Actualidad Cultura

Imagen
20/08/2018

L’Àrea de Cultura de la Diputació de València, en col·laboració amb l’Ajuntament de Potries, ofereix aquesta nit un concert de la Banda Simfònica municipal de Duitama, del departament de Boyacà de Colòmbia, amb la Banda de Música de l’Associació Artística Musical Sant Blai de Potries. L’acció s’emmarca dins del programa de l’Àrea de Cultura, ‘València és música’.

 

Imagen
16/08/2018

El cicle de músiques del món Etnomusic Estiu 2018, organitzat pel Museu Valencià d’Etnologia i l’Àrea de Cultura de la Diputació de València, continua la seua marxa. Els melòmans i aficionats podran gaudir aquesta setmana amb els ritmes d’Ogun Afrobeat. El concert tindrà lloc a les 22:00 hores al pati del Centre Cultural La Beneficència.

 

Imagen
14/08/2018

L’Ajuntament de Potries, amb la col·laboració i el suport de l’Àrea de Cultura de la Diputació de València, ha desenvolupat un dels plats forts de les activitats previstes dins la Capitalitat Cultural Valenciana del municipi saforenc. Es tracta del festival intercultural de música, patrimoni i gastronomia “POTRIES #musicfest”, que tindrà lloc durant els dies 17, 18, 19 i 20 d’agost.

 

Imagen
10/08/2018

L’Àrea de Cultura de la Diputació de València, junt amb els tres museus que depenen d’ella, el MuVIM, el Museu Valencià d’Etnologia i el Museu de Prehistòria, posen a disposició dels veïns i veïnes de València, així com dels visitants que s’acosten fins la ciutat, una àmplia i variada oferta cultural.

 

Imagen
09/08/2018

El Museu Valencià d’Etnologia i l’Àrea de Cultura de la Diputació de València continua amb el cicle de la temporada estival, Etnomusic Estiu. Aquest divendres, 10 d’agost, a les 22’00 hores, Ensemble Duna es pujarà a l’escenari del pati del Centre Cultural La Beneficència per amenitzar la nit dels valencians i visitants que s’apropen fins aquest enclavament únic.

 

Imagen
07/08/2018

Davant la viralitat que ha aconseguit la infografia «Els 15 accents diacrítics» a les xarxes socials,la imprenta de la Diputació n’ha fet una tirada de 8.000 exemplars en paper per a repartir-la al personal dels ajuntaments valencians a través de les AVIVA, agències de promoció del valencià.

 

La infografia, elaborada per la Unitat de Normalització Lingüística (UNL) de l’Àrea de Cultura de la Diputació de València, difon la simplificació de l’accentuació diacrítica en valencià, aprovada per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL).

 

Imagen
06/08/2018

La Diputació de València ha aprovat les subvencions destinades a entitats sense ànim de lucre i ajuntaments per a la realització de projectes culturals. Els acords d’aprovació han sigut publicats al Butlletí Oficial de la Província dels dies 2 i 3 d’agost, i inclouen les ajudes per a activitats culturals municipals i intermunicipals, festes dels pobles, premis literaris, projeccions audiovisuals, festivals, mostres i certàmens culturals, i també per a la programació de música clàssica.

 

Imagen
03/08/2018

El Servei d’Investigació Prehistòrica del Museu de Prehistòria de València, depenent de l’Àrea de Cultura de la Diputació, manté, com en anys anteriors, el seu programa d’excavacions arqueològiques en estiu. Entre juny i juliol s’ha realitzat la campanya corresponent al poblat de l’Edat de Bronze de l’Altet de Palau en la Font de la Figuera; a principis d’agost finalitzaran els treballs al poblat ibèric de la Bastida de les Alcusses a Moixent; i, a mitjans d’agost, ho faran els del jaciment paleolític de la Cova del Volcán del Faro de Cullera.

 

La Bastida de les Alcusses

 

Imagen
02/08/2018

El Museu Valencià d’Etnologia, depenent de l’Àrea de Cultura de la Diputació, ha posat en marxa, enguany per primera vegada, l’edició estival del cicle musical Etnomusic, que s’està convertint en tot un èxit de públic. Per l’escenari de l’Etnomusic Estiu, situat al pati del Centre Cultural La Beneficència, ha passat ja artistes com Nina Dinamita & La Swing Milicia, Krama, Chet o Juan Zelada. El divendres, 3 d’agost, és el torn del grup cubà Jóvenes Clásicos del Son, que actuaran a partir de les 22:00 hores per a tots aquells que s’animen a apropar-se fins La Beneficència.

 

Imagen
01/08/2018

La Unió Musical de Benaguasil, primer premi i menció d’honor de la secció especial (edició 2017); i la Societat Artística Musical de Picassent (guanyadora del primer premi, secció primera, en 2017), han sigut dues de les tres bandes incloses en el programa "València és música” de l'Àrea de Cultura de la Diputació i han pogut viatjar fins a Pont-Saint-Martin, a Itàlia, i a Tafalla, Navarra, respectivament, per a oferir uns concerts en col·laboració amb les bandes de música locals.