Versió per a imprimir

El Sona la Dipu arriba a totes les comarques

  • Lígula i Meridian Response són els guanyadors de la novena edició del concurs de pop-rock de la Diputació en un any en què els concerts s'han celebrat en més municipis
26_4.jpg
24/09/2016

Lígula i Meridian Response guanyaren la final del concurs Sona la Dipu, celebrada divendres passat, 16 de setembre, a l'Eliana, en la qual també participaren els grups The Saltitos i Candela Roots, tots ells guanyadors de les semifinals celebrades a Xirivella, Alzira, Ontinyent i Utiel, les quals han tingut un gran acolliment i una gran acceptació per part del públic.

 

El pròxim 30 de setembre, Gandia acollirà la presentació dels guanyadors, en la qual també actuarà La Raíz com a artistes convidats. Un dels grans girs que ha experimentat el Sona la Dipu és el nou jurat, professional i públic, format per Eduardo Guillot, crític musical; Vicente Fabuel, periodista i gerent propietari de Discos Oldies; Quique Medina, cap de comunicació de La Rambleta i programador del Deleste Festival; Liberto Peiró, coordinador de Mondo Sonoro Comunitat Valenciana, i José Manuel Piñero, director del Low Festival.

 

El jurat s'ha mostrat satisfet del gran nivell i la qualitat de les actuacions demostrats per les bandes participants, la qual cosa ha complicat en moltes ocasions la seua decisió sobre els guanyadors i demostra que el concurs Sona la Dipu continua creixent.

 

Una de les novetats del programa és que el Sona la Dipu arribarà a més municipis i no només als que acullen les semifinals. Els ajuntaments han soŀlicitat, sense cap cost, que les bandes actuen en els seus municipis, i s'ha elaborat un calendari amb els concerts. D'aquesta manera, s'inclou un format diferent que permet que tots els municipis, independentment del nombre d'habitants que tinguen, puguen oferir actuacions.

 

Alguns dels municipis on ja s'han programat concerts són Massamagrell, Gandia, Xirivella, Sagunt, Picassent, Alfafar, Alzira, Ontinyent, Utiel, Chelva, la Pobla Llarga i Albaida, als quals s'estan sumant noves localitats.

 

Com ja explicà la diputada de Joventut, Isabel García, en la presentació d'aquesta edició, dels 800.000 euros pressupostats per al Sona la Dipu, aproximadament la mitat es destinaran a la promoció de grups de la província, amb actuacions en els municipis i la participació en alguns dels festivals més prestigiosos del panorama nacional. Així doncs, durant enguany, uns quants grups participants del Sona la Dipu, independentment que hagen guanyat o no, han tingut l'oportunitat de participar en nombrosos festivals, entre els quals destaquen el Viña Rock, el Primavera Sound, l'Arenal Sound, el Festival de les Arts, el Festival Cabo de Plata, el Low Festival, el festival Get MAD!, el Fuzzville!!!, l’Interestelar Sevilla, el Granada Sound o el Canet Rock; i també en altres a nivell local, com el Bonica Fest o el Muv Fest.

 

El Sona la Dipu busca així potenciar els grups de la província, donar-los més visibilitat i promoció i garantir que tinguen un espai en el seu territori i no hagen d'eixir fora a fer els concerts.

 

La novena edició del Sona la Dipu ha estat composta per quatre semifinals i una final amb dos guanyadors, s'ha mantingut el premi a la millor cançó en valencià, que no és excloent d’altres premis, i s'ha introduït el premi de música en femení.

Final del Sona la Dipu a l'Eliana
Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet