Ajudes als jaciments valencians

L’arqueologia ha estat una disciplina sempre atesa des dels inicis de l’administració provincial. La creació del SIP (Servei d’Investigació Prehistòrica) i les primeres excavacions en territori valencià foren l’embrió de la col·lecció de peces i de la creació del Museu allà per l’any 1927. S’estableixen convenis singulars directes de la Diputació amb jaciments d’especial interés: la Bastida de les Alcusses, a Moixent; el Puntal dels Llops, a Olocau i València la Vella, a Riba-roja de Túria. Aquestos jaciments tenen una singularitat i un valor específics, avalats per les recomanacions dels especialistes del museu. Amb la resta de jaciments, d’època ibera en què s’implica la Diputació s’estableix un programa específic d’intervenció i visibilització anomenat Ruta dels Ibers.

 

Què és el Certamen de Bandes de la Diputació de València?

El Certamen de Bandes és un encontre de gran repercussió social que arribarà a l’edició núm. 42 en maig de 2018. La província de València acull 330 societats musicals, fet que suposa més d’un terç de totes les societats musicals espanyoles, amb un teixit associatiu de gran rellevància social. El Certamen compta amb la col·laboració de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana [FSCV], i hi participen fins a 19 societats musicals per any, en les cinc categories existents, segons el nombre d’intèrprets de cada banda. La participació de les societats musicals en el certamen comporta una aportació fixa més un premi en metàl·lic a les bandes guanyadores de cada secció. A més, una selecció de les bandes guanyadores participarà posteriorment en el certamen autonòmic.

                                                                                      

Certamen Internacional de Piano " Premi Iturbi"

Es tracta d’un programa de reconegut prestigi internacional que arriba a la seua vintena edició en 2017. Té una modalitat de concurs i una altra de gira amb els finalistes, totes dues bianuals i alternes. El premi Iturbi reuneix un jurat internacional que avalua les joves promeses intèrprets de piano en una sèrie de concerts eliminatoris. El Premi Iturbi se celebra al Palau de la Música de València i es retransmet via streaming per internet. Té una aportació global en premis de 44.900 € per als sis primers finalistes, a banda d’altres premis aportats per entitats privades. El primer premi de piano de la Diputació de València està dotat amb 18.000 €. El premi Iturbi comporta una gravació posterior d’un CD de música amb el guanyador de la final de l’Iturbi i a més, una sèrie d’actuacions de piano arreu del territori valencià l’any posterior al concurs.

Tota la informació del concurs internacional a la web: http://www.pianoiturbi.com/

 

Retrobem la Nostra Música

Què és Retrobem la Nostra Música?
Retrobem la Nostra Música és un programa estable de suport a la música promogut des de l’Àrea de Cultura de la Diputació de València. Comptarà aquest any 2018 amb 39 edicions i el seu objectiu principal és donar suport a bona part de les activitats musicals que naixen des d’iniciatives municipals, d’associacions i societats musical valencianes. Retrobem és el programa més ambiciós, que arriba a més gent i que més recursos absorbeix de tota la Promoció Musical de la Diputació de València, fins a un 65 % del pressupost dedicat a aspectes musicals dins de l’Àrea de Cultura.

 

A qui s’orienta la campanya Retrobem?
Qui s’hi pot beneficiar? El programa s’orienta bàsicament a ajuntaments que desenvolupen programes musicals o escoles d’educands, sobretot, a entitats federades. Poden ser beneficiaris del Retrobem agrupacions com: societats musicals, corals, orquestres simfòniques, rondalles de corda, grups de tabal i dolçaina, grups de danses i rondalles, etc. Línies bàsiques de treball del Retrobem Malgrat la minva de recursos generals quant a les aportacions a la Diputació de València per part de l’administració central de l’estat, s’ha fet un esforç considerable per tal de poder mantenir les tradicionals línies de suport a la música, així com afegir noves línies com la internacionalització de bandes, reforçada a més amb els programes de «València és música».

La guanyadora del Premi Iturbi, Fátima Dzusova, actua el proper dia 2 de febrer al Palau de les Arts

En l’any 1911 el suport de la Diputació de València va permetre que un geni valencià de la música, José Iturbi, poguera fer una carrera ben exitosa.

 

Poc després de la mort del mestre Iturbi, la Diputació creà un premi internacional de piano a la seua memòria, amb la finalitat de promocionar les joves promeses del piano a escala mundial.

 

L’edició del premi de l’any 2017 s’ha pogut dur a terme amb la participació de 22 pianistes de 13 nacionalitats diferents. Entre els finalistes de la darrera edició, la pianista russa Fatima Dsuzova resultà guanyadora del màxim premi atorgat per la Diputació de València.

 

42 Certamen de Bandes de la Diputació de València ⇒

Calendari d'actuacions, els dies 19 i 20 de maig de 2018:

Obres obligatòries per al Certamen de Bandes de Música 2018

Les obres d'obligatòria interpretació al certamen de 2018 per a totes les bandes són:

Xarxa de museus locals

El Museu Valencià d’Etnologia encapçala una iniciativa per a la creació d’una Xarxa de Museus Locals valencians. Al mes de febrer comencen les primeres reunions entre tècnics de museus locals que estudien les fórmules d’adhesió a la Xarxa i les possibilitats de mamprendre accions de treball conjuntes. L’Àrea de Cultura destina accions dels seus tècnics a l’assessorament museogràfic i a cobrir aspectes puntuals en la realització dels projectes expositius dels museus adherits. 

 

Imatge tornar enrere