Versió per a imprimir

El Magnànim presenta Crònica parcial (1971-1987), d’Enric Banyuls

  • El llibre recull les memòries dels anys de la Transició a través dels ulls d’Enric Banyuls, un dels fundadors del grup Al Tall
Imagen
13/06/2019

La Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació presentarà el pròxim divendres 14 de juny en la Societat Obrera de Polinyà de Xúquer (Av. Pius XII, Polinyà de Xúquer) el llibre Crònica parcial (1971-1987), d’Enric Banyuls. Està publicat dins de la col·lecció Moment. Memorialística, dirigida per Xavier Serra, qui participarà en la presentació juntament amb Rosa Ureña, viuda d’Enric Banyuls. El llibre està disponible a la venda en llibreries i en la nostra pàgina web.

 

Crònica lúcida

 

Centrada en els anys de l'anomenada Transició, Banyuls ofereix una crònica lúcida i amena de les inèrcies socials del franquisme i de l'activisme polític i cultural d'aquells anys: grups de joves i adolescents polititzats que s'enfrontaven al règim de la dictadura i que, més tard, defraudats pel tripijoc electoral, cercaren noves formes de somoure la societat en què vivim.

 

Enric Banyuls, nascut a Corbera, la Ribera Baixa, (1954-2018). Estudià a l'Escola de Belles Arts de València, però fou rebel als plantejaments academicistes. Participa en l'agitació política subversiva dels darrers anys del franquisme i en els primers moviments ecològics. Formà part d'un grup de teatre independent (Teatre del Clarobscur). Més endavant, milità activament en els partits valencianistes (Unitat del Poble Valencià i Bloc Nacionalista Valencià). Durant vint anys, i fins a la dissolució de la banda, va ser un dels músics del grup Al Tall.

 

Però sobretot, confegí al llarg dels anys una obra pictòrica i escultòrica ambiciosa i sense concessions, que no tingué facilitats d'accés als circuits galerístics comercials.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet