Sona wi-fi

 

La Diputació de València ha posat en marxa un projecte pioner per al subministrament, instal·lació, configuració i explotació de la major xarxa sense fil d'Europa. Davall el nom 'Sona WiFi', la Diputació perseguix que els ciutadans dels 265 municipis de la província tinguen un millor accés a la societat de la informació i a l'administració electrònica, aconseguint així una 'Provincia Gigaconectada' amb ciutats 'Megaconectadas'.

 

L'empresa Indra amb la participació de l'operadora Eurona, és l'encarregada d'implantar este nou servici. Indra és la Multinacional de tecnologia sense fil líder a Espanya i una de les principals d'Europa. Eurona , per la seua banda, és l'empresa encarregada d'oferir el servici al ciutadà, sent l'operadora alternativa líder al nostre país tant per nombre d'usuaris com per qualitat de servici.

 

Objectius del projecte

 

El projecte, ara lloc en funcionament, desenrotlla una xarxa basada en tecnologia sense fil de propietat provincial, garantint d'esta manera la cohesió tecnològica de la província i avançant en l'eliminació de l'anomenada bretxa digital a nivell provincial.

 

En esta línia, el projecte també busca afavorir l'increment d'ofertes de servicis de telecomunicacions en el nostre territori a preus altament competitius, millorant els servicis d'autoprestació per a tots els municipis de la província de València així com promovent la inversió eficient en noves tecnologies, fomentant la innovació tecnològica i la competitivitat de les empreses i impulsant l'aprofitament dels beneficis dels servicis de la Societat de la Informació per part dels ciutadans.

 

L'arquitectura i la cobertura de la xarxa desplegada satisfaran per tant els següents objectius generals que definixen l'abast del projecte:

 

  • Dotaran de servicis de connectivitat a les seus de les Administracions locals de tots els Municipis de la província de València, en especial d'aquells municipis que es troben en bretxa digital.
  • Proveiran així mateix de servicis de connectivitat als col·laboradors de les Administracions Locals en itinerància dins del terme municipal.
  • Dotaran també de servicis de connectivitat als ciutadans i empreses, amb l'objectiu d'optimitzar l'ús de la infraestructura desplegada per als servicis d'autoprestació.
  • Igualment, dotaran a la xarxa de la flexibilitat i estabilitat suficient perquè puga suportar la coexistència de múltiples proveïdors de servicis sobre la mateixa infraestructura amb l'objectiu de proposar servicis avançats als Ajuntaments, com a telecontrol o televigilancia, i als ciutadans.

 

Gràcies a esta iniciativa, per tant, els ajuntaments disfrutaran de forma gratuïta d'un conjunt de servicis d'autoprestació, a més de la possibilitat de fer ús de la infraestructura desplegada per a la implantació de molts altres servicis avançats.

 

I, de la mateixa manera, la utilització de la tecnologia sense cables permetrà als usuaris tindre accés a servicis de banda ampla als preus més econòmics del mercat.

 

Així, doncs, amb la posada en marxa d'este projecte, la Diputació de València fa un pas més en el desenrotllament de programes encaminats a oferir servicis de primer nivell tant als Ajuntaments com als veïns de la província.

 

 

Servicis a Ciutadans i Pymes

 

Junt amb els servicis d'autoprestació per als ajuntaments i seus municipals, el projecte 'Sona WiFi' integra un apartat de servicis a ciutadans i empreses l'objectiu del qual és l'eliminació de la bretxa digital, garantint la cohesió tecnològica i els principis de solidaritat i equilibri entre tots els municipis de la Província de València.

 

La gestió i explotació d'este servici ho du a terme l'operadora Eurona , empresa que per la seua trajectòria i vocació d'investigació , oferix garanties per a aportar un servici d'alta qualitat a un preu molt competitiu per a l'usuari final .

 

 

¿Què m'aporta a mi com a ciutadà 'Sona WiFi'?

 

Gràcies al desplegament de la xarxa associada a este projecte els ciutadans i empreses de tota la província de València podran accedir a servicis d'Accés a Internet de Banda Ampla i de Telefonia IP a preus altament competitius. D'altra banda, les infraestructures implantades permetran que en el futur es puga incrementar l'oferta de servicis de comunicacions i de valor afegit.

 

Per a ampliar la informació sobre estos servicis, pot accedir a www.eurona.net/sonawifi

 

 

Estat de la Implantació del Projecte

 

'Sona Wifi' ja és una realitat en els municipis d'Alboraia, Xàtiva, Ontinyent, Cullera, Tavernes de Valldigna, Sagunt, Alzira, Riba-roja i Moncada, en els quals ja ha entrat en servici.

 

Quant a la resta de poblacions, i donada la complexitat del projecte, la implantació de la xarxa sense fil es va a estructurar en 3 fases diferenciades, a fi que la totalitat dels municipis de la província de València es puguen beneficiar del projecte en un màxim de 3 anys.

 

La primera de les dites fases engloba a 120 municipis i es preveu que finalitze el pròxim mes de novembre . En la majoria de tals municipis ja s'han dut a terme replantejaments i instal·lacions d'infraestructures i equipaments, de cara a finalitzar amb les actuacions en les dates planificades i que el servici es trobe operatiu en els terminis estimats.

 

La segona fase cobrirà la resta de poblacions, fins a les 265, estant previst que puguen estar connectades abans del mes de juliol de l'any 2013.

Imatge tornar enrere
Oficina Virtual Tributària
Punt General d'Entrada de Factures Electròniques

Subscripció al butlletí de Notícies

Per a donar-se d'alta en el butlletí de Notícies de la Diputació de València introduïsca ací el seu correu electrònic:

Intranet

Pla Provincial d'Obres i Servicis
Llista de Servicis
Organismes
Agenda Cultural
Cartel la Dipu en la Red
Banner Diputación Digital
Fitur 2016
DipuTV
Sessió plenària
BOP
Sonaladipu Pop-Rock
Horts Urbans Municipals
Xàrcia de municipis valencians
39 Certamen Provincial de Bandes de Música
18 Circuito de Carreras Populares 2015
“Pràctiques innovadores en materia de joventut” 3ª ed.

Dossier Gràfic del Pressupost 2015
Central de compras
Assessorament en qualitat a Ajuntaments
Goblonet Gobiernos Locales en Red