Escena erasmus 2018

Programa petites europes àrea de cultura de la diputacio de valència

 

Què són les Europes menudes?

Europes menudes és un projecte escènic que arreplega l'esperit nòmada del teatre i de la representació al carrer, amb una participació activa d'estudiants acollits per la Universitat de València dins del programa Erasmus.

 

Europes menudes rep el suport de l'Àrea de Cultura de la Diputació de València, mitjançant un conveni de cooperació cultural amb la Universitat de València. Cal assenyalar que València és la ciutat europea que més estudiants Erasmus acull amb el sumatori de dues universitats valencianes tradicionals com són la Universitat de València-Estudi General i la Universitat Politècnica de València.

 

El projecte teatral ha estat ideat i dirigit per la companyia CRIT, des del 2013, i participen fonamentalment estudiants europeus d’intercanvi. El projecte s'emmarca dins de l'anomenada Escena Erasmus, un espai que pretén aprofitar el potencial creatiu dels estudiants que passen un any en diferents ciutats europees, fomentant la seua participació en la vida cultural d’aquestes ciutats. Escena Erasmus ofereix als estudiants tallers d’interpretació i formació teatral, i la creació i muntatge d’un espectacle final.

 

L’objectiu final del projecte Escena Erasmus és l’ampliació i consolidació de l’Erasmus Scene Network: una xarxa d’universitats europees que permeta la creació i intercanvi d’experiències culturals realitzades per grups d’estudiants Erasmus, juntament amb estudiants locals. Actualment Escena Erasmus ja es desenvolupa amb èxit a les universitats de Marburg (Alemanya), Pàdua (Itàlia), Càller (Itàlia).

 

El circo de la frontera Escena Erasmus

Projeccció cap als pobles valencians

L'any 2016 Escena Erasmus, va representar l'obra El circ de la frontera, amb joves actors de fins a 8 nacionalitats diferents.  El circ de la frontera va estar representat a les localitats de:  València, Ademús, Riba-Roja de Túria, Requena, Ontinyent, Quart de Poblet, Fontanars dels Alforins, Camporrobles, L'Eliana, Alzira, Llanera de Ranes, Alfarp, Macastre, Rótova, Vallada, Emperador, Llíria i Gandia, arreplegant fins a un total de 5.300 espectadors al llarg dels mesos de maig a juliol de 2016.
 

La gira de 2018 representarà «La gran final»

Sinospsi de l'obra:

La gran final és la tercera part de la trilogia sobre les migracions que Escena Erasmus va començar amb El Circ de la Frontera (2016) i va continuar amb La Fira Invisible (2017). Es tracta d’un espectacle que aborda, amb honestedat i esperança, les possibilitats efectives de construir un futur millor.

 

Aquesta representació estarà interpretada per actrius i actors provinents de diferents parts del món, que demostraran sobre l'escenari que és possible treballar junts i superar les diferències. Una part del repartiment està composta per joves valencians, l'altra per joves europeus i la tercera per joves refugiats de diferents orígens, tots junts en un espectacle en clau de comèdia, ambientat en un gran estadi de futbol, ple de cançons, escrit per alguns dels nostres millors dramaturgs i preparat i dirigit per professionals contrastats de l'escena valenciana.

 

Objectius del projecte Europes menudes

L'Àrea de Cultura considera d'especial interés poder fomentar la cooperació europea en l’àmbit de la cultura, la joventut, i la projecció als pobles. Escena Erasmus és un projecte que acompleix amb escreix aquests requisits, tot millorant el nivell de competència comunicativa i capacitats dels estudiants.

 

Els objectius del programa són:

1. Promocionar la cultura internacional i les experiències d'intercanvi amb els pobles de les comarques valencianes.

2. Afavorir la veritable integració europea amb un paper actiu i protagonista dels joves estudiants.

3. Promocionar una «cultura immersiva», que permeta experiències vitals orientades als pobles

4. Activar consciència i l'esperit crític de la ciutadania.

 

Programa i convocatòria 2018

Les representacions teatrals d'Escena Erasmus per a 2018 seran escollides en funció de les peticions que arriben per part dels ajuntaments. A excepció de les seus habituals de la Universitat de València-Unisocietat (València-La Nau, Gandia, Ontinyent, Alzira, Requena i Benetússer), la resta de representacions s'escolliran per l'equip gestor d'Escena Erasmus, atenent a criteris com ara:

  • Màxim una representació per comarca
  • Preferència a pobles que no han estat visitats en altres edicions
  • Preferència als pobles que oferisquen suport a l'acolliment de la companyia de teatre
     

Inscripcions a la gira 2018

El termini d'inscripcions per als ajuntaments que vullguen formar part de la gira 2018 de Europes menudes, queda obert fins al 31 de gener, mitjançant el següent formulari via web:

 

https://www.escenaerasmus.eu/gira-las-pequenas-europas/

 

 

 

 DescripcióMida
icono application/pdfPrograma Europes Menudes 20171.05 MB
Imatge tornar enrere

Área de Cultura

Serveis de Cultura

Promoció Cultural
SARC
Centre Museístic La Beneficència
Institució Alfons el Magnànim
Museu de Prehistòria
Museu Valencià d'Etnologia
MuVIM
Normalització

Programes de Cultura

Acudim Agenda Cultural
Programa Area de Cultura
Exposicions
València és música
Les Arts Volant
Escena Erasmus
Fons editorial
Ciutats Lectores
Festivals de Cinema
Trobada Folklore

Descarregues

Intranet