Versió per a imprimir

Benaguasil i Bétera milloren els seus camps de futbol i Riba-Roja estrena autobús amb ajuda de la Diputació

  • Els ajuntaments del Camp de Túria reben 1,5 milions d'euros de l’IFS 2017 que han decidit destinar a la millora d'espais esportius i al condicionament de centres socials, carrers i camins
  • Jorge Rodríguez: “Si un ciutadà veu un pressupost de qualsevol ajuntament valencià, sempre veurà una constant: hi ha diners de la Diputació per a inversions que milloren la vida dels seus veïns”
Imagen
11/01/2018

Benaguasil estrenarà gespa artificial en el seu camp de futbol amb una inversió de 105.413 euros per part de la Diputació de València. Una xifra similar amb la qual Bétera millorarà l'enllumenat del terreny del seu poliesportiu municipal (122.016 euros). Les dues quantitats formen part del pla d'Inversions Financerament Sostenibles de 2017, un programa de la Diputació que deixarà 1.482.488 euros en total en el Camp de Túria, en actuacions que s'executaran al llarg d'enguany.

 

“Si un ciutadà veu un pressupost de qualsevol ajuntament valencià, sempre veurà una constant: hi ha diners de la Diputació per a inversions que milloren la vida dels seus veïns i veïnes”, ha expressat sobre estes ajudes el president de la corporació provincial, Jorge Rodríguez. En total han sigut més de 20 milions d'euros els que s'han repartit per tota la província a través d'esta línia d'ajudes, la tercera d'aquest tipus en esta legislatura.

 

La Diputació compleix així amb una reivindicació històrica en matèria de finançament: tots els municipis valencians podran “assumir competències i demostrar la seua responsabilitat en resposta a l'autonomia que sempre diem que han de tenir”, ha defensat el president de la corporació provincial, Jorge Rodríguez.

 

 

El llistat de projectes, que acaba d'eixir a la llum, no deixa lloc a dubtes en la comarca del Camp de Túria. En Riba-Roja, per exemple, la inversió de la Diputació s'ha materialitzat en un total de 133.653 euros amb els quals el consistori s'ha compromès a adquirir un nou autobús urbà, amb rampa d'accés per a persones amb mobilitat reduïda. Una quantitat similar, 145.628 euros, servirà a l'Ajuntament de Llíria per a urbanitzar el carrer Garcilaso, un degradat camí de terra que ara lluirà completament diferent; igual que amb 112.160 euros el municipi de Vilamarxant condicionarà els camins Massaseit i Canyada Sanchis.

 

Altres municipis com Loriguilla destinaran bona part d'aquests fons a la rehabilitació d'espais municipals, com les escales d'accés a la plaça de l'Ajuntament, la pèrgola del poliesportiu municipal i l'entorn de l'aparcament o el pati de l'escola infantil. La Pobla de Vallbona repavimentará més d'una desena de carrers del seu centre urbà; L'Eliana crearà un nou espai multifuncional en el seu centre sociocultural i adequarà la nova seu de serveis socials; Olocau renovarà la xarxa d'aigua potable en el carrer Sant Francisco; i així fins a arribar als 1,5 milions d'euros invertits en la comarca.

 

Criteris clars i objectius

 

Este tercer IFS va ser aprovat en el mes de juliol i els ajuntaments van tenir de termini fins al passat dia 20 de setembre per a presentar els projectes a executar en cadascuna de les localitats de les comarques valencianes que complisquen amb el requisit de tenir menys de 50.000 habitants. Els criteris a l'hora de determinar el repartiment de fons han sigut els mateixos que es van emprar en el pla de Serveis i Obres Municipals (SOM).

 

D'aquesta forma, a cada municipi li ha correspost una quantitat fixa i una altra variable en funció de criteris com el nombre d'habitants, que pondera un 30%; el cost efectiu dels serveis; la superfície (10%); la taxa de desocupació (10%); els nuclis de població separats, com a aldees i pedanies (4%); i la pertinença al Pacte d'Alcaldies amb actuacions contra el canvi climàtic (3%).

 

La intenció d'aquest pla torna a ser, per tant, la de reforçar l'aposta de la Diputació de València per dotar d'autonomia als alcaldes i alcaldesses de la província, que són, com assegura el president de la corporació provincial, “els que millor coneixen les necessitats dels seus veïns”. “Amb aquest nou model de repartiment d'ajudes, en aquesta diputació s'ha acabat amb els plans teledirigits que estaven al marge de criteris reals i objectius”, ha destacat Rodríguez.

 DescripcióMida
icono application/vnd.openxmlformats-officedocument.spreadsheetml.sheetIFS 2017 - CAMP DE TÚRIA11.8 KB
Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet