Versió per a imprimir

El grup Mantequilla Voladora guanya la primera edició del premi ‘Música en femení’ del Sona la Dipu

  • El programa musical de la Diputació ha incorporat en la seua novena edició aquesta nova categoría, el premi de la qual serà la realització d'un concert al costat d'una artista femenina de reconegut prestigi
  • El premi a la millor cançó en valencià és per a Barcelona, del grup Geografies, que serà guardonat amb l'enregistrament d'un videoclip
Imagen
28/12/2016

Una de les grans novetats introduïdes en el programa musical de la Diputació, Sona la Dipu, és la creació d'un nou premi en la categoria ‘Música en femení’, que en aquesta primera edició ha recaigut en la banda Mantequilla Voladora.

En aquesta categoria, els grups concursants han d'estar formats per almenys un 50% de dones. En el cas d'aquesta banda valenciana, dos dels seus tres components són xiques, en concret Iosune a la guitarra i veu i Ophelia amb la bateria, els qui al costat de Sergio, amb el baix, formen Mantequilla Voladora.

La diputada de Joventut, Igualtat i Esports, Isabel García, assegura que aquest nou premi “pretén fomentar la igualtat de gènere entre les bandes valencianes així com donar visibilitat a aquestes formacions”. El premi atorgat al guanyador és la realització d'un concert al costat d'una artista femenina de reconegut prestigi, que se celebrarà en la ciutat de València a la primavera.

En aquest sentit, a la fi de setembre, Sona la Dipu va participar en el festival She’s the fest, dedicat al talent femení, amb l'actuació dels grups concursants Moonflower, Mantequilla Voladora i Meridian Response. Aquest festival treballa en la mateixa línia que la Diputació en la seua aposta per que les dones tinguen un paper protagonista en la música, tant des d'un punt de vista compositiu com a interpretatiu, perquè es plasme la importància de la presència femenina en la música actual.

D'altra banda, el reconeixement a la millor cançó en valencià és per a Barcelona, del grup Geografies, el premi del qual consistirà en l'enregistrament del videoclip de la cançó. Entre els premiats d'anteriors edicions, destaquen les bandes Tardor o Candela Roots.

La diputada Isabel García ha assegurat que l'objectiu del concurs és potenciar als grups valencians i donar-los visibilitat. El nou format pretén “utilitzar els diners públics per a garantir que els grups tinguen un espai en el seu territori i no hagen d'eixir fora a gravar discos o a fer concerts”, ha explicat Isabel García. 

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet