Versió per a imprimir

El Museu de Prehistòria acull la III Jornada de Conservació i Restauració amb experts del Vaticà i Egipte

  • La Jornada té per títol ‘Quan el treball es transforma en privilegi’ i es celebrarà dijous 11 d'abril al Centre Cultural La Beneficència en el marc de les activitats complementàries de l’exposició ‘L’enigma del Vas’
  • Roberto Cassio, Isabel Romero, Agustín Gamarra i Silvia Roca són alguns dels experts que conduiran les ponències que s’oferiran al llarg del dia
Imagen
11/04/2018

El Museu de Prehistòria de València, que depèn de l’àrea de Cultura de la Diputació, celebrarà dijous 12 d’abril la III Jornada de Conservació i Restauració amb un programa que inclou conferències de prestigiosos professionals que han treballat a museus del Vaticà, Egipte o Barcelona. L’encontre, titulat ‘Quan el treball es transforma en privilegi’, reunirà al Saló Alfons el Magnànim del Centre Cultural de la Beneficència a més de 150 restauradors i conservadors de tota Espanya.

 

Aquest esdeveniment forma part del catàleg d’activitats complementàries de l’exposició ‘L’Enigma del Vas. Obra mestra de l’art ibèric’ que acull el Museu. Segons ha explicat Trinidad Pasíes, restauradora d’aquesta institució, “hi ha ocasions en les que pots restaurar peces emblemàtiques, com ha sigut el meu cas amb el Vas dels Guerrers, i quan treballes amb unes peces tan especials, el teu treball es converteix en un privilegi, per això elegim aquest lema per a l’edició d’enguany i que coincideix amb l’exposició del Vas”. 

 

Una Jornada amb convidats i convidades de gran prestigi

 

Les ponències que tindran lloc al llarg del dia estaran impartides per experts que han tingut la responsabilitat de restaurar peces molt importants a distintes institucions museístiques internacionals. La primera intervenció serà la de Roberto Cassio, membre del laboratori de Restauració de Mosaics dels Museus Vaticans, que explicarà en què consisteix la seua tasca amb aquestes peces d’art.

 

A continuació, Isabel Moreno, restauradora al Museu d’Arqueologia de Catalunya (MAC) abordarà l’art de la península amb l’exposició “Les restauracions del tresor ibèric del Castellet de Banyoles (Tivissa, Catalunya): 17 peces de plata dels segles IV-III aC.”. Durant la segona meitat del matí, el restaurador Agustín Gamarra explicarà la seua experiència amb la conferència “La conservació d’estructures arqueològiques del temple de Milions d’Anys de Tutmosis III a Luxor, Egipte”.

 

Les sessions de la primera part del dia tancaran amb la intervenció de Silvia Roca, representant del Museu Arqueològic Provincial d’Alacant (MARQ), qui farà una exposició sobre “La conservació i restauració del Patrimoni des de la seua gestió museística: El Laboratori de Restauració del MARQ”.

 

El programa de conferències de la vesprada inclourà la sessió a càrrec de Milagros Buendia, membre del Museu Nacional d’Arqueologia Subaquàtica (ARQUA) a Cartagena, qui parlarà sobre la “Conservació del conjunt monetari de la fragata Nuestra Señora de las Mercedes”.

 

Per tancar la Jornada, Trinidad Pasíes i Sara Bordonado, representants del Museu de Prehistòria de València, explicaran el treball de restauració realitzat amb el Vas dels Guerrers i oferiran una visita guiada a l’exposició que acull aquesta peça i en la que s’emmarca l’acte.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet