Versió per a imprimir

El Museu de Prehistòria rendix homenatge al seu exdirector Domingo Fletcher

  • El responsable del centre cultural de la Diputació de València entre 1950-82 va liderar un dels períodes més fructífers de l’arqueologia valenciana
  • Fletcher va fer del Servici d’Investigació Prehistòrica i les seues coŀleccions un referent dels estudis sobre la prehistòria espanyola i europea
Cartell informatiu de l'acte
23/10/2012

 

El Museu de Prehistòria de València celebra un homenatge en honor de qui va ser el seu director entre 1950 i 1982, Domingo Fletcher Valls, el dia 25 d’octubre a partir de les 18 hores en el saló Alfons el Magnànim del Museu. Amb este acte, en el qual participarà la diputada de l’Àrea de Cultura, María Jesús Puchalt, el Museu, la família i la comunitat arqueològica valenciana volen testimoniar el seu reconeixement a una figura clau per a l’arqueologia i patrimoni cultural valencians, a qui es deu en part el magnífic llegat que el Museu de Prehistòria suposa per a la societat valenciana.

Domingo Fletcher va protagonitzar un dels períodes més fructífers per a la institució i per a l’arqueologia valenciana. La seua labor i la dels seus coŀlaboradors es va traduir en la consolidació del Servici d’Investigació Prehistòrica (SIP) com a referent de l’estudi del Patrimoni Arqueològic Valencià i la seua labor va ser clau per a la conservació, estudi i difusió de les seues extraordinàries coŀleccions arqueològiques, referents per a l’arqueologia prehistòrica espanyola i europea: les restes humanes i culturals de l’home de Neandertal de la Cova Negra de Xàtiva, les plaquetes pintades i gravades d’art paleolític de la Cova del Parpalló de Gandia, i l’extraordinari conjunt de gots decorats i de testimonis epigràfics de la cultura ibèrica procedents dels poblats de la Bastida i Sant Miquel de Llíria. Este panorama científic s’amplia considerablement davall l’ègida de Domingo Fletcher, com exemplifica la labor editorial del SIP des de 1950, les excavacions que continuen en jaciments com l’Ereta i Cocina, i els nous treballs en la Cova de l’Or o a Los Villares.

Domingo Fletcher va situar la institució entre els principals centres d’investigació. El 1953 el SIP es va integrar en el Consell Superior d’Investigacions Científiques i ell mateix va ser nomenat cap de la Secció de Prehistòria a València, apoderat del Servici de Defensa del Patrimoni Artístic Nacional, amb jurisdicció regional, i director tècnic de les obres de restauració del Teatre Romà de Sagunt, sense oblidar el seu protagonisme en el si de les institucions culturals valencianes. Davall la seua direcció té lloc la nova instaŀlació de les sales del Museu en el Palau de Batlia, on romandria fins a l’any 1982.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet