Versió per a imprimir

El Racó d’Ademús tindrà un centre de dia i un taller ocupacional amb 40 places amb l’ajuda de la Diputació

  • La institució provincial finança la rehabilitació de dos espais municipals d’Ademús amb una inversió de 816.441 euros
  • Maria Josep Amigó, vicepresidenta de la Diputació: “El més important és que aquesta infraestructura d’àmbit comarcal permeta a les persones més majors quedar-se al seu territori”
  • Ángel Andrés González, alcalde d’Ademús: “Aquesta inversió és fonamental per a la nostra comarca i municipi, perquè som una comarca amb poca població però molt envellida”
Imagen
27/11/2018

El Racó d’Ademús comptarà amb un centre de dia per a majors d’àmbit comarcal i un taller ocupacional per a persones amb diversitat funcional que seran construïts amb l’ajuda de la Diputació. La vicepresidenta de la corporació provincial, Maria Josep Amigó, ha subratllat durant la visita a les futures instal·lacions comarcals que “el més important és que aquesta infraestructura d’àmbit comarcal permeta a les persones més majors quedar-se al seu territori”.

 

La vicepresidenta de la Diputació ha visitat el municipi d’Ademús junt amb l’alcalde, Ángel Andrés González, i ha pogut conèixer de primera mà els espais on s’ubicaran tant el centre de dia com el taller ocupacional. Maria Josep Amigó ha assenyalat que aquest projecte “era fonamental per a evitar que les persones usuàries hagen de desplaçar-se llargues distàncies, i en especial a les zones d’interior del nostre territori, que és on s’ubicaran 4 dels 6 centres d’aquestes característiques que es construiran al llarg dels propers dos anys”.

 

Per la seua banda, l’alcalde d’Ademús ha expressat la seua satisfacció amb el projecte i ha explicat que “aquesta inversió per al benestar de les persones més majors i d’aquelles amb diversitat funcional és molt important per a la nostra comarca i municipi, perquè som una comarca amb poca població però molt envellida”. Segons ha indicat Ángel Andrés González, “aquestes persones, habitualment compten amb pocs recursos i necessiten tota l’ajuda que els pugam prestar, i actualment sols comptem amb una residencia a tota la comarca”.

 

Aquestes infraestructures socials s’ubicaran al municipi d’Ademús en els edificis de l’antic CEIP Nuestra Señora del Rosario. El projecte permetrà la creació de entre 35 i 40 places al nou Centre de Dia i un taller ocupacional per a usuaris amb diversitat funcional. La Diputació de València finançarà aquestes obres amb una inversió de 816.441 euros al llarg dels exercicis 2018 i 2019.

 

Aquesta nova infraestructura de serveis socials i per a persones dependents d’Ademús es suma als projectes que desenvolupa la Diputació en col·laboració amb la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives i els ajuntaments. En total es construiran sis nous centres socials als municipis d’Agullent, Aras de los Olmos, la Font de la Figuera, Meliana i Mislata, a més d’Ademús, i es crearan més de 500 noves places públiques en centres d’àmbit comarcal.

 

La Diputació invertirà entre 2018 i 2019 11.019.428 d’euros per a aquestes obres, als quals es sumen els 5.589.725 que va destinar a l’exercici 2017. Amb aquests fons, la corporació provincial destinarà en 3 anys més de 17 milions d’euros a aquestes infraestructures socials.

 

Ademús rep 1,5 milions d’euros en inversions provincials

 

La localitat d’Ademús ha percebut, entre 2015 i 2018, 1.509.019 euros a través dels diversos plans de subvencions reglades que desenvolupa la Diputació de València. Això, a falta de l’aprovació dels pressupostos de 2019, suposa un augment de 81.540 euros respecte del total d’inversions que va percebre el municipi durant l’anterior legislatura.

 

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet