Estudis de zones

Nota de premsa: La Diputació de València augmentará la col·laboració amb els centres d'estudi comarcals a través de la nova IAM

24/09/2015

El diputat Xavier Rius ha anunciat que l'Àrea de Cultura estretirà la col·laboració amb els centres d'estudi comarcals a través de la nova Institució Alfons el Magnànim (IAM) 

després de reunir-se amb representants de diverses agrupacions en el Saló de Reines de la Diputació de València.

Un dels principals temes tractats ha sigut la futura constitució d'una Federació de Centres d’Estudis Comarcals que aglutine tots els organismes de la província i facilite sinergies i noves línies de treball i investigació conjuntes. També han parlat sobre la difícil situació que travessen els organismes d'investigació, ja que compten amb pocs recursos.

En este sentit, el diputat de Cultura s'ha compromés a impulsar noves vies d'ajuda, «perquè les entitats comarcals vetlen, vigilen i promouen el patrimoni a peu de territori i són un corpus necessari per a fomentar la cultura».

Entre els projectes de treball i col·laboració futures, destaca la intenció de l'Àrea de Cultura de donar suport, a través de la web de la nova IAM, a continguts digitalitzats dels diferents centres d'estudi locals i comarcals per a posar-los a disposició de la societat.

 

Es fan i es publiquen estudis sobre les diferents zones o demarcacions de la província:

Assistència tècnica, per comarques

Carreteres, per comarques

Defensa en juí, per comarques

Formació, per comarques

Instruments musicals, per comarques

Teleassistència, per comarques

A continuació hi ha enllaços a entitats que poden ser interessants per contindre informacions i estudis sobre unes quantes zones de la província:

Centro de Estudios La Serranía

Centre d'Estudis de l'Horta Nord

Centre d'Estudis i Investigacions Comarcals Alfons el Vell

Institut d'Estudis Comarcals de l'Horta Sud

Institut d'Estudis de la Vall d'Albaida

Instituto de Estudios Comarcales de la Hoya de Buñol-Chiva

Institut d’Estudis Comarcals del Camp de Túria

Imatge tornar enrere