Actualidad Cultura

Imagen
24/04/2018

El pròxim dijous 26 d'abril a les 19’00 hores se celebrarà una nova sessió d’Els Debats del Magnànim, que comptarà amb la presència de Klaus Nagel, professor de Ciències Polítiques de la Universitat Pompeu Fabra i que està organitzar per la Institució Alfons el Magnànim, que depèn de l’àrea de Cultura de la Diputació. Presentat per Ferran Archilés (Universitat de València), el debat porta per títol Els processos de construcció nacional en l'Europa occidental. El cas de Catalunya. L'acte tindrà lloc a la sala La Muralla del col·legi Major Rector Peset (plaça Forn de Sant Nicolau, 4) i l'entrada, com sempre als Debats del Magnànim, serà lliure i gratuïta fins a completar l'aforament de la sala.

 

Imagen
24/04/2018

El diputat de cultura, Xavier Rius, assistirà demà dimecres, a la presentació de l’exposició “Hiroshige i la seua època.Visions de la naturalesa en l'art sinojaponés del segle XIX”. Aquesta mostra es podrà veure a la Sala Alta del MuVIM fins el proper 1 de juliol.

 

En aquesta presentació, acompanyaran al diputat, Rafael Company, director del MuVIM, , Amador Griñó, cap d’exposicions del MuVIM, el comissari de l’exposició, Roberto Kunihik Okinaka i el co-comissari de l’exposició, Raúl Fortes.

 

L’exposició, que consta de cinquanta-cinc xilografies, mostra els paisatges de l’antiga ruta Tokai-do, que connectava la ciutat d’Edo (l’actual Tokio) amb Keishi (Kioto), la capital imperial.

 

 

Imagen
23/04/2018

La Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació, que depèn de la Diputació, presentarà el dimarts 24 d’abril la nova edició del gran clàssic de la literatura valenciana, el Tirant lo Blanc de Joanot Martorell, que ha sigut curada pe l’escriptor i historiador Víctor Labrado.

 

L’acte es celebrarà a les 19h i comptarà amb la presència del diputat de Cultura, Xavier Rius, el president de Les Corts, Enric Morera, i el catedràtic de Filologia de la Universitat de València, Antoni Ferrando.

 

 

NOTA ALS MITJANS

Imagen
23/04/2018

El Ple de la Diputació de València celebra aquest dimarts a les 12.00 hores la sessió plenària corresponent al mes d’abril.

 

 

 

 

 

NOTA ALS MITJANS

 

Dia: Dimarts, 24 d’abril de 2018

Lloc: Saló de Plens de la Diputació de València. Pl. Manises, 4

Hora: 12.00 hores

Imagen
20/04/2018

L’esport valencià durant la Guerra Civil (1936-1939)és el nou treball de l’historiador Josep Andreu Bosch que ha presentat la Institució Alfons el Magnànim–Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació, que depèn de l’àrea de Cultura de la Diputació, en un acte al Trinquet de Pelayo en el que han acompanyat a l’autor la vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó, el director general de l’Esport, Josep Miquel Moya, el director del Magnànim, Vicent Flor, i el periodista Paco Lloret.

 

Imagen
20/04/2018

La vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó; el diputat de Cultura, Xavier Rius i la responsable de la Unitat de Normalització Lingüística, Immaculada Cerdà, varen ser partícips de l’homenatge que va retre la Diputació al poeta Marc Granell. L’acte es va celebrar ahir de vesprada al Centre Cultural de la Beneficència.

 

Segons Xavier Rius l’homenatge era “una exigència perquè continue, ara que té més temps, i per molts anys, delectant-nos amb els seus versos”.

 

Imma Cerdà aprofità la seua intervenció per a ressaltar la capacitat de Marc Granell de fer poesia amb sols una salutació o la competència de l’autor de millorar “qualsevols dels escrits ja siga un decret o un saluda de festes patronals”.

 

Portades de les llibretes de la campanya 2018
19/04/2018

Les Trobades d’Escoles en Valencià comptaran un any més amb la presència de la Diputació de València i la seua Unitat de Normalització Lingüística, que participarà amb el lema «Nosaltres, pel valencià».

 

La Unitat de Normalització Lingüística ja ha participat en la primera trobada a Rafelguaraf (la Ribera Alta) durant el passat cap de setmana, i estarà present a Alfara del Patriarca (l'Horta Nord), Castellar-l’Oliveral (València), Llanera de Ranes (la Costera), Ador i Palma de Gandia (la Safor), Torrent (l’Horta Sud), Montitxelvo (la Vall d’Albaida) i Bétera (el Camp de Túria).

 

Imagen
19/04/2018

La Biblioteca del Museu de Prehistòria de València alliberarà 30 llibres de la seua col·lecció com a participant del Bookcrossing col·lectiu que cada any organitza el Centro-Museo Vasco de Arte Contemporáneo (Artium). Amb aquesta iniciativa, les 58 biblioteques i centres d’art que hi participen pretenen posar en circulació llibres de tota mena i facilitar que qualsevol persona que se’ls trobe, gaudisca de la seua lectura i els torne a alliberar en un altre punt del territori espanyol.

 

Imagen
18/04/2018

 

El pressupost que destinarà enguany l’àrea de Cultura de la Diputació en ajudes i subvencions dirigides a ajuntaments, societats musicals  i entitats culturals per a realitzar activitats culturals es situa en els 5.930.300 euros, quasi mig milió d’euros més que en l’anterior exercici. Així ho han anunciat la vicepresidenta, Maria Josep Amigó i el diputat de Cultura, Xavier Rius, després que la Junta de Govern de la corporació provincial ho aprovara el passat 13 de març.

 

Imagen
18/04/2018

La vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó, i l’historiador i autor de l’obra, Josep Andreu Bosch, acompanyats pel director general de l’Esport de la Generalitat Valenciana, Josep Miquel Moya, i del periodista Paco Lloret, presentaran dijous 19 d’abril el llibre L’esport valencià durant la Guerra Civil que ha editat la Institució Alfons el Magnànim – Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació, que depèn de l’àrea de Cultura de la Diputació.