Versió per a imprimir

El Magnànim presenta el llibre que revela la trajectòria dels components de la Brigada Político Social franquista a València

  • Lucas Marco, autor del llibre, presenta, el 7 de març, ‘Simplemente es profesionalidad’, guanyador del I Premi Josep Torrent de Periodisme d’Investigació
Imagen
04/02/2019

La Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació, depenent de l’àrea de Cultura de la Diputació, presentarà el dijous 7 de febrer ‘Simplemente es profesionalidad. Historias de la Brigada Político Social de València’, de Lucas Marco, que ha estat el guanyador de 2017 del I Premi Josep Torrent d’Investigació Periodística. L'acte de presentació tindrà lloc a la seu de la UIMP a València (Palau Pineda, plaça del Carme, 4), a les 18.30 hores, i en ell està anunciada la participació, junt amb l'autor, d’Ignasi Muñoz (periodista), de Cristina Chirivella (secretària de la Unió de Periodistes) i de Guillermo López (professor de Periodisme de la UV i director de la col·lecció Periodisme del Magnànim, on s’ha publicat el llibre). Es pot comprar en llibreries i en la botiga online del Magnànim: www.alfonselmagnanim.com.

 

Una intensa i difícil recerca

 

El llibre ‘Simplemente es profesionalidad. Historias de la Brigada Político Social de Valencia’ desvela per primera vegada qui eren els agents de la repressió policial franquista a la capital del Túria. Amb materials inèdits d’arxiu i entrevistes a policies i detinguts, el periodista Lucas Marco traça les històries dels agents de la Brigada Político Social durant el franquisme i el seu esdevenir després de la mort de Franco. Pel llibre desfilen alguns dels més importants agents, com ara Antonio Cano, José de Oleza, Tomás Cossías, Manuel Ballesteros o Benjamín Solsona, aquest últim investigat pel Jutjat d’Instrucció número 1 de València arran de la querella presentada recentment per detinguts antifranquistes.

 

L’autor, que va obtenir la I Beca de Periodisme d’Investigació Josep Torrent atorgada per la Unió de Periodistes, presenta el retrat més complet dels agents de la Brigada Político Social de València realitzat fins a dia de hui, així com aspectes desconeguts, com ara la influència de la Gestapo. El llibre també inclou fotografies i diversa documentació al voltant de la repressió franquista a València des de la postguerra. 

 

Lucas Marco (València 1985) és llicenciat en Sociologia i Ciències Polítiques per la Universitat de València i màster en Història Contemporània i del Món Actual per la Universitat de Barcelona. Ha col·laborat en mitjans com el diari Público o el digital linformatiu.com, entre d’altres.

 

Més informació: Institució Alfons el Magnànim.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet