Versió per a imprimir

Diputació de València i Generalitat reforcen llaços de col·laboració en matèria d'habitatge

  • El president, Toni Gaspar, es reunix amb el vicepresident del Consell Martínez Dalmau i posen el focus en els municipis de menys de 20.000 habitants
  • Tots dos coincidixen en la necessitat de vincular els municipis a les polítiques d'habitatge
Imagen
19/12/2019

El president de la Diputació de València, Toni Gaspar, y el vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, s'han reunit este dijous en una primera presa de contacte, per a establir les línies de col·laboració entre totes dues institucions en matèria d'habitatge, regeneració urbana i rehabilitació.

 

Martínez Dalmau ha expressat la necessitat que els municipis comencen a prendre importància en matèria d'habitatge. En este sentit ha traslladat al president Gaspar la importància del paper canalitzador de la Diputació “perquè com a institució té la capacitat per a aportar el suport als municipis, bé siga tècnic, econòmic i jurídic a l'objecte de tirar avant polítiques d'habitatge. Especialment en aquells municipis de menys de 20.000 habitants”.

 

També han abordat la col·laboració dirigida a potenciar la promoció de nous habitatges sota criteris d'accessibilitat, sostenibilitat i perspectiva de gènere. La regeneració de barris dels nostres pobles perquè es transformen en entorns agradables i adequats per a viure. Així com la incorporació del mecanisme del tanteig i retracte perquè els municipis puguen exercir este dret de l'Administració.

 

Així mateix, el vicepresident ha explicat els avantatges de la descentralització dels punts Infohabitatge, ha assenyalat que “això només serà possible amb la col·laboració de la Diputació. És necessari que els serveis de mediació i assessorament estiguen el més a prop possible de la realitat. Per a això hem d'aprofitar els ajuntaments i institucions tan arrelades al territori com són les mancomunitats”.

 

Martínez Dalmau ha compartit amb el president Toni Gaspar la necessitat del treball conjunt per a a frenar el despoblament de municipis de la província de València i per a això, ha assenyalat que “hem de fer polítiques d'habitatge accessibles i atractives perquè els joves acudisquen a viure als municipis de l'interior. Especialment a les comarques dels Serrans i del Racó d'Ademuz. Estes propostes han d'anar acompanyades d'altres serveis, de la millora de l'accessibilitat i també de polítiques en favor de la sostenibilitat energètica”.

 

Per part seua, el president de la Diputació, Toni Gaspar, ha insistit en la “necessitat de vincular als municipis en polítiques actives d'habitatges”. Així mateix, ha mostrat la total col·laboració de la Diputació de València a dotar als municipis de recursos suficients per a contribuir en les polítiques necessàries per a la participació en la gestió del parc públic d'habitatges”.

 

A la reunió també han assistit la secretària autonòmica d'Arquitectura Bioclimàtica i Sostenibilitat Energètica, Laura Soto i el secretari autonòmic d'Habitatge i Funció Social, César Jiménez.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet