Versió per a imprimir

Diputació destina 440.000 euros a millorar accessos i comunicacions a Albaida, Adzeneta, Chelva, Chella i Llíria

  • Entre els convenis impulsats des de l'Àrea de Carreteres figuren les obres d'accés al circuit en el terme d'Albaida, una reivindicació històrica d'ajuntament i veïns
Imagen
28/09/2016

La Diputació de València ha aprovat la subscripció de sis convenis amb els ajuntaments d'Adzeneta d'Albaida, Chelva, Chella, Albaida i Llíria que, amb un import conjunt proper als 440.000 euros, serviran per a millorar accessos, condicionar carreteres i travessies i crear noves vies de comunicació en aquests municipis.

Un dels projectes més destacats és el que permetrà executar les obres d'accés al circuit d'Albaida, una instal·lació esportiva dedicada al motor que des de l'any 2011 és seu de nombrosos campionats de Motocrós, Minivelocidad, Súpermotard i Karting de caràcter nacional i internacional. L'import de l'obra, pressupostat en 85.037 euros, serà finançat íntegrament per la Diputació de València, que també ha acordat assumir en un segon conveni els 29.962,59 euros que l'ajuntament va destinar a principis d'aquest mateix any al condicionament d'un tram del camí de la Vega, actuació que va ser necessari realitzar per a garantir la celebració d'un campionat internacional que va tenir lloc el passat mes d'abril en el circuit de la localitat.

Les inversions de l'Àrea de Carreteres ara aprovades també aconseguiran en la comarca de La Vall d'Albaida al municipi d'Adzeneta d’Albaida, on es durà a terme la reparació urgent de la carretera CV-618 (antiga VV-1027), que en l'actualitat presenta deficiències que, tal com s'ha traslladat des de l'ajuntament, podrien acabar derivant en una major deterioració de no esmenar-se. La Diputació de València destinarà a aquesta obra, l'execució de la qual serà a càrrec del consistori d'Adzeneta d’Albaida, un màxim de 50.000 euros.

Una quantitat similar, 49.864,80 euros, serà la que es destine al municipi de Chelva, en la comarca de Los Serranos, per a dur a terme el condicionament de la vorera de la marge dreta de l'Avinguda València. Un projecte que permetrà, a més de realitzar les voreres corresponents, soterrar les línies d'enllumenat públic, substituir la xarxa d'aigua potable i resituar els fanals, tot açò amb la finalitat de reduir la perillositat i millorar l'accés dels vianants a la zona d'expansió del municipi i, especialment, dels joves que circulen per aquesta via en els seus trajectes diaris a l'institut.

El conveni amb l'Ajuntament de Chella, en la comarca de La Canal de Navarrés, es destinarà a l'adequació dels accessos al casc urbà en l'antic traçat de la carretera CV-580, des del seu entroncament amb l'actual travessia, al nord de la població. Les obres projectades, que ascendeixen a 122.296,78 euros, consistiran, segons la memòria presentada, en la demolició de paviments existents i reparació de la superfície, l'actuació sobre el proveïment d'aigua potable i reg, creació d'una xarxa de drenatge i sanejament i pavimentació de la calçada i voreres.

Dels convenis aprovats, l'únic que no es refereix estrictament a millora de carreteres o accessos és el que afecta a l'Ajuntament de Llíria, en la comarca del Camp de Túria. En aquest cas, l'aportació de la Diputació de València, amb un total de 99.890,19 euros, permetrà dur a terme la creació d'un carril bici i per als vianants que connecte el casc urbà amb el carril bici ja existent en l'accés Llíria Oest de l'autovia CV-35. D'aquesta forma es completarà el seu recorregut, que discorre paral·lel a aquesta autovia, a més de connectar les zones urbanes de Montecollado Industrial i Residencial, confrontants a aquest accés, per a realitzar el recorregut amb total seguretat.

Tal com ha declarat el diputat de Carreteres, Pablo Seguí, “tots aquests convenis permetran dur a terme actuacions necessàries per a millorar la seguretat i la transitabilidad de les vies de comunicació dels municipis als quals es refereixen, per a les quals els ajuntaments no comptaven amb els recursos econòmics suficients i portaven per tant posposant-les molt temps. Ara, gràcies a l'ajuda de la Diputació de València, podran escometre's”.

 

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet