Versió per a imprimir

Arranca una nova edició de Açò és la Dipu amb la visita dels veïns d’Anna i Albalat dels Tarongers

  • La diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer, ha explicat als visitants la importància de conéixer un patrimoni que és "de totes les valencianes i valencians"
Imagen
12/04/2018

Mig centenar de veïnes i veïns d'Anna i Albalat dels Tarongers han visitat aquest dimecres els edificis de la Diputació de València acompanyats per la diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer. L'activitat forma part de Açò és la Dipu, un programa cultural que, a través d'una ruta guiada, acosta als participants la història i el funcionament de l'ens provincial.

 

La primera parada ha sigut la seu central de la corporació, situada en la plaça Manises, en els palaus de la Batlia i de Scala. Els visitants han ocupat els escons del saló de plens on la diputada Berenguer els ha donat la benvinguda. "Aquesta és una bona manera de conéixer el nostre patrimoni i, al mateix temps, ajuda a eixir de la rutina i a fomentar una vida més activa i saludable", ha assegurat.

 

Durant la presentació també han estat presents el diputat d'Hisenda, Toni Gaspar, qui els ha recordat que "estan en la seua casa, en la casa de tots els ajuntaments". També han intervingut, en nom de les veïnes i veïns, les alcaldesses dels dos municipis. La d'Anna, Pilar Sarrión, ha destacat la importància de les ajudes que arriben de la Diputació. "Obres com les que hem fet d'adaptar l'escola infantil o activitats com les classes de gimnàstica gratuïtes per a majors no estarien sense les ajudes que arriben", ha assegurat. En la mateixa línia, l'alcaldessa d'Albalat dels Tarongers, Teresa Pérez, ha subratllat que la corporació "és més important del que sembla, sobretot, per als pobles més xicotets".

 

Una ruta històrica i institucional

 

El component cultural del programa Açò és la Dipu és el factor dominant en aquestes visites. Entre les parades estan els palaus de Batlia i de Scala, el Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat (MUVIM) o l'Institut Valencià de Audiofonología (IVAF).

 

Amb aquesta iniciativa, des de l'àrea del Benestar Social de la Diputació "volíem que la gent coneguera l'entorn històric dels edificis que componen la Diputació, explicant quan es van fer, en quin context i amb quina finalitat, i després, lògicament, que conegueren el seu interior", ha explicat Mercedes Berenguer.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet