Programa petites europes 2019 àrea de cultura de la diputacio de valència

 

Què són les Europes menudes?

Les Europes Menudes és un projecte escènic que arreplega l'esperit nòmada del teatre i de la representació als pobles, amb una participació activa d'estudiants acollits per la Universitat de València dins del programa Erasmus.

 

Les Europes Menudes rep el suport de l'Àrea de Cultura de la Diputació de València, mitjançant un conveni de cooperació cultural amb la Universitat de València. Cal assenyalar que València és la ciutat europea que més estudiants Erasmus acull amb el sumatori de dues universitats valencianes tradicionals com són la Universitat de València-Estudi General i la Universitat Politècnica de València.

 

El projecte teatral ha estat ideat i dirigit per la companyia CRIT, des del 2009, i participen fonamentalment estudiants europeus d’intercanvi. El projecte s'emmarca dins del "Projecte Teatral Europeu Escena Erasmus", un espai que pretén aprofitar el potencial creatiu dels estudiants que passen un any en diferents ciutats europees, fomentant la seua participació en la vida cultural d’aquestes ciutats. Escena Erasmus ofereix als estudiants tallers d’interpretació i formació teatral, i la creació i muntatge d’un espectacle final.

 

L’objectiu final del projecte Escena Erasmus és l’ampliació i consolidació de l’Erasmus Scene Network: una xarxa d’universitats europees que permeta la creació i intercanvi d’experiències culturals realitzades per grups d’estudiants Erasmus, juntament amb estudiants locals. Actualment Escena Erasmus ja es desenvolupa amb èxit a les universitats de Marburg (Alemanya), Pàdua (Itàlia), Càller (Itàlia) i a partir d’enguany també a la Universitat de Sevilla.

 

La gran final. Escena Erasmus València 2018

Projeccció cap als pobles valencians

L’any 2018 Escena Erasmus, va representar “La Gran Final”, amb joves actors i actrius de fins a 12 nacionalitats diferents. “La Gran Final” va estar representada a les localitats de: València,  Benifaió, Alaquàs, Bonrepòs i Mirambell, Chella, Almoines, l’Alcúdia de Crespins, Ontinyent, Yátova, Salem, Gandia, Caudete de las Fuentes i Carrícola.

Carrícola. Escena Erasmus 2018. Àrea de Cultura, Diputació de València
 

La gira de 2019 representarà «Una cançó per a Europa»

Sinospsi de l'obra:


Enfrontaments, discussions, populismes, fronteres creixents, amenaces, baixesa moral, col·lapse, banderes renovades, somriures torts. Camina Europa cap a un nou abisme? Arribem al final d'un llarg temps de pau? Podem eixir d'aquesta cruïlla? Cap a on anem? Cap a on volem anar?

Presentem un espectacle en forma de comèdia i replet de cançons en directe de diferents èpoques i estils. Un espectacle per a tots els públics que pretén ser un crit d'optimisme i alegria davant de la foscor que sembla voler caure sobre nosaltres. "Una cançó per a Europa" és el cant a l'esperança d'un grup de joves de deu països que, amb el seu exemple, ens mostra que és possible creure en el demà i somriure, que el futur no ha de ser una tragèdia per molt que alguns la desitgen. Vencerem a la foscor amb la comèdia i amb l'alegria.

Escena Erasmus és un projecte convençut que la Unió Europea, amb els seus defectes, ha possibilitat un llarg temps de pau i concòrdia, i pot ser un espai d'esperança per al futur si no renuncia als seus valors fundacionals. Hui, més que mai, apostem per una Europa de les persones i de la cultura.

 

Objectius del projecte Europes menudes

L'Àrea de Cultura considera d'especial interés poder fomentar la cooperació europea en l’àmbit de la cultura, la joventut, i la projecció als pobles. Escena Erasmus és un projecte que acompleix amb escreix aquests requisits, tot millorant el nivell de competència comunicativa i capacitats dels estudiants.

 

Els objectius del programa són:

1. Promocionar la cultura internacional i les experiències d'intercanvi amb els pobles de les comarques valencianes.

2. Afavorir la veritable integració europea amb un paper actiu i protagonista dels joves estudiants.

3. Promocionar una «cultura immersiva», que permeta experiències vitals orientades als pobles

4. Activar consciència i l'esperit crític de la ciutadania.

 

Programa i convocatòria 2019

Les representacions teatrals d'Escena Erasmus per a 2019 seran seleccionades en funció dels criteris de valoració que s’establisquen en la convocatòria pública de subvencions de l’Àrea de Cultura de la Diputació de València que es publicarà en el primer trimestre de 2019.

  • Màxim una representació per comarca
  • Preferència a pobles que no han estat visitats en altres edicions
  • Preferència als pobles que oferisquen suport a l'acolliment de la companyia de teatre
     

Sol·licitud la gira 2019

Anunci de l'Excel·lentíssima Diputació Provincial de València sobre resolució d'aprovació del procés de selecció de municipis per a participar a les activitats culturals de l'Àrea de Cultura 2019.

DATA DE PUBLICACIÓ: 14 DE MARÇ 2019. BOP 52.

 

La tramitació de la sol·licitud es farà a través de la Sede Electrònica: 

https://www.sede.dival.es, carpeta d'Ajuntaments/altres tràmits.

 

 

 

 DescripcióMida
icono application/pdfPrograma Europes Menudes 20171.05 MB
Imatge tornar enrere

Área de Cultura

Serveis de Cultura

Promoció Cultural
SARC
Centre Museístic La Beneficència
Institució Alfons el Magnànim
Museu de Prehistòria
Museu Valencià d'Etnologia
MuVIM
Normalització

Programes de Cultura

Acudim Agenda Cultural
Programa Area de Cultura
Exposicions
València és música
Les Arts Volant
Fons editorial
Escena Erasmus
Ciutats Lectores
Festivals de Cinema
Trobada Folklore

Descarregues

Intranet