Les arts volants

FINAL DE GIRA 2017 - últimes actuacions

 

 

 

28 de setembre, PICANYA (Horta Sud)

Plaça del País Valencià, 20:30h.

 

1 d'octubre, SUECA (La Ribera Baixa)

Plaça de Sant Pere, 22:00h.

 

6 d'octubre, ALGINET (La Ribera Alta)

Plaça de la Constitució, 22:000h.

 

Accés lliure i gratuït

 

 

LES ARTS VOLANT

 

Vivim un present convuls i accelerat, on els flaixos del fet immediat esmorteixen les pulsions de cada dia. Per això, en la recerca que tots fem de la bellesa, estimulant i balsàmica alhora, hem d’aprendre a mesurar el nostre temps, i a gaudir de les coses que donen sentit a la nostra existència.

 

 

Dinamitzar i descentralitzar la cultura, contribuir a la vertebració del territori, eixos són els objectius bàsics que mouen la Diputació de València a escometre iniciatives com aquesta: fer l’òpera portàtil i dur-la a tots els racons del nostre territori. No hi ha dubte que és una tasca que requereix un esforç ingent, però estem segurs que val la pena.

 

Representada sobre els escenaris de qualsevol espai, l’òpera és una de les manifestacions de la cultura occidental més completes. Un teatre, un escenari i una representació que projecta la música des de la plasticitat del cos i de la veu, això i molt més, és l’òpera, eterna aspirant a convertir-se en un art total. Una representació que beu de fonts antigues i de personatges mítics, però que a més té encara un gran recorregut per davant. Volem acostar l’òpera a la ciutadania i estimular l’afició de nous públics, perquè solament així li podrem garantir un futur d’excel·lència i la professionalització sostinguda dels nostres artistes. Volem contribuir a eixamplar l’horitzó de l’òpera més enllà de les catedrals del cant, volem fer-la accessible, dur-la als nostres pobles, perquè tot el món, sense cap condició, puga gaudir de la bellesa que l’envolta.

 

Les Arts Volant és un ambiciós projecte cultural que veu la llum a l’estiu del 2017 després de mesos de treball. Un treball que ha pogut fructificar gràcies a la conjuntura i la cooperació entre les diverses administracions implicades, així com a l’esforç comú i l’entusiasme que han mostrat els deu ajuntaments que acolliran les representacions del 2017. Les Arts Volant ha estat possible gràcies a la cooperació entre el Palau de les Arts, creador del projecte, i l’Àrea de Cultura de la Diputació de València, promotora i difusora d’aquestes representacions als pobles de les comarques valencianes. L’Ajuntament de València també s’ha implicat per tal d’aconseguir que els barris de la gran ciutat puguen beneficiar-se de disfrutar d’aquest espectacle únic.

 

Bastià i Bastianaés la primera òpera de les Arts Volant a la qual seguiran moltes altres en anys vinents.

 

 

Les Arts Volant 2017

 

Les ARTS VOLANT és un projecte de promoció cultural dins d'un conveni de col·laboració entre l'Àrea de Cultura de la Diputació de València i el Palau de Les Arts.

 

L'objectiu de les Arts Volant és fer arribar l'òpera a qualsevol racó de la nostra geografia, especialment a localitats valencianes amb escassa activitat musical, també a llocs on seria complicat dur a terme representacions operístiques per mancança d'instal·lacions tècniques. Es tracta, en definitiva, de promoure un model de cultura inclusiva i participativa, on puguen confluir el major nombre de disciplines artístiques.


El programa ARTS VOLANTS fou presentat el 19 de maig al Palau de Les Arts, i a continuació, sobre les peticions dels pobles a rebre l'espectacle s'establí el següent programa:.

 

LES ARTS VOLANT. GIRA 2017

 

  • 7 de juliol, divendres.........CÀRCER. (Ribera Alta). Plaça del Crist de l'Agonia. 22h.
  • 8 de juliol, dissabte............BENAGUASIL. (Camp de Túria). Plaça Major de la Vil·la. 22h.
  • 9 de juliol, diumenge..........MONTAVERNER (Vall d'Albaida). 22h.
  • 20 de juliol, dijous...............GUARDAMAR DE LA SAFOR (La Safor). 22h.
  • 21 de juliol, divendres.........ALBUIXECH. (Horta Nord). Plaça de la Llibertat. 22h.
  • 22 de juliol, dissabte...........CASTIELFABIB (Racó d'Ademús). 22h
  • 23 de juliol, diumenge.........ALBALAT DELS TARONGERS (C.de Morvedre). 22h.
  • 28 de setembre, dijous........PICANYA (L'Horta Sud). 20:30h.
  • 1 d'octubre, diumenge.........SUECA (Ribera Baixa). 22:00h..
  • 6 d'octubre, divendres.........ALGINET (Ribera Alta). 22:00h.

 

 

 

 

 

NOTA INFORMATIVA DE LA PRESENTACIÓ DEL PROGRAMA ARTS VOLANTS (19/05/2017)

 

NOTA INFORMATIVA DE LA PRESENTACIÓ CARTELL ARTS VOLANTS (23/06/2017)

 

 

POBLES A L'ÒPERA. 2017-2018

A partir del mes de setembre de 2017 s'inicia un programa de difusió de les activitats operístiques del Palau de Les Arts. El programa s'articula per tal de permetre la visita a un assaig general de qualsevol representació del Palau de les Arts. Amb aquest motiu s'està preparant una graella de representacions obertes a aquells pobles que sol·licitaren participar en el programa de les Arts Volant i que per motius de disponibilitat d'espectacles quedaren exclosos.

Oferirem més informació en aquest espai.


Imatge tornar enrere