Programa petites europes àrea de cultura de la diputacio de valència

Què són les Europes menudes?

Europes menudes és un projecte escènic que arreplega l'esperit nòmada del teatre i de la representació al carrer, amb una participació activa d'estudiants acollits per la Universitat de València dins del programa Erasmus.

 

Europes menudes rep el suport de l'Àrea de Cultura de la Diputació de València, mitjançant un conveni de cooperació cultural amb la Universitat de València. Cal assenyalar que València és la ciutat europea que més estudiants Erasmus acull amb el sumatori de dues universitats valencianes tradicionals com són la Universitat de València-Estudi General i la Universitat Politècnica de València.

 

El projecte teatral ha estat ideat i dirigit per la companyia CRIT, des del 2013, i participen fonamentalment estudiants europeus d’intercanvi. El projecte s'emmarca dins de l'anomenada Escena Erasmus, un espai que pretén aprofitar el potencial creatiu dels estudiants que passen un any en diferents ciutats europees, fomentant la seua participació en la vida cultural d’aquestes ciutats. Escena Erasmus ofereix als estudiants tallers d’interpretació i formació teatral, i la creació i muntatge d’un espectacle final.

 

L’objectiu final del projecte Escena Erasmus és l’ampliació i consolidació de l’Erasmus Scene Network: una xarxa d’universitats europees que permeta la creació i intercanvi d’experiències culturals realitzades per grups d’estudiants Erasmus, juntament amb estudiants locals. Actualment Escena Erasmus ja es desenvolupa amb èxit a les universitats de Marburg (Alemanya), Pàdua (Itàlia), Càller (Itàlia).

 

El circo de la frontera Escena Erasmus

Projeccció cap als pobles valencians

L'any 2016 Escena Erasmus, va representar l'obra El circ de la frontera, amb joves actors de fins a 8 nacionalitats diferents.  El circ de la frontera va estar representat a les localitats de:  València, Ademús, Riba-Roja de Túria, Requena, Ontinyent, Quart de Poblet, Fontanars dels Alforins, Camporrobles, L'Eliana, Alzira, Llanera de Ranes, Alfarp, Macastre, Rótova, Vallada, Emperador, Llíria i Gandia, arreplegant fins a un total de 5.300 espectadors al llarg dels mesos de maig a juliol de 2016.
 

La gira de 2017 representarà «La Fira invisible»

Sinospsi de l'obra:

La fira és un lloc d'intercanvi on es mescla gent de diversos orígens. Un lloc on es posa preu a la vida, es trafica amb caps de ramat. A la fira qui pot comprar, compra.

Però la fira és també un lloc d'alegria, de celebració, de màgia i de misteri.

A la nostra fira, l'home de la Tómbola determinarà el paper que ha de jugar cadascú en este món que ens ha tocat viure, un món que, tot i que sembla anar cap a la tragèdia, volem veure des d'una il·lusionadora esperança.

La nostra fira és invisible perquè els personatges que l'habiten són els invisibles del nostre món.

L'espectacle està fet per a l'alegria, amb to de comèdia i compta amb cançons en directe.

 

Objectius del projecte Europes menudes

L'Àrea de Cultura considera d'especial interés poder fomentar la cooperació europea en l’àmbit de la cultura, la joventut, i la projecció als pobles. Escena Erasmus és un projecte que acompleix amb escreix aquests requisits, tot millorant el nivell de competència comunicativa i capacitats dels estudiants.

 

Els objectius del programa són:

1. Promocionar la cultura internacional i les experiències d'intercanvi amb els pobles de les comarques valencianes.

2. Afavorir la veritable integració europea amb un paper actiu i protagonista dels joves estudiants.

3. Promocionar una «cultura immersiva», que permeta experiències vitals orientades als pobles

4. Activar consciència i l'esperit crític de la ciutadania.

 

Programa i convocatòria 2017

Les representacions teatrals d'Escena Erasmus per a 2017 han estat escollides en funció de les peticions que arriben per part dels ajuntaments. A excepció de les seus habituals de la Universitat de València-Unisocietat (València-La Nau, Gandia, Ontinyent, Alzira, Requena i Benetússer), la resta de representacions han estat escollides per l'equip gestor d'Escena Erasmus, atenent a criteris com ara:

  • Màxim una representació per comarca
  • Preferència a pobles que no han estat visitats en altres edicions
  • Preferència als pobles que oferisquen suport a l'acolliment de la companyia de teatre
     

 DescripciónTamaño
icono application/pdfPrograma Europes Menudes 20171.05 MB
Imagen volver atrás