Versió per a imprimir

El Museu de Prehistòria tanca l'any amb una valuosa mostra de producció pròpia: «L'enigma del Vas. Obra mestra de l'art ibèric»

  • El protagonista de l'exposició és el vas trobat el 1934 a les excavacions que el mateix Servei d'Investigació Prehistòrica realitzava al Tossal de Sant Miquel de Llíria
  • «L’enigma del Vas» coincideix amb la celebració del noranta aniversari de la fundació del Servei d’Investigació Prehistòrica i el seu Museu de Prehistòria, el qual data de 1927
Imagen
04/11/2017

El Museu de Prehistòria de València, depenent de l’Àrea de Cultura de la Diputació, inaugura el proper 14 de novembre l'exposició L’enigma del Vas. Obra mestra de l’art ibèric. Aquesta mostra té com a protagonista una de les peces més extraordinàries de l'art d'època ibèrica, el conegut Vas dels Guerrers de Llíria. L’exposició, de producció pròpia, compta amb Helena Bonet i Jaime Vives-Ferrándiz com a comissaris.

 

El vas va ser trobat en 1934 durant les excavacions que el Servei d’Investigació Prehistòrica desenvolupava al poblat ibèric del Tossal de Sant Miquel i ha estat custodiat des d’aleshores en les sales del museu. Ara es presenta aquesta joia en tot el seu esplendor, després de la seua recent restauració, al costat d'altres peces de jaciments ibèrics valencians. Acompanyen al citat vas documents, fotografies i dibuixos d'arxiu del museu que es mostraran per primera vegada al gran públic.

 

Aquesta obra d'art és, sobretot, un objecte del passat que permet narrar la història de la gent a través de qüestions elementals que guien la recerca arqueològica: On es va trobar? Per a què es va utilitzar? Qui ho va encarregar? Com i qui ho va fer? Què va motivar la seua destrucció? L'exposició aborda aquestes qüestions i planteja els enigmes que tanca el vas, des del significat del seu impressionant fris decorat, fins al seu lloc de troballa, un pou ritual d'un edifici sagrat.

 

L’enigma del Vascoincideix amb la celebració, enguany, del noranta aniversari de la fundació del Servei d’Investigació Prehistòrica i el seu Museu de Prehistòria, el qual data de 1927. Al llarg de tots aquests anys, la continuïtat de diferents projectes d’investigació i difusió patrimonial han convertit al Museu de Prehistòria en un referent de l'arqueologia peninsular i, en particular, de l'estudi de la cultura ibèrica. Una tasca que, a més, ha contribuït a emfatitzar la cultura ibèrica entre els episodis destacats del passat en terres valencianes.

 

L'exposició és, doncs, una ocasió excel·lent per a admirar i conèixer, de primera mà, aquesta icona de la cultura valenciana i descobrir el llegat dels ibers com a part del nostre passat.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet