Actualidad Cultura

Imagen
29/04/2017

La Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació, depenent de l’Àrea de Cultura de la Diputació de València, acaba de publicar dos llibres que recullen l’obra periodística d’autors destacats i de gran interés: Notes d’un desficiós, de Joan Fuster, i La inteligencia a sus pies, de José Vicente Aleixandre. Els dos formen part de les nombroses novetats que el Magnànim ha dut a la Fira del Llibre i es presentaran conjuntament l’1 de maig al Museu de Ciències Naturals del Jardí de Vivers.

Imagen
28/04/2017

La Diputació de València manté l’aposta per la producció cultural en valencià des de les editorials públiques. Així ho ha assegurat la vicepresidenta de la corporació provincial, Maria Josep Amigó, durant la seua visita a la 52ena edició de la Fira del Llibre de València, on ha acudit a l’expositor de la Institució Alfons el Magnànim, dependent de l’Àrea de Cultura.

 

Imagen
27/04/2017

La Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació, dependent de l’Àrea de Cultura de la Diputació de València, ha presentat una obra d’Ernest Gonzàlez Fabra hereva del treball realitzat per Arturo Zabala, antic director del Magnànim. Crònica de l’òpera representada a València (1936-1959). La Guerra Civil i la Postguerra, proposa un recorregut a través dels canvis i oscil·lacions que experimentà l’òpera a València durant el període 1936-1959.

Imagen
27/04/2017

L’Institut d’Estudis Comarcals (IDECO) de l’Horta Sud ha llançat el número 9 de la revista Annals amb l’ajuda prestada per la Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació, dependent de l’Àrea de Cultura de la Diputació de València, la Mancomunitat de Municipis de l’Horta Sud i els consistoris d’Alaquàs i Picanya, a més d’alguns patrocinis privats que finalment s’han sumat al projecte editorial. La publicació, la qual no s’editava des de l’any 2002, està integrada per un total de 12 treballs, en la seua majoria ponències que els investigadors varen presentar al V Congrés d’Història de l’Horta Sud, celebrat al Castell d’Alaquàs durant el 2010 i que encara no havien pogut ser publicades.

Imagen
27/04/2017

El Museu de Prehistòria de València reprèn les visites guiades al jaciment de la Lloma de Betxí de Paterna. Aquestes activitats programades es desenvoluparan els dissabtes, dies 29 d'abril, 13 i 27 de maig, i 10 i 24 de juny, en horari de 10:00 a 14:00 hores.

 

Cada visita estarà formada per un grup de 40 persones com a màxim, i donada l'experiència d'altres anys, l'activitat es dirigeix ​​fonamentalment a un públic familiar, que valora satisfactòriament les visites perquè es compleixen les expectatives lúdiques i culturals d'adults i menuts.

 

Imagen
27/04/2017

L'Àrea de Cultura de la Diputació de València ha programat per a aquest cap de semana, dins de la Trobada de Folklore, nombroses activitats que inclouen “dansaes populars”, música de tabal i dolçaina i tallers temàtics.

 

El diputat de Cultura, Xavier Rius, ha fet una crida perquè els valencians i les valencianes gaudisquen d'aquests actes i «que vinguen a ballar i passar-ho bé». Al mateix temps ha agraït la implicació de tots els participants perquè «sense la col·laboració no seria possible l’roganització d’aquest esdeveniment».

 

Imagen
26/04/2017

El diputat de Cultura de la Diputació de València, Xavier Rius, i el president de la Fundació pel Llibre i la Lectura (FULL), Jesús Figuerola, han anunciat aquest matí en la 52 Fira del Llibre de València que el programa Ciutat Lectora, iniciat en octubre del 2016, obri una convocatòria pública per a incorporar enguany a nous municipis de les comarques valencianes.

 

Imagen
26/04/2017

La Biblioteca d’Autors Valencians, històrica col·lecció de la Institució Alfons el Magnànim fundada per Joan Fuster en 1981, presenta en la Fira del Llibre de València els dos primers títols publicats en la nova etapa que ara comença dirigida per Enric Sòria: els Diàlegs de Joan Lluís Vives i la novel·la Ícar o la impotència, d’Artur Perucho.

 

Imagen
25/04/2017

El diputat de Cultura, Xavier Rius, ha presentat aquest matí la Trobada de Folklore 2017 amb una aposta per consolidar la màxima participació dels grups de tots els àmbits del folklore valencià.

 

Xavier Rius ha manifestat que «hui és una data significativa, es commemora el 310 aniversari de la batalla d'Almansa en la qual vàrem perdre els nostres drets, i aquest fet té relació amb la tradició i el folklore perquè es tracta, en definitiva, de reafirmar el que vàrem ser, el que som i el que volem ser», ha indicat.

 

Imagen
25/04/2017

La inauguració i la primera sessió del IV Congrés de la Societat d'Estudis de la Ceràmica Antiga a Hispània (SECAH) donarà inici aquest dimecres, 26 d'abril, a les 9:30 hores del matí al Saló Alfons el Magnànim del Centre Cultural la Beneficència de València.

 

El diputat de Cultura, Xavier Rius, serà l'encarregat d'inaugurar aquesta trobada organitzada pel mateix Museu de Prehistòria, dependent de l'Àrea de Cultura de la Diputació de València, en col·laboració amb la Universitat de València, el Museu Nacional de Ceràmica i el Servei d'Investigació Arqueològica Municipal de Llíria.