Versió per a imprimir

Alcublas regenera el paratge natural La Solana amb ajuda de la Diputació

  • La restauració i conservació de l’entorn de La Solana s’ha realitzat amb una inversió de 24.200 euros del Programa de Recuperació d’Espais Degradats
  • Aquesta intervenció ha inclòs també la construcció d’un refugi-observatori de fauna pròxim a l’àrea de la Balsa Silvestre
  • Josep Bort, diputat de Medi Ambient: “És un exemple clar de com s’ha de restaurar un espai natural amb un valor ben singular i de com cuidar un entorn on es troben espècies úniques”
Imagen
23/11/2018

El paratge natural La Solana, situat al terme municipal d’Alcublas, ha sigut rehabilitat i millorat a través d’un projecte de condicionament del Programa de Recuperació d’Espais Degradats que desenvolupa l’àrea de Medi Ambient de la Diputació. El diputat de Medi Ambient, Josep Bort, i l’alcaldessa del municipi, Blanca Rosa Pastor, han visitat aquest espai natural per a conèixer les millores que s’han realitzat a la zona.

 

El diputat Josep Bort ha manifestat que “des de l’àrea de Medi Ambient estem realitzant un gran esforç per regenerar espais degradats, els quals no s’hagueren pogut recuperar sense l’ajuda de la Diputació”. A més, Bort ha destacat d’Alcublas que “és un exemple clar de com s’ha de restaurar un espai natural amb un valor ben singular i de com cuidar un entorn on es troben espècies úniques”.

 

Per la seua banda, l’alcaldessa Blanca Rosa Pastor ha agraït la inversió de l’administració provincial per a la millora de les condicions turístiques del municipi, tenint en compte tant el medi ambient com el clima. “Aquest nou refugi-observatori servirà per protegir i preservar la nostra fauna autòctona i també, donar un servei a les persones senderistes en cas de que siga necessari”, ha assenyalat Pastor.

 

Les obres de millora d’aquest espai natural han consistit en la construcció del refugi-observatori de fauna pròxim a la zona de la Balsa Silvestre, i la rehabilitació del traçat i la senyalització de la senda PR-CV 105, que travessa el paratge i uneix els principals enclavaments com els Ventisquers i les Caleres. El projecte ha permés també l’adequació dels accessos i l’entorn de la Cova Sabuquera, on s’han instal·lat baranes per delimitar el perímetre i garantir la seguretat, i un mirador en un dels vèrtex de l’espai.

 

El nou refugi-observatori d’aus té també com objectiu servir de refugi per a les persones practicants de senderisme. L’edifici s’ha instal·lat fora de l’espai protegit de la Balsa Silvestre per a no pertorbar l’excepcional fauna de la zona, ja que aquesta àrea forma part del catàleg de Reserves de Fauna i és hàbitat de poblacions excepcionals d’espècies silvestres com la grandària o ofegabous (Pleurodeles waltl) i d’altres amfibis com el gripau d’esperons (Pelobates cultripes).

 

Aquest projecte ha estat cofinançat per la Diputació i el consistori d’Alcublas amb una inversió total de 24.200 euros, dels que la institució provincial ha finançat el 90% amb 21.780 euros, i l’ajuntament els 2.420 euros restants.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet