Ajudes als jaciments valencians

L’arqueologia ha estat una disciplina sempre atesa des dels inicis de l’administració provincial. La creació del SIP (Servei d’Investigació Prehistòrica) i les primeres excavacions en territori valencià foren l’embrió de la col·lecció de peces i de la creació del Museu allà per l’any 1927. S’estableixen convenis singulars directes de la Diputació amb jaciments d’especial interés: la Bastida de les Alcusses, a Moixent; el Puntal dels Llops, a Olocau i València la Vella, a Riba-roja de Túria. Aquestos jaciments tenen una singularitat i un valor específics, avalats per les recomanacions dels especialistes del museu. Amb la resta de jaciments, d’època ibera en què s’implica la Diputació s’estableix un programa específic d’intervenció i visibilització anomenat Ruta dels Ibers.

 

Certamen de Bandes de la Diputació de València

El Certamen de Bandes és un encontre de gran repercussió social que arribarà a l’edició núm. 41 en maig de 2017. La província de València acull 330 societats musicals, fet que suposa més d’un terç de totes les societats musicals espanyoles, amb un teixit associatiu de gran rellevància social. El Certamen compta amb la col·laboració de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana [FSCV], i hi participen fins a 19 societats musicals per any, en les cinc categories existents, segons el nombre d’intèrprets de cada banda. La participació de les societats musicals en el certamen comporta una aportació fixa més un premi en metàl·lic a les bandes guanyadores de cada secció. A més, una selecció de les bandes guanyadores participarà posteriorment en el certamen autonòmic.

.

Què és Retrobem la Nostra Música?
Retrobem la Nostra Música és un programa estable de suport a la música promogut des de l’Àrea de Cultura de la Diputació de València. Comptarà aquest any 2017 amb 38 edicions i el seu objectiu principal és donar suport a bona part de les activitats musicals que naixen des d’iniciatives municipals, d’associacions i societats musical valencianes. Retrobem és el programa més ambiciós, que arriba a més gent i que més recursos absorbeix de tota la Promoció Musical de la Diputació de València, fins a un 65 % del pressupost dedicat a aspectes musicals dins de l’Àrea de Cultura.

 

A qui s’orienta la campanya Retrobem?
Qui s’hi pot beneficiar? El programa s’orienta bàsicament a ajuntaments que desenvolupen programes musicals o escoles d’educands, sobretot, a entitats federades. Poden ser beneficiaris del Retrobem agrupacions com: societats musicals, corals, orquestres simfòniques, rondalles de corda, grups de tabal i dolçaina, grups de danses i rondalles, etc. Línies bàsiques de treball del Retrobem Malgrat la minva de recursos generals quant a les aportacions a la Diputació de València per part de l’administració central de l’estat, s’ha fet un esforç considerable per tal de poder mantenir les tradicionals línies de suport a la música, així com afegir noves línies com la internacionalització de bandes, reforçada a més amb els programes de «València és música».

Un total de tretze bandes de música protagonitzaran el Certamen de Bandes Diputació de València 2018

El Certamen de Bandes de la Diputació de València ja compta amb els noms dels tretze participants que protagonitzaran el concurs que tindrà lloc al Palau de la Música de València la próxima primavera.

El sorteig va estar presidit pel diputat de Cultura, Xavier Rius, els representants de la Federació de Bandes de Música de la Província de València, Vicent Cerdà -president provincial-, i Roberto Escobar- president comarcal de la Costera-, junt a Vicente J. Soler i Pablo Sánchez Torrela, que actuaren com a assessors musicals de la Diputació.

Per a la secció Especial de l’edició del concurs del 2018 competirà l’única candidata, La Unió Musical de Godelleta.

Xarxa de museus locals

El Museu Valencià d’Etnologia encapçala una iniciativa per a la creació d’una Xarxa de Museus Locals valencians. Al mes de febrer comencen les primeres reunions entre tècnics de museus locals que estudien les fórmules d’adhesió a la Xarxa i les possibilitats de mamprendre accions de treball conjuntes. L’Àrea de Cultura destina accions dels seus tècnics a l’assessorament museogràfic i a cobrir aspectes puntuals en la realització dels projectes expositius dels museus adherits. 

