Versió per a imprimir

Benaguasil i Montaverner descobreixen el patrimoni de la Diputació

  • Un centenar de veïns han participat en el programa cultural Açò és la Dipu, una ruta pels principals edificis de la corporació provincial
  • El vicepresident segon de la Diputació, Toni Gaspar, ha insistit en la importància de “conèixer la història de la institució, que és la casa de tots els valencians i valencianes”
Imagen
14/06/2018

Veïnes i veïns de Benaguasil i Montaverner han visitat aquest dijous la Diputació de València amb el programa Açò és la Dipu. És tracta d'una ruta guiada, organitzada per l'àrea de Benestar Social que dirigeix Mercedes Berenguer, que inclou explicacions històriques i arquitectòniques dels principals edificis de la corporació provincial i el seu entorn.

 

La visita ha començat en els Palaus de la Batlia i de Scala, seu central de la Diputació, on és troba el saló de plens. Els veïns han ocupat els escons i Toni Gaspar, vicepresident segon i diputat d'Hisenda, els ha donat la benvinguda: “Els que ens asseiem ací, a més de diputats, som alhora regidors o alcaldes en els nostres respectius pobles. Açò ens fa empatizar amb les demandes dels municipis, perquè les necessitats solen ser semblants”.

 

El diputat Gaspar ha assenyalat la importància de conèixer el patrimoni de la corporació provincial, “que és molt, i s'ha anat acumulant en forma de quadres, edificis i documents en els dos segles d'història que te la institució”.

 

Durant la presentació també han estat presents el diputat Modest Martínez, la regidora de Benestar Social de Montaverner, Matilde Soler, qui ha agraït a la Diputació “la possibilitat que el municipi haja pogut conèixer el patrimoni de la institució”, i l'alcalde de Benaguasil, José Joaquín Segarra, que ha destacat la importància i el llegat que està deixant en les comarques “el marcat caràcter municipalista de l'actual equip de govern”, que encapçala Jorge Rodríguez.

 

Ruta històrica i saludable

 

El component cultural del programa Açò és la Dipu és el factor dominant en aquestes visites que solen incloure parades en edificis com el Museu Valencià de la I·lustració i la Modernitat (MUVIM) o el Centre Cultural La Beneficència, i l'Institut Valencià de Audiofonología (IVAF).

 

Amb aquesta iniciativa, explica la responsable de l'àrea de Benestar Social, Mercedes Berenguer, “volíem que la gent coneguera l'entorn històric dels edificis, explicant quan és van fer, en quin context i amb quina finalitat, i després, lògicament, que isqueren dels seues cases, és mogueren i estimularen la seua curiositat, fomentant alhora una vida més activa”.

 

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet