Versió per a imprimir

Es presenta el CD 'El Nadal del Poble'

Imagen

Dimarts, 5 de desembre, es presentà a la sala Alfons el Magnànim el disc de nadales en versió folk El Nadal del poble (Mésdemil, 2017). Durant l’acte hi hagué les intervencions del diputat de Cultura, Xavier Rius; la cap de la Unitat de Normalització Lingüística, Immaculada Cerdà; el compilador del disc, Josep Vicent Frechina i les actuacions d’Arrop i Talladetes, Trompa i Fil, Xavier de Bétera i Jonatan Penalba, que interpretaren les nadales que han musicat per a aquest treball. A més, els assistents a l’acte foren obsequiats amb un exemplar del disc.

 

Aquest és el tercer CD que la Diputació de València dedica al repertori nadalenc valencià, després de Done’m l’asguilando! Ara ve Nadal.  En aquest sentit, El Nadal del poble, versionat per alguns dels intèrprets i formacions de música folk més importants del panorama actual, és una segona oportunitat per a una col·lecció de cançons que fins no fa molt de temps ressonaven per les places i els carrers dels nostres pobles i ciutats.

 

En l’enregistrament han participat un total de 15 artistes i grups de música valencians. Xavier de Bétera ha versionat la nadala Cançó de l’alloguer (Càlig); Josep Aparicio ‘Apa’ interpreta Ja pugen, ja baixem (la Vila Joiosa); Hilari Alonso canta Asguirlando de l’Orxa; Carraixet posa veu al tema Tio Parrilla (Vallada); Urbàlia Rurana aporta Pastorets i pastoretes (el Castell de Guadalest); Musicants canta Asguilando de Moixent; La Romàntica del Saladar ha versionat Tot són penques! (Gata de Gorgos); Pep Gimeno ‘Botifarra’ interpreta Posa vi, Pepeta (Xàtiva); la intèrpret Mara Aranda canta Campanetes i picarols (Alfarb); Jonatan Penalba Entra, entra, motxilero (Monòver); Som Romancers aporta Ai, pastissets, pastissets (Alcàsser); Arrop i Talladetes interpreta Aguinaldo de Massamagrell; Tres Fan Ball Vinga tia Maria (el Pinós); Trompa i Fil canta el tema La nit de matines (les Coves de Vinromà) i Sitja posa música a En el sòl d’una penya (Artana).

 

El projecte, llançat per la Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació de València, pretén recuperar i fer arribar a tots els racons del territori valencià aquest repertori tan valuós de cançons populars. El compacte ha comptat amb la compilació i selecció del crític musical Josep Vicent Frechina, el disseny de Daniel Olmo, d’Estudi Grafema, i producció musical a càrrec de Mésdemil, segell discogràfic especialista en música actual.

 

El Nadal del poble forma part de les campanyes de difusió i promoció de l’ús del valencià impulsades per la Diputació de València. El disc està sent distribuint entre els més de 180 ajuntaments als quals la Diputació de València presta assistència lingüística, així com als consistoris que disposen d’agència AVIVA de promoció del valencià.

 

L’edició és gratuïta per als ajuntaments i podrà adquirir-se a preu de cost (5 euros) en la botiga en línia de Mésdemil www.mesdemil.com/tenda/#!/El-Nadal-del-Poble/p/96283615/category=4429003  on podran escoltar-se les cançons també mesdemil.bandcamp.com/album/el-nadal-del-poble

Imatge tornar enrere