 

Certamen Internacional de Piano " Premi Iturbi"

Es tracta d’un programa de reconegut prestigi internacional que arriba a la seua vintena edició en 2017. Té una modalitat de concurs i una altra de gira amb els finalistes, totes dues bianuals i alternes. El premi Iturbi reuneix un jurat internacional que avalua les joves promeses intèrprets de piano en una sèrie de concerts eliminatoris. El Premi Iturbi se celebra al Palau de la Música de València i es retransmet via streaming per internet. Té una aportació global en premis de 44.900 € per als sis primers finalistes, a banda d’altres premis aportats per entitats privades. El primer premi de piano de la Diputació de València està dotat amb 18.000 €. El premi Iturbi comporta una gravació posterior d’un CD de música amb el guanyador de la final de l’Iturbi i a més, una sèrie d’actuacions de piano arreu del territori valencià l’any posterior al concurs.

Tota la informació del concurs internacional a la web: http://www.pianoiturbi.com/

 

Concessió de subvencions de la Diputació de València a entitats locals, per a Jaciments arqueològics Ruta dels Ibers 2017

Mitjançant un Acord de la Junta de Govern  de 21 de noviembre de 2017 es va aprovar la resolució de concessió de subvencions de la Diputació de València a entitats locals, per a Jaciments arqueològics Ruta dels Ibers 2017, amb el següent tenor literal:

Donat compte l'expedient instruït pel Servici de Cultura en relació amb les subvencions de la Diputació de València destinades a entitats locals, per a Jaciments arqueològics Ruta dels Ibers 2017.

Retrobem la Nostra Música 2017

 

La Diputació de València és conscient de la importància que té la música de banda en la cultura i la tradició valencianes, i a través de l’Àrea de Cultura va començar, el 1980, a mostrar el seu suport a les societats musicals de la província. Aquest mateix suport s’ha anat estenent a altres agrupacions musicals amb les quals comparteix el seu interés per transmetre la música, les nostres tradicions i la nostra cultura, com són: les corals, les orquestres simfòniques, les orquestres de pols i plectre, els grups de dolçaina i tabal i els grups folklòrics.Així mateix, a més de la celebració de concerts s’han obert ajudes per a altres àmbits que són fonamentals en el desenvolupament de la seua activitat, com és el suport a les escoles d’educands, la gravació de CD, l’edició de partitures…

Amb aquesta nova legislatura s’ha donat un pas més i es pretén posar València en el mapa del fenomen cultural valencià a través de les bandes de música, i s’ha obert la línia València és música, amb la qual es pretén portar la nostra música més enllà de la província i obrir-la al món.

 

42 Certamen de Bandes de Música de la Diputació de València 2018

El resultat del sorteig per participar al Certamen de Bandes de la Diputació de València 2018 ha estat el següent:

 

A. Secció Especial:

- Unión Musical de Godelleta

 

B. Secció Primera:

- Societat Joventut Musical de Faura

- Unió Musical L’Eliana

- Societat Musical La Lira Fontiguerense de La Font de la Figuera

 

* Unió Musical de Riba-Roja de Túria (Reserva Certamen 2019)

 

C. Secció Segona

- Sociedad Musical La Paz de Siete Aguas

 

D. Secció Tercera

- Associació Cultural Tot per la Música d’Ontinyent

- Círculo Instructivo Musical de Xirivella

- Unió Musical de La Pobla de Farnals

- Societat Musical de Massalfassar

- Unión Musical de Higueruelas

 

* Fomento Musical de Navarrés (Reserva Certamen 2019)

 

E. Secció Quarta

- Unión Musical San Roque de Villargordo del Cabriel

- Associació Artístico Musical Sant Blai de Potries

- Societat Musical Amics de la Música de Benifaraig

 

* Sociedad Artística y Cultural Unión Musical de Benetússer (Reserva Certamen 2019)

 

-Llistat de bandes provisionals que concorren al sorteig en document adjunt.-

 

Publicació de l'extracte de la convocatòria

Convocat el Certamen de Bandes de la Diputació. El termini de presentació de sol·licituds obert, i finalitza el 15 de novembre de 2017 inclòs.

Polseu este Enllaç per a accedir a la informació

 

Instància inscripció Certamen de Bandes de Música 2018

 

 

 

Beca de pràctiques i investigació a desenvolupar en la Diputació de València

Convocatòria de tres beques de l’Àrea de Cultura (Museu Etnologia i IAM-CVEI), any 2017

Beca de pràctiques i investigació a desenvolupar en l'Àrea de Cultura de la Diputació de València

Enllaç per consultar les Bases reguladores , Convocatòria i Publicació de l’extracte de la convocatòria

Publicació de l 'Anunci del decret d'admesos i exclosos: Data de publicació 8 de setembre de 2017

Novetat: Valoració primera fase i convocatòria entrevista

Valoració final

 

Imatge tornar enrere