Iniciades les obres de la Fase 1 de la Variant Nord de Bétera, a la CV-310

Cartel informativo de la obra

 

Després de completar els tràmits administratius i ambientals, la Diputació de València ha iniciat les obres de la Fase 1 de la Variant Nord de Bétera. La inversió en aquesta primera fase serà de 15,3 milions d'euros i permetrà resoldre una demanda històrica de l'Ajuntament de Bétera: el col·lapse permanent que pateix la travessia de la carretera CV-310, en desviar 12.000 vehicles al dia per la variant de nou traçat.
Detalls de l'obra

Planta de la fase 1 de la variant

La primera fase discorrerà des del sud-est al nord del nucli urbà, connectant la carretera que ve de València amb la CV-310 cap a Nàquera i Serra, evitant així el pas per la travessia actual dins del municipi i facilitant els accessos a Bétera i als polígons industrials de L'Horta Vella i El Pla.

El nou traçat, de 4,7 quilòmetres de longitud, inclou la construcció de quatre glorietes que, al costat de les vies de servei laterals, proporcionaran el control total dels accessos a la carretera.
En l'apartat tècnic, la nova variant tindrà una secció tipus dos carrils de 3,0 m, cadascun, amb vorals-bici de 2 metres a banda i banda. A més, en la línia de promoure la mobilitat ciclo-pedestre i la seguretat dels usuaris no motoritzats que segueix la Diputació des de la passada legislatura, es crearà en el marge esquerre una via ciclo-pedestre, segregada i protegida de la carretera, de 2,30 metres d'amplària.
Per a salvar la línia fèrria de metro i els barrancs del Carraixet i de Cerezo, serà necessari executar quatre estructures, destacant el pont sobre el Carraixet, de 164 m longitud distribuïda en 5 obertures. Com a mesura per a incrementar la seguretat de les interseccions, s'ha previst l'enllumenat de tres de les glorietes. S'ha tingut en compte la restauració paisatgística de la zona mitjançant l'enjardinament de les glorietes, la revegetació dels talussos i la col·locació de pantalles acústiques en trams pròxims a edificacions.
L'empresa Grup Bertolín SAU ha resultat adjudicatària de les obres per un import de 12.446.587,30 euros, IVA exclòs, i compten amb un termini d'execució previst de 24 mesos.

 

Secció tipus projectada

 

Versió per a imprimir
Imatge tornar enrere