Versió per a imprimir

La Diputació reforça la candidatura de Sagunt com a Patrimoni de la Humanitat

  • La diputada d'Educació, Mercedes Berenguer, destaca en la clausura de la Universitat d’Estiu del municipi que la seua elecció “enfortirà la identitat de la ciutadania com a poble”
Imagen
22/09/2017

El principal valor del patrimoni cultural és allò que representa en la societat actual, el seu valor històric, que enforteix la cultura dels pobles i genera identitat. És una de les principals idees llançades per la diputada d'Educació, Benestar Social i Salut, Mercedes Berenguer, qui ha intervingut en la clausura de la I edició de la Universitat d’Estiu de Sagunt.

 

Es tracta d'una convocatòria que ha girat entorn de la candidatura de la capital del Camp de Morvedre per a ser declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, una possibilitat que segons Mercedes Berenguer “reforçarà la identitat de la ciutadania com a poble”. La diputada ha assenyalat la rellevància del passat i del seu coneixement a través del patrimoni per a construir consciència, respecte i valoració del mateix.

 

I per açò, Berenguer ha ressaltat el paper de la formació: “A través de l'educació el patrimoni cultural pot deixar de ser un simple llegat passiu per a convertir-se en un recurs per a la creació i recreació d'una memòria amb els ulls posats en el futur”, ha assegurat la diputada. És per açò que Mercedes Berenguer ha indicat que cal seguir treballant per la difusió i posada en valor del patrimoni.

 

En aquest sentit, la convocatòria d'aquesta primera edició de la Universitat d’Estiu de Sagunt ha tingut com a objectiu realçar les virtuts del llegat cultural i artístic de la capital del Camp de Morvedre com una aposta més en el seu camí cap a la seua denominació com a Patrimoni de la Humanitat.

 

D'aquesta manera, experts reunits en aquesta cita han assenyalat que aquest fet generaria en la ciutat un impacte econòmic de 200 milions d'euros a l'any en tota la Comunitat Valenciana, xifra que aniria lligada especialment al turisme, però al costat de la qual es podrien explorar altres fonts generadores de riquesa.

Imatge tornar enrere