Versió per a imprimir

El Pla d'Inversions Sostenibles de la nova Diputació permetrà crear o mantenir 2.500 llocs de treball en els pròxims mesos

  • Jorge Rodríguez: «El nou pla no respon a interessos partidistes, és proporcional a la població de cada municipi i respon a la voluntat dels ajuntaments».
  • Emili Altur: «Per primera vegada es fa un pla així, ja que la legislació obliga a amortitzar el deute amb el romanent de caixa, per açò si les adjudicacions no estan llestes abans de finalització d'any, el capital tornarà als bancs».
  • Els pobles de menys de 1.500 habitants rebran de forma directa 50.000 euros, les pedanies de València un total de 5 milions i a la resta se'ls adjudicarà amb criteris poblacionals
El presidente Jorge Rodríguez presenta las bases
07/09/2015

El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, la vicepresidenta Maria Josep Amigó, i el diputat de Cooperació Municipal, Emili Altur, han presentat aquest matí les bases del Pla d'Inversions Sostenibles del Govern de la nova Diputació amb l'objectiu d’«apostar pel benestar de les persones i pel manteniment o la creació d'uns 2.500 llocs de treball en els pròxims mesos».


«Havíem de decidir si els diners anaven a les persones o als bancs, i volem que es destine directament als ciutadans amb un criteri objectiu», ha destacat Jorge Rodríguez, al mateix temps que ha assegurat que «és indiscutible que el programa, que comptarà amb 71,2 milions d'euros de romanent de tresoreria, no respon a interessos partidistes, ja que és proporcional a la població de cada municipi, amb una correcció per als pobles més xicotets». 


En aquest sentit, el president de la corporació ha informat que «els municipis de menys de 1.500 habitants rebran d'entrada 50.000 euros per a facilitar la contractació i per a generar ocupació».


Jorge Rodríguez s'ha referit així a l'aposta del Govern de la nova Diputació, «que posa l'accent directament sobre les persones, no sobre els bancs», i ha assegurat que «amb aquest pla anem a obrir un nou camí en el qual els pilars principals són la vocació municipalista, respecte a l'autonomia i repartiment objectiu».


El màxim responsable de la Diputació ha transmès optimisme per aquest nou pla d'inversions i ha esmentat que «permetrà el manteniment o la nova creació d'uns 2.500 llocs de treball en els pròxims mesos».


Altur: Un pla pioner


Per la seua banda, el diputat Altur ha assegurat que «per primera vegada es fa un pla així, ja que la legislació obliga a amortitzar el deute amb el romanent de caixa per açò, si les adjudicacions no estan llestes abans de finalització d'any, el capital tornarà als bancs».


Quant al repartiment de la inversió, Altur ha esmentat que el coeficient d'inversió és de 35,88 euros per habitant: «Els municipis de menys d'1.500 habitants rebran de forma fixa 50.000 euros per poble, i la ciutat de València obtindrà cinc milions que es destinaran a les seues pedanies, ja que són les grans oblidades».


Altur ha apuntat també que aquests fons estaran destinats a una sèrie d'actuacions arreplegades en una llista que marca la llei i ha assegurat que no hi inclou la despesa corrent.


Al mateix temps, ha explicat que les localitats que tinguen els comptes sanejats podran accedir a les ajudes de forma directa, en el cas contrari, hauran d'elaborar un pla econòmic financer, i ha assegurat que les poblacions que reben una dotació econòmica més àmplia podran destinar aqueixa quantitat a diversos projectes. 


Finalment, el delegat de Cooperació Municipal ha comentat que en les bases —que es publicaran aquest dimecres en elButlletí Oficial de la Província— estan arreplegades algunes propostes de l'oposició. 


Amigó: «Hem de col·laborar amb els ajuntaments»


La vicepresidenta Maria Josep Amigó ha destacat que la nova Diputació vol incidir en polítiques que redunden en el benestar de les persones.

 
«A causa de l’infrafinançament dels municipis, tenim l'obligació de col·laborar», ha apuntat Amigó, a més, ha insistit que «la corporació provincial està per a recolzar les polítiques del Consell, i així s'ha fet també amb les ajudes per a llibres de text i perquè els diners arriben directament als habitants dels municipis».


La diputada d'Inclusió Social, Teatres i Memòria Històrica, Rosa Pérez, i el diputat de Transparència, Roberto Jaramillo, han acompanyat el president, la vicepresidenta i el diputat de Cooperació en la presentació del nou pla.

Declaracions del president Jorge Rodríguez.
Declaracions del president Jorge Rodríguez.
Declaracions de la diputada Maria Josep Amigó.
Declaracions de la diputada Maria Josep Amigó.
Declaracions del diputat Emili Altur.
Declaracions del diputat Emili Altur.
Recursos i totals.
Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet