Versió per a imprimir

El Teatre Escalante estrena ‘Les aventures de T. Sawyer’ amb èmfasi en la igualtat de gènere

  • La companyia valenciana La Teta Calva proposa en la seua adaptació dels textos de Mark Twain personatges femenins per al protagonista, Tomasa Sawyer, i el vilà, Lady Joana
  • L'obra, que es representarà en el Teatre El Musical, reunirà com a espectadors a uns 4.000 escolars dels municipis i comarques valencians fins a mitjan desembre
Representació de 'Les aventures de T. Sawyer' de la companyia La Teta Calva
08/11/2016

Dins de la nova etapa de renovació sota la direcció artística de Josep Policarpo, l’Escalante Centre Teatral estrena hui davant el públic infantil i juvenil la seua primera producció, Les aventures de T. Sawyer, de la mà de la companyia valenciana La Teta Calva, que reinterpreta aquest clàssic de Mark Twain amb èmfasi en la igualtat de gènere.

La Teta Calva presenta una adaptació inèdita en la qual Laia Cárdenas i Xavo Giménez, els seus directors, han canviat el gènere del protagonista: Tomasa Sawyer és una xiqueta valenta i juganera que obeeix a la seua inquietud de descobrir i conquistar el món, colant-se on posa «No passeu».

«En el nostre Sawyer volem donar un gir als perfils establits i que Tomasa trenque amb les idees convencionals sobre com han de comportar-se les xiquetes. No pretén ser una obra feminista, sinó plantejar sobre l'escenari la igualtat de gèneres», ha afirmat Giménez.

També hi ha altres personatges que sorprendran al públic per aquest curiós canvi de gènere, com és el cas del malvat Joe l'Indi, que es transforma en la perversa Lady Joana.

L'elenc actoral, format per Neus Alborch, Robert de la Fuente, Victoria Salvador, Juli Cantó, Leo De Bari, Carlos Amador, Merce Tienda i Xavo Giménez, interpretarà en directe la banda sonora i els efectes especials de so, altres grans atractius d'aquesta producció.

Prop de 4.000 escolars procedents de col·legis i instituts valencians ja han confirmat l'assistència a les funcions matinals programades fins a mitjan desembre.

L’escenari del Teatre El Musical (TEM) —espai al que s'ha traslladat tota la programació de l’Escalante fins que acaben les obres del seu edifici— acolliran l'estrena d'aquesta obra que reivindica el joc, la curiositat i l'aventura com l'essència de la infància més enllà de les regles i normes establides.

L'espectacle oferirà també dues funcions obertes al públic familiar i adult el dimarts 6 i dijous 8 de desembre a les 18:00 hores.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet