Versió per a imprimir

Carlota Navarro inaugura la restauració de Santiago Apòstol, ‘el Major', de Beniferri

  • Carlota Navarro, diputada d'Administració General i Patrimoni de la Diputació de València, i Carlos Osoro, arquebisbe de València, van inaugurar anit la rehabilitació d'esta església parroquial
Carlota Navarro va inaugurar ahir l'església remodelada de Santiago Apòstol
20/09/2012

 

La diputada d'Administració General i Patrimoni i vicepresidenta 3a de la Diputació, Carlota Navarro, i l'arquebisbe de València, Carlos Osoro, inauguraven anit, acompanyats pel rector, Jorge Molinero, i l'alcalde pedani de Beniferri, José Ramón Gimeno, les darreres intervencions de restauració realitzades per la institució provincial en l'església parroquial Santiago Apòstol, el Major, de Beniferri.

 

El procés de rehabilitació d'esta església, considerada bé de rellevància local, ha ascendit a un total de 85.895,97 euros i començà el 2009 amb els sondatge, el realç de la fonamentació i la reparació del paviment. Al llarg de tot el 2010, es varen eliminar les capes pictòriques reposant els estucs per a, finalment, el 2011, procedir a la reparació de la frontera, la impermeabilització de la torre-campanar i la restauració de la porta gran d'accés al temple.

 

Segons va destacar la diputada, en esta actuació concreta «la Diputació s'ha unit a un grup de persones treballant molt dur:veïns d'esta pedania que han coŀlaborat amb el seu esforç personal i porten molt de temps implicats en una restauració que no ha sigut precisament fàcil. Esta rehabilitació no fa una altra cosa que augmentar el valor històric d'una pedania tan volguda com és Beniferri».

 

Una joia arquitectònica

 

Esta església, que ha conegut quatre segles, d'estil barroc tardà però amb influències neoclàssiques, es construí a finals del segle XVIII i principis del XIX amb una nau única i una coberta de volta de migcanó.

 

Compta amb una torre de planta quadrada i de rajoles lluïdes en els draps, i és de frontera morena, molt visible en tota la zona.

 

El presbiteri, en el tram de volta del qual figura una escena en grisalla, s'alça sobre dos escalons d'escaiola simulant diversos materials i rodejant un profund nínxol que alberga un grup de Santiago eqüestre en talla de José María Hervàs.

Declaracions de Carlota Navarro
Declaracions de Carlota Navarro
Vídeo de l'acte d'inauguració
Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet