Versió per a imprimir

Els ajuntaments de La Hoya de Buñol-Chiva conclouen amb èxit les 51 actuacions financerament sostenibles del primer PIFS

  • Les actuacions a la via pública representen el 31% de les obres executades, amb 13 actuacions, número que es repeteix en el cas d’inversions destinades a la millora d’instal·lacions municipals
  • El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, destaca que aquest pla demostra el potencial del municipalisme per donar resposta a les necessitats de les persones en passar “de les paraules als fets”
Imagen
03/06/2017

Fins a 42 obres han impulsat i executat els ajuntaments de La Hoya de Buñol-Chiva en el marc del primer Pla d'Inversions Financerament Sostenibles (PIFS). Obres a les quals se sumen 9 projectes i direccions d'obra finançats amb càrrec a aquest mateix pla, la qual cosa suposa un total de 51 actuacions dutes a terme en la comarca gràcies a un programa d'ajudes als municipis que el president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, va crear gens més accedir al càrrec amb els 70 milions d'euros de romanent no gestionats per part de l'anterior equip de govern provincial perquè, en lloc d'acabar en els bancs, s'invertira directament en el benestar dels valencians i les valencianes.


Aquesta decisió va suposar per als 9 municipis de La Hoya una injecció addicional de més de 1,5 milions d'euros amb els quals poder dur a terme aquelles obres que consideraven necessàries per a millorar la qualitat dels serveis i infraestructures del municipi, però que inicialment s'havien quedat fora dels seus pressupostos per falta de disponibilitat econòmica, malgrat tractar-se en molts casos de reivindicacions històriques. Inversió que, al temps, possibilitava la generació o, si escau, la conservació de fins a 56 llocs d'ocupació directa en la zona, aconseguint d'aquesta manera un notable impacte social.

L’execució i justificació de les obres s'ha saldat amb un 100%, la qual cosa en paraules de Rodríguez, “aquest nivell d'execució, similar en totes les comarques valencianes, demostra el potencial del municipalisme i que la maquinària institucional pot donar una resposta ràpida a projectes que mereixen la pena”.

 

 

Resoldre “problemes reals”


Els 1.571.827,85 euros que finalment s'han invertit a través del PIFS en els municipis de La Hoya de Buñol-Chiva han servit per a millorar l'asfaltat dels carrers, les xarxes d'aigua potable, les canalitzacions per a evitar inundacions o l'accessibilitat de les voreres i els edificis públics, però també per a rehabilitar escoles i centres socials, adequar instal·lacions esportives o millorar l'equipament i els serveis en general dels ajuntaments i municipis.

 

 En resum, “actuacions que escapen del concepte d'obres faraòniques d'una altra època i se centren a resoldre problemes reals dels ciutadans, en molts casos reivindicacions dels ajuntaments que portaven anys sense atendre's, bé per falta de recursos o simplement per desinterès”, explica el president de la Diputació, Jorge Rodríguez. “El més destacat del PIFS és que, més enllà de les bones intencions, hem aconseguit passar de les paraules als fets i, a més de concedir als alcaldes i alcaldesses l'autonomia per a decidir les inversions, s'ha aconseguit que aqueixes inversions s'executen i avui siguen realitats que poden gaudir els veïns dels municipis valencians”. 


En concret, per tipus d'inversió, de les 51 actuacions finançades, el 18% corresponien a direccions i projectes d'obra i la resta, un total de 42, a inversions directes en béns i serveis municipals. L'actuació en la via pública, mitjançant la reurbanització, asfaltat o pavimentació de carrers, la millora de carreteres i camins i la intervenció en zones verdes ha sigut l'objectiu de 13 de les obres realitzades (31%). La mateixa quantitat d’inversions han anat destinades a la rehabilitació o ampliació de l'equipament, entre les quals destaquen 6 intervencions en instal·lacions esportives, 3 en equipament cultural i 2 en edificis administratius o institucionals. La resta de les inversions han anat destinades a realitzar millores en les xarxes de proveïment d'aigua i de sanejament (19%) i en l'enllumenat públic (10%) així com a l’ampliació i millora de zones verdes (10%).

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet