Versió per a imprimir

Carnero desvela les claus dels poetes novíssims en l'últim Debats de la IAM

  • «Una màscara veneciana» és el 'Debats' 29 de la institució Alfons el Magnànim
22/10/2014

La institució Alfons el Magnànim amplia la col·lecció Debats amb un nou títol: «Una màscara veneciana» de Guillermo Carnero.

 

En este assaig, el poeta desvela les claus del fenomen literari conegut com la generació dels «novíssims», un moviment a què pertany i la carta de naturalesa del qual va ser l'antologia Nou novíssims poetes espanyols (1970, de Josep Maria Castellet.

 

Els novíssims són un fita ja clàssica en la poesia espanyola del segle xx. La fracció més notable d'aquella generació es distingia per una poètica que va ser definida com «culturalista»·o «veneciana».

 

Guillermo Carnero ha escrit este estudi a propòsit de la seua participació en el programa Incroci di Civiltà, organitzat per la Mancomunitat de Museus i la Universitat de Venècia en 2011.

 

Des de 1967, Carnero ha publicat 12 llibres de poesia i diverses edicions de la seua obra poètica completa. Ha rebut els premis següents: Nacional de la Crítica, Nacional de Literatura, Crítica Valenciana, Fastenrath de la Real Academia Española, Internacional de Poesia Loewe, Lletres Valencianes i el d'Investigació Filològica de la Fundació Luis Guarner. És catedràtic de Literatura Espanyola, acadèmic numerari de la Real Acadèmia de Cultura Valenciana, membre de l'Institut d'Estudis Medievals i Renaixentistes de la Universitat de Salamanca i professor honorari de la Universitat de València.


 

 

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet