Versió per a imprimir

El Museu de Prehistòria de València ofereix una programació “hiperconnectada” pel Dia i la Nit dels Museus

  • El centre museístic de la Diputació de València se suma a la proposta del Consell Internacional de Museus (ICOM) per a celebrar el Dia Internacional dels Museus 2018: «Museus hiperconnectats: noves perspectives, nous públics»
  • El divendres 18 de maig el Museu de Prehistòria oferirà visites grupals i particulars de 60 minuts per les sales permanents, temporals, els laboratoris i la biblioteca amb motiu del Dia dels Museus
  • Durant la Nit dels Museus, el personal del Museu oferirà visites comentades, tallers i activitats d’animació, i tot connectat mitjançat les xarxes de @mupreva
Imagen
05/05/2018

El Museu de Prehistòria de València, que depèn de l’àrea de Cultura de la Diputació, celebrarà el Dia i la Nit dels museus amb una completa programació que per a les jornades dels dies 18, 19 i 20 de maig. La institució museística s’adhereix un any més a la proposta del Consell Internacional de Museus (ICOM) per a celebrar el Dia Internacional dels Museus 2018 que enguany es commemora amb el lema ‘Museus hiperconnectats: noves perspectives, nous públics’.

 

La missatgeria instantània, els telèfons intel·ligents, les aplicacions per comunicació ‘cara a cara’ o el correu electrònic son tecnologies que actualment regeixen la comunicació diària de la majoria de la població. Al voltant d’aquesta realitat, la ‘hiperconnectivitat’, girarà el programa d’activitats i visites que s’han dissenyat per a les jornades de portes obertes del museu.

 

Dia Internacional dels Museus

 

El divendres 18 de maig, entre les 10:00 i les 18:30 hores el Museu de Prehistòria convida als visitants a estar “Connectats amb el Museu!”. L’objectiu és connectar amb les col·leccions i els espais de treball més emblemàtics del Museu per descobrir les peces més representatives de les sales permanents i temporals així com els laboratoris i la biblioteca del Museu.

 

Per a les visites de grups, que tindran 60 minuts de duració, cal  concertar prèviament  a través del telèfon 963 883 579 o del correu electrònic  servici.visites@dival.es.  Els particulars que desitgen visitar el museu hauran d’arreplegar el tiquet en el punt d’informació del centre a partir del 15 de maig.

 

Nit Europea dels Museus: Connecta amb «L’enigma del Vas»

 

El dissabte dia 19 de maig, a partir de les 21:30 i fins a la 1:30 hores de la matinada, el Museu de Prehistòria ha preparat nombroses activitats amb la col·laboració de tot el seu personal que farà de la visita una ruta teatralitzada i entretinguda per a tots els públics.

 

Els visitants podran connectar amb els enigmes que guarda el Museu, començant per l’enigma del “Vas dels guerrers”, apuntant-te a les diferents visites comentades, tallers i activitats d’animació de la nit.

 

A més a més, podran vestir-se com a una dama o un guerrer iber i compartir l’experiència amb els seus amics i les seues amigues a les xarxes socials amb una fotografia recordatori d’eixa nit plena “d’Enigmes i altres històries”.

 

Cada visitant podrà fer un màxim de dues visites en la nit, que tindran una durada de 30 minuts i per a les que hauran de arreplegar el tiquet al punt d’informació a partir de les 21:30 del dia 19 de maig.

 

Les visites comentades i participatives tractaran de “L’enigma del Vas”, “Cultura ibèrica” i “Món Romà”.

 

Per als tallers de “L’enigma del Vas” hi haurà accés lliure respectant l’aforament màxim. El títol triat per a aquests tallers és “Rere els símbols del Vas, Anima el Vas!”  i “Tot sobre els cavalls en el món ibèric”.

 

Els participants de la nit que ho desitgen podran fer-se una fotografia recordatori de “L’enigma i altres històries” en un photocall accés lliure i amb connectivitat amb les xarxes socials del Museu. Tant la cafeteria com la llibreria estaran obertes durant la nit.

 

Cloenda del cap de setmana a la Biblioteca Infantil del Museu

 

El diumenge 20 de maig, entre les 10:00 i les 14:00 hores, els xiquets majors de quatre anys podran gaudir de l’animació «El Nil: un riu de construccions» dins del tema seleccionat “Egipte, una cultura hiperconnectada per un riu”. Les activitats d’animació tenen lloc a la sala de descans de la primera planta del museu.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet