Versió per a imprimir

Bugarra crea un itinerari turístic accessible al costat del riu Túria amb ajuda de la Diputació

  • Amb una subvenció de 45.000 euros s'han construït plataformes i passarel·les perquè persones amb mobilitat reduïda puguen gaudir de la zona d'oci al costat del riu
  • La corporació té previst invertir enguany 196.000 euros en el municipi de Los Serranos. Quan acabe 2018, les ajudes de la Diputació superaran els 600.000 euros a Bugarra
Imagen
17/04/2018

Un dels majors encants de Bugarra és l'entorn natural pel qual discorre el riu Turia. Una zona que ja és accessible per a persones amb mobilitat reduïda després que la Diputació de València haja destinat 45.000 euros per a escometre les obres necessàries. Segons l'alcaldessa de la localitat, María Teresa Cervera, “era una reivindicació veïnal des de fa anys a la qual, per fi, s'ha posat solució”.

 

Amb la subvenció directa de la Diputació, l'Ajuntament de Bugarra ha instal·lat plataformes, rampes i escales d'accés per a cadires de rodes i carros, i també s'han creat passos de zebra i altra senyalització per a reforçar la seguretat en la zona. “Al final es tractava de fer un circuit que fóra accessible per a qualsevol persona. El riu Túria vertebra el terme municipal i és un dels principals recursos que ofertem en el nostre aparador turístic”, explica l'alcaldessa, d’ahí, destaca, “la importància d'adequar l'entorn perquè tothom puga gaudir-ho”.

 

Cervera reconeix que “haguera sigut impossible dur a terme aquest projecte sense l'ajuda dels fons provincials”. Unes obres que “estan agraint les veïnes i veïns de Bugarra que cada vegada més s'acosten a la zona d'oci del riu”, assegura.

 

Augmenten les ajudes

 

La subvenció directa de Presidència per a millorar l'accessibilitat de l'entorn del riu Túria al seu pas per Bugarra és una més de les ajudes de la Diputació al municipi, que quan acabe l'any hauran superat els 600.000 euros.

 

Eixa quantitat total de 615.000 euros inclou els 196.000 euros que la corporació que presideix Jorge Rodríguez té previst invertir enguany en el municipi de Los Serranos. En els comptes de 2018 s'inclouen també els 157.000 euros del Pla de Serveis i Obres Municipals (SOM), els 14.000 euros per a fer front a danys causats per les pluges, els 19.700 euros del Fons de Cooperació Municipal i els 4.600 euros del Pla d'Ocupació.

 

On millor s'aprecia l'increment de les ajudes directes a la localitat és en la comparativa dels anys 2014-2015, els últims de l'anterior etapa de govern, en la qual Bugarra va rebre 360.000 euros, amb els exercicis 2016-2017, els dos primers de la present legislatura, en els quals la Diputació ha destinat 420.000 euros. Aquestes ajudes, segons explica el president, “han pogut destinar-se al que han decidit els ajuntaments, en la nostra línia d'apostar per l'autonomia local i garantir un finançament just als municipis valencians per a exercir-la”.

 

Entre les ajudes dels últims anys destaquen els 157.000 euros que Bugarra ha rebut del Pla d'Inversions Sostenibles (IFS), una iniciativa de Jorge Rodríguez per a invertir en els municipis el romanent d'exercicis anteriors i evitar així que els diners acabaren en els bancs. Amb el IFS s'ha elaborat un pla d'ordenació del tràfic urbà, s'han adaptat diversos carrers per a persones amb mobilitat reduïda i s'ha millorat l'eficiència energètica en el camp de futbol municipal.

 

També s'han dut a terme altres actuacions importants per a Bugarra a través del SOM, l'antic PPOS, mitjançant el qual s'han fet millores en el gimnàs municipal i en el cámping de la localitat i i s'han construït nínxols en el cementeri, entre altres obres.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet