Versió per a imprimir

Arranca el XXV Trofeu Ciutat de València de Futbol Platja amb un equip integrat per migrants del Aquarius

  • El torneig se celebrarà aquest cap de setmana en la Platja de les Arenes i per primera vegada es disputarà un partit mixt entre homes i dones
  • La titular d'Esports de la Diputació, Isabel García, destaca aquesta iniciativa "atrevida i lúdica", en un torneig que ja cuidava la Igualtat
Imagen
14/07/2018

Durant aquest cap de setmana se celebra la vigesimoquinta edició del Trofeu de Futbol Platja Ciutat de València en la Platja de les Arenes. El torneig estiuenc per excel·lència de les platges valencianes celebra enguany les seues noces de plata i com és habitual compta amb l'ajuda de la Diputació en la seua organització.

 

Com a nota destacada, enguany s'ha inscrit l'equip de la Creu Roja (Boza FC), compost de forma íntegra per persones migrants arribades a les costes espanyoles, entre elles tres que van ser rescatades pel vaixell Aquarius.

 

Cal recordar que la flotilla amb el Aquarius va atracar a València el passat 17 de juny després que el Govern d'Espanya decidirà acollir "per raons humanitàries" a les 630 persones que navegaven a bord d'aquesta i altres embarcacions després de ser rescatades en el Mediterrani.

 

L'equip de Creu Roja està format per joves d'entre 18 i 30 anys procedents de Guinea Conakry, Costa de Marfil, Mali i Mauritània, arribats a Espanya a la recerca d'un futur millor per a ells i les seues famílies i que estan inclosos dins del programa d'ajuda humanitària de Creu Roja.

 

Tres dels jugadors van arribar amb el vaixell Aquarius i actualment es troben en el Sistema Estatal d'Acolliment i Integració per a Persones Sol·licitants i Beneficiàries de Protecció Internacional. Aquest programa és gestionat per Creu Roja per al Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social.

 

Creu Roja competirà des de les 11.00 hores del matí del dissabte en el quadre masculí per alçar-se amb un títol de campió que ostenta 'Quan papà trinxa l'ànec', equip que espera ja el seu successor a València. Al marge del quadre principal masculí, hi haurà com tots els anys un quadre femení i, després de l'èxit de les edicions anteriors, el Ciutat de València acollirà la tercera edició de la Copa de Falles Pronokal.

 

Primer partit mixt i trobada de famosos

 

L'organització del XXV Trofeu Ciutat de València ha preparat dues trobades d'exhibició per als centenars d'afeccionats que s'acostaran durant tot el cap de setmana a l'estadi instal·lat en la platja de les Arenes. Així, el dissabte a la vesprada (17.30 hores) es disputarà el primer partit mixt en la història del torneig, la regla del qual més nova és que estiguen sobre el terreny de joc en tot moment almenys dos xics i dues xiques, sent indiferent el sexe del porter.

 

La diputada, Isabel García, ha celebrat l'atreviment dels organitzadors, malgrat la controvèrsia que existeix en l'actualitat respecte als partits mixts. "La igualtat era el que feien ja, un quadre masculí i femení. Ara és un pas més, jugar un partit mixt. Es tracta d'un avanç més lúdic que competitiu, i per açò els done l'enhorabona", ha destacat García.

 

D'altra banda, abans de la final del diumenge, a les 12 hores, es disputarà la tradicional trobada entre famosos i periodistes de la ciutat en la qual exjugadors de València CF i Llevant UD i esportistes famosos com l'entrenador José Luis Oltra, que va estar en la presentació, comprovaran sobre l'arena com li les gasten una selecció de periodistes esportius de la ciutat.

 

S'espera que per les Arenes passen al voltant de 500 jugadors i jugadores, provinents de diferents comunitats i països, entre els quals es troba un combinat de Senegal que ha confirmat la seua presència. Tots ells tornaran a dirimir sobre l'arena de València el trofeu de millor equip amateur de futbol platja. Mediten el seu futur, Fonteta Beach o Patacona, els noms a seguir a més del nou Cruz Roja.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet