Versió per a imprimir

Diputació i Sanitat inverteixen 720.000 euros en els centres de salut del departament Arnau de Vilanova-Llíria

  • La diputada Mercedes Berenguer i el gerent Juan Domene detallen a l'Eliana les millores en consultes, la climatització o l'equipament sanitari, entre unes altres, en els centres de salut
  • En total són 22 actuacions a Pedralba, l'Eliana, Benaguasil, Godella, Villar del Arzobispo, Alpuente, La Canyada, Vilamarxant, Chelva, Pobla de Vallbona, Titaguas, Ademuz, Casinos, Paterna, Burjassot i Rocafort
Imagen
05/10/2017

La Diputació de València i la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública invertiran 720.000 euros en actuacions de millora dels centres de salut del departament Arnau de Vilanova-Llíria, que inclou principalment municipis del Camp de Turia, Los Serranos i el Rincón de Ademuz, amb localitats de l'Horta.

 

En paraules del president de la institució provincial, Jorge Rodríguez, aquest programa conjunt entre la Diputació i Sanitat, amb una inversió global de 4,7 milions d'euros en la província, “és la resposta a les necessitats d'inversió dels centres d'Atenció Primària, amb l'objectiu de dignificar aquestes instal·lacions i humanitzar l'assistència sanitària, alguna cosa que fins a hui no havia sigut una prioritat per als gestors de les administracions públiques”.

 

Per la seua banda, la consellera de Sanitat, Carmen Montón, amb qui Rodríguez coincideix en la idea de dignificar l'atenció sanitària en els municipis valencians, destaca el procés de treball d'un pla en el qual es va consultar als responsables dels departaments quines eren les seues necessitats. “Una de les prioritats és superar l'obsolescència tecnològica heretada i l'abandó dels centres de salut d'etapes anteriors”, afig la consellera.

 

Dels 4.770.000 euros destinats als centres de salut de la província de València, la Diputació aporta 3.500.000 euros, que sumats al 1.270.000 euros de la Conselleria permetran escometre 200 actuacions en municipis de totes les comarques, cas del Camp de Turia, Los Serranos, el Rincón de Ademuz i part de l'Horta, on s'invertiran aquests 720.000 euros en 22 actuacions de millora en 16 localitats.

 

 

Major comoditat i eficiència

 

La diputada de Salut i Benestar Social, Mercedes Berenguer, ha presentat aquest dijous a l'Eliana els detalls d'aquestes actuacions en el departament Arnau-Llíria, al costat del gerent Juan Domene i l'alcalde de la localitat, Salvador Torrent. En presència dels directors d'Atenció Primària i els coordinadors dels centres de salut, així com dels alcaldes dels municipis en els quals està previst escometre obres de millora, Domene ha detallat les actuacions que es duran a terme en el seu departament.

 

Entre les actuacions en els centres de salut del departament Arnau de Vilanova-Llíria, destaquen la climatització dels centres de Vilamarxant i Villar del Arzobispo; l'adequació de les consultes mèdiques de Pedralba, l'Eliana i Benaguasil; el canvi de les portes d'accés a Vilamarxant, La Coma, Godella i Pedralba; la reparació de goteres en el centre de salut de Paterna; una refredadora en el centre de la Pobla de Vallbona i millores d'il·luminació i en plaques del sostre i les parets dels diferents centres en general.

 

La diputada de Salut, Mercedes Berenguer, ha assegurat que “aquesta inversió conjunta entre Diputació i Conselleria és només el principi. Les administracions públiques tenim la responsabilitat de donar resposta a les necessitats d'aquests professionals que cada dia ens atenen en els centres de salut dels municipis valencians. Ja que hem d'anar al metge quan estem malalts, almenys que ens atenguen en un ambient agradable i amb les condicions òptimes d'habitabilitat”.

 

Gràcies a aquesta injecció econòmica de Diputació i Conselleria, els centres sanitaris d'Atenció Primària podran renovar els aparells, disposar de nous equips de climatització, reparar goteres, adquirir lliteres, pintar façanes, adquirir mobiliari, adequar consultes, millorar la il·luminació o substituir calderes, entre altres millores. En opinió del gerent, Juan Domene, “aquesta inversió ha sigut suficient per atendre les peticions de manteniment dels centres de salut del departament”.

 

S'adjunta document amb el llistat d'actuacions

La diputada de Salut i Benestar Social, Mercedes Berenguer
La diputada de Salut i Benestar Social, Mercedes Berenguer
Juan Domene, gerent del Departament de Salut Arnau de Vilanova-Llíria
Juan Domene, gerent del Departament de Salut Arnau de Vilanova-Llíria
Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet