Versió per a imprimir

600 bombers del Consorci Provincial es formaran en seguretat i rescat en altura

  • La platja de Gandia i el Montdúver són els escenaris del curs de formadors que s'està duent a terme des de divendres passat i fins al dia 31
Bombers fent un simulacre
30/10/2012

 

El Consorci Provincial de Bombers de València treballa en la implantació d'un procediment d'actuació de rescats en vertical, una formació que arribarà als més de 600 bombers que formen el personal operatiu.Des de divendres passat i dins del Pla de Formació contínua de la Diputació de València, se celebra a Gandia el curs per a instructors, que seran els encarregats de donar a conéixer el procediment a la resta del coŀlectiu.

 

«Diàriament realitzem servicis en altura i necessitem estar preparats en la matèria. En el nostre treball no podem dir que mai no tindrem un determinat servici perquè cada dia se'ns presenten nous reptes i és necessari establir unes pautes d'actuació» —asegura Vicent Alapont, instructor del curs.

 

Amb Alapont, Germán Borràs i Fran Benjumea s'encarreguen de la formació baix la coordinació de Xavi Calabuig. «En este curs estudiem situacions reals de rescat en altura en ambient urbà, rural i de muntanya, on hi ha risc de caure.Treballem les diferents tècniques de rescat i d'evacuació, analitzem les diferents possibilitats de treball que pot realitzar un bomber en este tipus de servicis i la seua seguretat i la de la víctima.Finalment estudiem l'assistència a la víctima i la prestació dels primers servicis bàsics» —destaca Calabuig.

 

La platja de Gandia com a entorn urbà i el Montdúver com a ambient natural són els escenaris on recreen els diferents simulacres. «Pel que fa a servicis urbans, estem treballant la seguretat i la millor forma d'accedir a zones difícils, per fronteres, en zones de confinament de víctimes com les escales d'emergències, i en torres, i després treballem el rescat en si» —afirma Calabuig.

 

Pel que fa a les pràctiques en entorn rural, «analitzarem quins són els accessos més segurs per a l'equip de bombers i després d'açò estudiarem el millor rescat, assistència i evacuació de la víctima».

 

Amb les conclusions d'este curs s'establirà el protocol d'actuació en servicis amb risc de caiguda en altura i en rescats en llocs de difícil accés, un document marc en què els instructors transmeten la seua experiència i formació a tots els bombers del Consorci Provincial.

 

Àlbum de fotos:

http://www.flickr.com/photos/consorciobomberosvalencia/sets/72157631873114864/

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet