Versió per a imprimir

Es presenta el vídeo Viu les Falles!

Imagen

Dijous, 1 de març, com ja és tradició, la Unitat de Normalització Lingüísitica ha presentat en el saló de Cristall de l'Ajuntament de València el vídeo del lèxic de les falles «Viu les Falles!».

El vídeo, igual que els anteriors, és una peça curta, pensada per a ser distribuïda en les xarxes socials i per missatgeria instantània que pretén mostrar en només 45 paraules la riquesa de la festa de les Falles. Seguint un criteri cronològic, amb la 'despertà', apareixen tots els elements que defineixen la festa: els bunyols, l'artista faller, els coets, la mascletà, les bandes de música, l'ofrena... i es deté una miqueta més en la indumentària de la dona i de l'home per mostrar un dels elements més lluïdors de la festa. El final, amb només quatre paraules:  'germanor', 'emoció', 'comboi' i 'festa' és la síntesi de la gran celebració de la primavera.

El vídeo ha sigut creat per l'estudi Granissat, els components del qual han sigut formats en l'Escola d'Art i Superior de Disseny de València amb qui la Diputació de València col·labora habitualment. La música ha sigut composta expressament per Biano, músic del grup Orxata Sound System. Una peça minimalista i conceptual que recupera elements de la tradició musical valenciana combinats amb ritmes d'avantguarda.
La fallera, Paula Gabarda, és la fallera major d'enguany de la falla Barraca - Espadán (sector Malvarosa-Cabanyal-Beteró).
El faller és Fran Puertes, que pertany a una família molt lligada a la festa: la firma d'indumentària valenciana de la seua família, Eugenia Puertes, ha confeccionat vestits per a Rocío Gil, fallera major de València d'enguany.
Els sis músics que apareixen al vídeo formen part de la Unió Musical de Torrent i el ninot que apareix al vídeo és obra de l'artista faller de Benicarló, Grego Acebedo.
A la presentació, que s'ha fet 30 minuts abans de la primera mascletà del cicle de Falles, han assistit el diputat de Cultura, Xavier Rius, el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, la fallera major de la ciutat, Rocio Gil, la fallera major infantil, Daniela Gómez i les seues respectives Corts d'honor. També hi ha assistit la responsable de la  Unitat de Normalització Lingüísitica, Immaculada Cerdà.

Vegeu el vídeo en Vimeo: www.vimeo.com/258228713

Imatge tornar enrere