Versió per a imprimir

Del Tros al Plat conquista el Trastevere i es presenta davant la Itàlia turística

  • Pilar Moncho reivindica en l'Ambaixada d'Espanya a Roma la potència del programa del Patronat de Turisme que posa en valor el territori valencià a través de l'excel·lència dels productes i de la cuina autòctons
  • Professionals valencians de la cuina van oferir 13 plats sota la denominació comuna “Els Borja i els menjars, les essències i l’art”
Imagen
10/05/2018

 

La diputada de Turisme de la Diputació de València i responsable del Patronat de Turisme de València, Pilar Moncho, s'ha desplaçat fins a Roma per a presentar el programa “Del Tros al Plat” davant un nodrit grup de comunicadors i representants d'empreses turístiques italianes en un acte que també ha comptat amb la participació de l'ambaixador d'Espanya a Roma, Jesús Manuel Gracia Aldaz; el director de l'Oficina Espanyola de Turisme a Roma, Jorge Rafael Rubio, i Josep Gisbert, director d'Estratègia Territorial Turística de l'Agència Valenciana del Turisme.

Segons va reivindicar Pilar Moncho, “València és molt més que la insígnia gastronòmica de la paella i estem convençuts que la professionalitat i el talent dels nostres cuiners i cuineres estan reforçats per la varietat i riquesa dels productes agroalimentaris que es conreen en els nostres camps i es pesquen en els nostres mars”.

Per açò, “estem desenvolupant el programa de promoció turística ‘DEL TROS Al PLAT. El camí més curt a la felicitat’ amb el qual volem distingir l'excel·lència dels productes de la nostra terra i el vincle generalitzat que existeix amb la nostra cuina”, va explicar la diputada de Turisme.

La presentació a Roma de “Del Tros al Plat” forma part de la programació de Turespaña i es va desenvolupar anit, en estreta col·laboració amb l'Agència Valenciana del Turisme i l'Oficina Espanyola de Turisme de Roma, en la residència de l'ambaixador d'Espanya a Roma, situada en el cor del Trastevere, entre el templet de Bramante en Sant Pietro in Montorio i l'Acadèmia Espanyola a Roma, la institució que va acollir els novells anys de formació i creació d'artistes i autors valencians consagrats internacionalment com Sorolla, Benlliure, o Blasco Ibáñez.

Més de cent periodistes i representants italians

L'acte va suscitar l'interés de més de cent convidats entre periodistes especialitzats de mitjans com a l’Stampa o Viaggare i d'empreses turístiques com King Holidays, Grimaldi, Univers, 4 winds, Altraviaggi o Albatravel, així com representants d'institucions italianes de turisme com la pròpia ambaixada, MPI Itàlia o la Conselleria de Turisme de Roma.

Després de les paraules de benvinguda i de presentació, els assistents van assistir a la posada en escena d'una semblança entre Roma i València. Dos actors, Ximo Solano i Ludovica Tinghi, acompanyats al piano per les notes lliures d'Eduardo Marquina Selfa, van presentar les semblances entre ambdues ciutats i entre dues formes d'entendre la vida.

“Els Borja i els menjars, les essències i l’art”

La música i els versos van dibuixar una vetlada que es va completar amb la degustació del menú “Els Borja i els menjars, les essències i l’art” elaborat per cuiners valencians del Grup La Sucursal que va incloure 13 plats acompanyats per vins també autòctons. Tartar de tomaca del Perelló, mos de calamar i sobrassada ibèrica, bonítol curat amb ajoblanco, bunyols de bacallà, suquet de barca, suc de fesols i naps amb ventresca de tonyina o el pastisset de titaina són alguns dels plats que ahir es van servir a Roma acompanyats d'unes rotundes postres finals, “menjar blanc” i “taronja sanguina”.

 

NOTA: Fotografies de JUANJO COMPANY
 

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet