Els testimoniatges de la repressió franquista arriben a la gran pantalla de València. Després de diversos mesos de gira per les comarques, el documental ‘Fills del Silenci’, realitzat per l’Associació Stanbrook i coproduït per la Diputació de València, es projectarà en les sales de Aragó Cinema entre els dies 29 de setembre i 6 d'octubre, a les 19:30 hores.

 

“Des de l'arribada del nou govern en la Diputació, estem promovent un canvi de paradigma, i això implica, per descomptat, la posada en marxa de polítiques memorialístiques. A diferència dels governs anteriors, tenim un compromís amb la veritat, la justícia i la reparació i volem que les generacions que han crescut en democràcia coneguen el seu passat, perquè els pobles que no coneixen la seua història estan destinats a repetir-la”, ha assenyalat la diputada de Memòria Històrica, Rosa Pérez Garijo.

 

Es tracta d'una cinta de 40 minuts que arreplega testimoniatges de víctimes de la repressió i entrevistes a professors universitaris, sota la direcció de la periodista Rosa Brines i amb l'impuls de l'Associació Stanbrook (Centre d’Estudis i Documentació de la Memòria Republicana). Així, figures com l’economista, historiador i diplomàtic Ángel Viñas o el catedràtic Ismael Saz, analitzen la dictadura franquista i l'impacte de la ferotge repressió que va exercir sobre la població valenciana en totes les seues formes.

 

La projecció es realitzarà en la Sala 3 dels cinemes (Avinguda del Port, 1), amb una capacitat per a 184 persones, i l'entrada serà lliure fins a completar l’aforament.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet