Versió per a imprimir

Alfonso Rus inaugura l'exposició de Paco Roca en el MuVIM

  • Centenars de persones acompanyen el president de la Diputació en l'obertura de la proposta cultural que obri esta temporada al MuVIM
  • Paco Roca: «Agraïsc a la Diputació de València i al MuVIM que m'hagen cedit estes parets, perquè exposar ací et fa vertigen per la importància del lloc i per com m'han tractat de bé».
Rus, Puchalt i Roca amb la resta d'autoritats
06/09/2012

 

Els aficionats als còmics i tebeos tenen des de hui fins al 12 d'octubre una cita en la Sala Parpalló, que acull l'exposició retrospectiva de Paco Roca. Esta mostra «fa un recorregut per la dilatada trajectòria professional del dibuixant de còmics valencià més internacional» —ha explicat esta vesprada el president de la Diputació de València, Alfonso Rus, en la inauguració de la mostra.

Rus ha recorregut, junt amb més d'un centenar de persones i mitjans de comunicació, esta galeria cultural que —segons paraules del president Rus— «pretén mostrar al públic els tresors amagats del mètode de treball de l'artista i la visió general de què és un còmic».

L'acte, que ha estat amenitzat amb la música del grup The Walkers, ha comptat també amb la presència de la diputada de Cultura, Maria Jesús Puchalt; l'iŀlustrador valencià Paco Roca; el comissari de l'exposició, MacDiego; el director del Museu, Joan Gregori; els diputats Rafael Pérez, Amparo Mora i Carlota Navarro; el director de Gestió Cultural i Museística de l'Àrea de Cultura de la Diputació de València, Antonio Lis; el director de la Institució Alfons el Magnànim, Ricard Bellveser; el secretari autonòmic de Cultura i Esports, Rafael Ripoll, i la directora de l'IVAM, Consuelo Ciscar.

El dibuixant regalà sengles retrats a Alfonso Rus i Maria Puchalt, que han servit de salutació per al catàleg de l'exposició.

Paco Roca ha donat les gràcies a la Diputació de València i al MuVIM «per cedir-me estes parets, perquè exposar ací et fa vertigen per la importància del lloc i per com m'han tractat de bé».

Per a Paco Roca, el còmic social «és un dels camins amb més futur» ja que, segons el dibuixant, és un mitjà perfecte per a tindre una llibertat total. Com és un dibuix, pots dir coses que en un text serien impensables» ——explica.

«El dibuixant ambulant té un poc de viatge emocional i geogràfic. Amb cada nou projecte has d’ubicar-lo en algun lloc i això t’obliga a viatjar. I això del pijama és com un símbol de la llibertat, de no haver de fer cap concessió a l’hora de divertir-te» —va finalitzar Paco Roca. 

En la mostra que s’exposa en la Sala Parpalló, el visitant podrà conéixer de primera mà quin és el procés de creació i iŀlustració del treball de l'artista; a més, podrà contemplar iŀlustracions de les històries següents: Memorias de un hombre en pijama, El invierno del dibujante, Emotional World Tour, Las calles de arena, Arrugas, El faro, Les voyages d’Alexandre Icare. Hijos de la Alhambra i El juego lúgubre.

Les obres estaran complementades amb treballs per a editorials, retalls de periòdics, cartells, curiositats publicitàries i quaderns de viatge.

 

Trajectòria

Paco Roca és un iŀlustrador valencià conegut internacionalment amb nombrosos premis que avalen el seu reconeixement en multitud de països, entre els que destaca el Goya obtingut recentment per la peŀlícula Arrugues, creada a partir dels seus dibuixos. Les seues obres es publiquen i es lligen en diferents idiomes i gaudixen del suport de milions de lectors.

Imatges de la inauguració
Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet