Sona wi-fi

La Diputació de València va posar en marxa en 2010 un projecte pioner per al subministrament, instal·lació, configuració i explotació de la major xarxa sense fil d'Europa. Amb el nom ‘Sona WiFi’, la Diputació perseguix que els ciutadans dels 265 municipis de la província tinguen un millor accés a la societat de la informació i a l'administració electrònica.

 

L'empresa Indra és l'encarregada d'implantar este nou servici. Indra és la Multinacional de tecnologia sense fil líder a Espanya i una de les principals d'Europa.

 

Objectius del projecte

El projecte ha desplegat una xarxa basada en tecnologia sense fil de propietat provincial, garantint d'esta manera la cohesió tecnològica de la província i avançant en l'eliminació de l'anomenada bretxa digital a nivell provincial.

 

En esta línia, el projecte també busca afavorir l'increment d'ofertes de servicis de telecomunicacions en el nostre territori a preus altament competitius, millorant els servicis d'autoprestació per a tots els municipis de la província de València així com promovent la inversió eficient en noves tecnologies, fomentant la innovació tecnològica i la competitivitat de les empreses i impulsant l'aprofitament dels beneficis dels servicis de la Societat de la Informació per part dels ciutadans.

 

L'arquitectura i la cobertura de la xarxa desplegada satisfan per tant els següents objectius generals que definixen l'abast del projecte:

 

· Dotar de servicis de connectivitat a les seus de les Administracions locals de tots els Municipis de la província de València, en especial d'aquells municipis que es troben en bretxa digital.

· Dotar també de servicis de connectivitat als ciutadans i empreses, amb l'objectiu d'optimitzar l'ús de la infraestructura desplegada per als servicis d'autoprestació.

· Igualment, dotar a la xarxa de la flexibilitat i estabilitat suficient perquè puga suportar la coexistència de múltiples proveïdors de servicis sobre la mateixa infraestructura amb l'objectiu de proposar servicis avançats als Ajuntaments, com a telecontrol o televigilància, i als ciutadans.

 

Gràcies a esta iniciativa, per tant, els ajuntaments poden disfrutar de forma gratuïta d'un conjunt de servicis d'autoprestació, a més de la possibilitat de fer ús de la infraestructura desplegada per a la implantació de molts altres servicis avançats.

 

I, de la mateixa manera, la utilització de la tecnologia sense cables permet als usuaris tindre accés a servicis de banda ampla als preus més econòmics del mercat.

 

Així doncs, amb la posada en marxa d'este projecte, la Diputació de València dóna un pas més en el desenrotllament de programes encaminats a oferir servicis de primer nivell tant als Ajuntaments com als veïns de la província.

 

 

Servicis a Ciutadans i Pymes

 

Junt amb els servicis d'autoprestació per als ajuntaments i seus municipals, el projecte ‘Sona WiFi’ integra un apartat de servicis a ciutadans i empreses, l'objectiu del qual és l'eliminació de la bretxa digital, garantint la cohesió tecnològica i els principis de solidaritat i equilibri entre tots els municipis de la Província de València.

 

¿Què m'aporta a mi com a ciutadà 'Sona WiFi'?

 

Gràcies al desplegament de la xarxa associada a este projecte els ciutadans i empreses de tota la província de València podran accedir a servicis d'Accés a Internet de Banda Ampla i de Telefonia IP a preus altament competitius. D'altra banda, les infraestructures implantades permetran que en el futur es puga incrementar l'oferta de servicis de comunicacions i de valor afegit.

 

Imatge tornar enrere