Versió per a imprimir

Comença en el pantà de Cofrentes el ‘trirettoman’ per la malaltia de Maria

  • L’atleta utramaratonià Víctor Manuel Cerdà ha començat hui el nou desafiament solidari de recórrer la província de València per a fer l’equivalent a més de tres ‘ironmans’ per a donar a conéixer la síndrome de Rett
  • Bailach: «La Diputació coŀlabora en este projecte, perquè recolzar-lo és recolzar el projecte de vida de la família Ferré i l’esforç diari de les persones discapacitades»
Víctor Cerdà amb Josele Ferrer en la meta del primer tram 'trirettoman'
10/10/2012

 

El brigadista d’Imelsa Víctor Manuel Cerdà i l’atleta Raúl Zurriaga s’han embarcat este matí en una nova gesta solidària, recórrer la província de València per a fer l’equivalent a més de tres ironmans per una magnífica causa, ajudar Maria Ferre amb la Síndrome de Rett.

Cofrentes ha donat este matí, a les 10.00 hores, el tret d’eixida a una prova que finalitzarà este diumenge a les Torres de Serrans i que impulsarà la investigació de la Síndrome de Rett, una malaltia considerada «rara».

El pare de la xiqueta afectada, Josele Ferre, ha acompanyat Víctor Cerdà en la seua aventura, ja que «està fent un esforç tremend i una lluita extrema tant física com psicològica per ajudar la meua filla», hi ha assenyalat. 

 

Igualment, Josele ha agraït a la Diputació la seua «coŀlaboració incondicional i la seua gran sensibilitat cap a la nostra causa».

 

El diputat de Joventut i Esports de la Diputació de València, Miguel Bailach, ha explicat que la corporació provincial coŀlabora en esta iniciativa «perquè recolzar-la és recolzar el projecte de vida de la família de Josele i, al mateix temps, l’esforç que constantment fan totes les persones que patixen alguna discapacitat».

 

«És digne de destacar el seu esforç, i per això la Diputació vol estar amb estos en esta prova que suposa un esforç mental i físic espectacular, perquè estem parlant de nadar dotze quilòmetres, de fer set-cents quaranta-cinc quilòmetres amb bicicleta i cent setanta quilòmetres corrents en quatre etapes» va finalitzar Bailach.

 El primer tram de l’aventura ha consistit a recórrer nadant el pantà de Cofrentes fins a Cortes de Pallars, on l’atleta s’ha calçat les sabatilles i s’ha pujat en una bicicleta per a fer el seu segon repte, arribar fins a Xàtiva en unes hores.

 La solidaritat dels veïns de les localitats participants també està sent protagonista en este desafiament. Els veïns de Cortes de Pallars s’han bolcat amb la malaltia de Maria i han adquirit polseres i objectes solidaris a favor de la xiqueta.

 

El repte de Víctor Cerdà

Víctor Manuel Cerdà s’embarca en una nova aventura solidària: recórrer la província de València per a fer l’equivalent a més de tres ironmans. Ha sigut el primer a fer una prova d’este estil, només tindrà tres dies per a fer-ho i allò millor és que s’esforçarà al màxim per una causa magnífica, ajudar Maria Ferre amb la Síndrome de Rett.

 

Per a fer este repte a penes podrà descansar. S’enfrontarà a la duresa de la nit, al cansament acumulat pel pas de les hores d’esforç continuat i, sobretot, a la magnitud del repte, nou-cents vint-i-set quilòmetres en tres duríssimes disciplines esportives.

 

Un altre membre de caçareptes, Raúl Zurriaga, recorrerà el camí del Cid corrent. En total cinc-cents seixanta-tres quilòmetres d’esperança, que s’unixen al desafiament Trirettoman per a fer tots junts els últims cent setanta quilòmetres de carrera a peu, des de Montanejos fins a València.

 

L’amistat que unix Raúl amb Josele Ferre, el pare de Maria, li va fer plantejar-se un repte d’una distància més gran per al 2012, a fi de difondre i publicitar la Síndrome de Rett. Eixirà el 9 d’Octubre des d’Orihuela fins a València, on arribarà el 14 d’octubre, amb un màxim de cent trenta hores.

 

Sacrifici, esforç tremend i lluita extrema, tant física com psicològica, a la qual s’enfrontaran estos reptadors, que està fora dels límits humans.

 

Victor Cerdá i Raúl Zurriaga són els creadors d’este projecte. El seu saber fer i la seua experiència es plasmen en una organització perfecta. L’avituallament, la logística i la preparació estaran a càrrec d’un equip format per set persones: Ramón, Jesús, Vicente, Abel, Alan, Marcos i Josele.

Declaracions de Víctor Manuel Cerdà
Declaracions de Víctor Manuel Cerdà
Declaracions de Josele Ferré
Declaracions de Josele Ferré
Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet