Versió per a imprimir

El Centre Teatral Escalante assaja la nova producció “L’Aneguet Lleig”

  • Rosa Pérez Garijo, diputada de Teatres: “Les producciones pròpies podran recórrer tota la província ja que tenim molts auditoris i teatres municpals que poden gaudir d’aquestes obres”
Rosa Pérez al Centre Teatral Escalante
17/09/2015

El Centre Teatral de la Diputació de València ha reprès els assajos de “L’Aneguet Lleig”, la seua nova producció que presenta a la companyia Albena Teatre, amb la qual començarà la temporada 2015-2016 el pròxim mes d'octubre.

 

La diputada de Teatres de la Diputació de Valencia, Rosa Pérez Garijo, ha assistit a un dels assajos per a donar suport a l’equip de l’Escalante: “Volem donar més suport a l’Escalante, un espai que ja té un camí propi a la Diputació i també al món del teatre, per a facilitar que puguen vindre més escolars ja que és fonamental per a la formació de la ciudadania”.

 

A més, la diputada de Teatres ha anunciat que les produccions de l’Escalante podran recórrer tota la província “ja que tenim molts auditoris i teatres municipals que poden gaudir d’aquestes obres”.

 

Una adaptació del clàssic

 

“L’Aneguet Lleig” és una versió lliure de l'obra clàssica d'Hans Christian Andersen, dirigida per Carles Alberola, qui també signa el text amb Ernest J. Sorrentino. Albena Teatre prepara el seu nou projecte, després de l'èxit de “M’Esperaràs?”, “Ficció”, “Kafka i la nina viatgera” i la reposició d'una de les seues obres més emblemàtiques “Besades”. La companyia valenciana va celebrar l'any passat els seus 20 anys.

 

En paraules de Vicent Vila, director de l'Escalante, “en aquesta ocasió voliem comptar amb Albena, una de les companyies valencianes de major tradició i projecció teatral que ja va obtenir un gran èxit en l'Escalante amb Joan, el cendrós”.

 

 

Nou actors en escena

 

Amb nou actors en escena, ‘L’Aneguet Lleig’ naix de la coproducció entre el Centre Teatral Escalante de la Diputació de València i Albena Teatre. És un musical amb cançons originals i creades per a aquesta obra, amb adreça i text de Carles Alberola, que s'ha basat en el clàssic d'Hans Christian Andersen aportant la seua visió lliure de la història. El projecte, a més, compta amb Noèlia Pérez i Josep Zapater en les composicions originals de l'obra.

 

Per a Toni Benavent, productor executiu i un dels creadors de la veterana companyia valenciana Albena Teatre, “sempre és molt gratificant fer espectacles amb una gran qualitat i nombre d'actors en escena”.

 

Albena Teatre compleix 20 anys i ha realitzat 22 espectacles, dos dels quals han sigut en l'Escalante Centre Teatral, ‘Joan el Cendròs’ i ara L’Aneguet Lleig”.

 

Per a Carles Alberola, qui dirigeix i co-escriu l'espectacle, “crear, escriure i assajar el musical ‘L’Aneguet Lleig’ està sent una aventura fantàstica gràcies a comptar amb un gran equip. Escriure amb Ernest J. Sorrentino, la música i lletres de Josep Zapater i Noèlia Pérez, les coreografies de Cristina Fernández, l'ajudantia de direcció de Toni Agustí, l'escenografia i vestuari de Montse Amenós, les llums de Ximo Olzina, la prefectura tècnica de Marcos Orbegozo,…”

 

“Tot açò fa que el treball siga un plaer i tot un repte. Comptem amb molt bons actors/cantants/ballarins i espere que siguem capaços de satisfer les expectatives i confiança que el Centre Teatral Escalante i la Diputació de València ha dipositat en Albena Teatre. Per a nosaltres aquest nou espectacle suposa tot un repte i ho afrontem amb tota la passió, rigor, professionalitat i esforç que sempre ha caracteritzat els nostres espectacles.”, afirma Alberola

Rosa Pérez Garijo
Rosa Pérez Garijo
Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet