Versió per a imprimir

El Museu Valencià d’Etnologia debat sobre la mort perinatal al marc de les #Etnoconverses

  • El debat tindrà lloc dijous 10 de maig de la mà de l’exposició temporal ‘Imatges de mort: representacions fotogràfiques de la mort ritualitzada’
  • La nova entrega de les #Etnovonverses proposa la reflexió sobre la mort durant el període gestacional i com les famílies viuen el procés de dol
Imagen
09/05/2018

El Museu Valencià d’Etnologia acollirà el dijous 10 de maig una nova cita dels #Etnodebats que versarà sobre la mort perinatal. Aquesta nova entrega dels debats que acull el Museu, que depèn de l’àrea de Cultura de la Diputació, és una activitat vinculada a l’exposició temporal ‘Imatges de mort: representacions fotogràfiques de la mort ritualitzada’ que acull la institució museística.

 

La conversa proposarà la reflexió sobre la mort perinatal i el procés de dol al que s’enfronten les famílies. Per a això, l’encontre proposarà el debat sobre com es viu la mort i de quina manera les persones es relacionen amb ella, així com també es plantejarà la validesa de la fotografia postmortem. A les 18.30 hores es realitzarà una visita a l’exposició temporal i a les 19 hores començarà l’#Etnoconversa per a poder apropar, compartir i visibilitzar una mort que habitualment queda silenciada.

 

El debat estarà coordinat per Norma Grau, fotògrafa i psicòloga autora d’una de les fotografies exposades al Museu, a més de responsable del projecte Stillbrith d’acompanyament de famílies en procés de dol per la pèrdua d’un bebè en període gestacional. Esther González, historiadora de l’art i experta en fotografia postmortem, Sara Jort, psicoterapeuta Gestalt especialista en suport a famílies en dol perinatal, i Elvira Monzó, comadrona de l’Hospital Clínic de València, també intervindran en el debat.

 

A més,  l’encontre comptarà amb la presència de famílies, representants de les associacions valencianes Nubesma i Dolina, formades per pares i mares que han perdut les seues criatures i que acompanyen a altres que sofreixen la mateixa experiència.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet