Versió per a imprimir

El sistema de contenció instal·lat per la Diputació a Cortes de Pallás evita despreniments en la calçada

  • La instal·lació d'unes malles i el sistema de control de deformacions engegat per l'àrea de Carreteres ha servit per a mantenir la CV-428 oberta al tràfic malgrat el temporal d'aquest cap de setmana
Imagen
29/01/2018

El fi de la preemergencia nivell taronja per pluges decretat aquest dilluns deixa un diumenge d'intervencions del personal de Carreteres de la Diputació de València en les comarques centrals. Unes actuacions entre les quals destaca una preventiva: la instal·lació de sistemes de contenció en els talusos contigus a la CV-428 a Cortes de Pallás, que ha evitat despreniments sobre la calçada en la matinada del diumenge al dilluns.

 

Fa només uns mesos, des de l'àrea de Carreteres que dirigeix el diputat Pablo Seguí, es van donar per finalitzats els treballs d'instal·lació d'unes malles que han servit per a mantenir oberta al tràfic aquesta via, permetent les comunicacions per carretera en tot moment malgrat el fort temporal que ha afectat a bona part de la província. Les brigades de Divalterra, empresa pública de la Diputació, encara estan en alerta davant possibles avisos pels efectes del vent i la pluja.

 

Prevenció i previsió

 

Les intervencions dutes a terme tant des de l'àrea de Carreteres com pels brigadistes de la Diputació han sigut part del dispositiu de la corporació provincial davant les fortes pluges previstes per al cap de setmana passat. Un operatiu de més de 300 efectius de l'àrea de Carreteres, Divalterra i Egevasa, als quals es va sumar el dispositiu habitual del Consorci Provincial de Bombers, compost per un altre centenar de persones. Tot un operatiu en alerta les 24 hores del dia, preparat per a intervenir de forma immediata.

 

En concret, les labors dutes a terme durant el diumenge van tenir lloc principalment en dues carreteres: en la CV-657 de Moixent a Beneixama, on es va enviar maquinària per a retirar neu a l'altura de Fontanars dels Alforins; i en la CV-563, on es van produir arrossegaments de terra a l'altura de la Llosa de Ranes, la qual cosa va motivar una actuació que va permetre mantenir la via oberta al tràfic amb senyalització de perill i limitació de velocitat.

 

També el diumenge, en la CV-600 entre Xàtiva i Llocnou, es va produir una caiguda d'arbres que ja van ser retirats; en la CV-651, de Moixent a Aielo de Malferit, es va produir un despreniment de talús; i en la rotonda d'inici de la CV-555 en la seua intersecció amb la CV-560 en el seu pas per Cotes, en direcció a Sumacàrcer, es va produir la caiguda d'un arbre, l'únic incident en la comarca de La Ribera, ràpidament solucionat.

 

Les brigades de Divalterra, per la seua banda, han fet valdre els seus efectius mitjançant la retirada de tres arbres que obstaculitzaven la circulació en camins de les comarques valencianes. En concret, dos en el terme municipal d'Aiora i un més en la localitat de Yátova.

 

Per la seua banda, des de Egevasa s'han solucionat altres incidències relacionades amb el temporal, com els emboços en la planta de Barxeta i el col·lector d'Anna, on encara segueix treballant un camió. També es va solucionar el tall de subministrament en la EDAR de Vall dels Alcalans, en la zona de Chest, amb la restitució del servei per part d'Iberdrola.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet