrea de Cultura de la Diputació de València, ha presentat hui el primer número de la nova Revista Valenciana de Filologia a la Facultat de Filologia de la Universitat de València en un acte on han assistit el diputat de Cultura, Xavier Rius, el director de la revista, Vicent J. Escartí; el degà de la Facultat, Carles Padilla; i Josep Enric Rubio, professor de Filologia de la Universitat. 

 

Imagen
08/02/2018

El romer (rosmarinus officinalis), l’orenga (origanum vulgare), la pebrella (thymus piperella), l’alfàbega (acimum basilicum), la murta (myrtus communis), etc. Així fins a 20 il·lustracions i seixanta termes que integren el corpus de la primera de les accions de la campanya de foment del valencià Les plantes aromàtiques, promoguda per la Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació de València.