Versió per a imprimir

Els campions individuals d’escala i corda i raspall destaquen el suport de la Diputació a la pilota

  • La diputada d’Esports, Isabel García, rep Puchol II i Moltó i posa en valor el suport de la Diputació a la pilota, «l’esport autòcton dels valencians»
PILOTARIS.jpg
21/11/2016

La diputada d'Esports, Joventut i Igualtat, Isabel García, ha rebut en el seu despatx els pilotaris Puchol II i Moltó, campions individuals enguany en les modalitats d'escala i corda i raspall respectivament. En aquesta visita, la responsable provincial ha posat en valor el suport de la institució a un esport que és —amb les seues paraules— «l'autòcton dels valencians. La Diputació de València és la que més pressupost aporta a la pilota i resulta fonamental el suport de les institucions, lluitar pel manteniment i treballar perquè cada vegada més dones s'animen a practicar aquest esport».

 

Els dos pilotaris són una referència en aquesta pràctica esportiva. Elegants en el joc i amb un domini tècnic elevat, Puchol II i Moltó han sigut coronats enguany campions individuals en les seues modalitats respectives i acumulen una trajectòria plena d'èxits i reconeixements. «Ha sigut un bon any, per la qual cosa la meua valoració és molt positiva. És una satisfacció poder seguir amb un alt nivell oferint bons resultats» —ha dit Puchol II. Els dos pilotaris han subratllat el suport de la Diputació de València a favor de la pilota valenciana, ja que, sense ella —segons ha destacat Moltó—, «aquest esport estaria en una situació molt pitjor».

 

Puchol II és de la localitat de Vinalesa, a l'Horta Nord. És campió de la categoria individual professional d'escala i corda i també ha sigut campió de la Copa Professional el 2012 i el 2014, campió del Circuit Professional el 2015, subcampió individual el mateix any i subcampió de la Copa Professional el 2015 i el 2016.

 

Moltó és natural de Barxeta, en la comarca de la Costera. Ha sigut campió individual de raspall en la categoria professional els dos darrers anys, campió del I Trofeu Corts Valencianes 2015, i campió de la II Copa Raspall 2016, entre altres guardons.

 

La Diputacióde València, en la seua aposta per la promoció de l’esport base, inclusiu i en clau femenina, ha signat enguany un conveni de coŀlaboració amb la Federació de Pilota Valenciana, per a —en paraules d'Isabel García— «dotar de major claredat i objectivitat el procés de suport per part d'aquesta institució al món de la pilota valenciana». D'aquesta manera, les quantitats que abans es percebien a través de diverses entitats ara queden concentrades en la Federació perquè totes les accions promocionals se centralitzen a través d'aquest organisme.

 

En concret, es tracta d'una dotació de 420.000 euros, que —com va dir la diputada llavors— «és una quantitat de primer nivell, amb la qual la Diputació vol apostar per la promoció del món de la pilota valenciana, però sempre des del rigor i la transparència». Aquesta quantitat té com a objectiu promocionar l’esport base, les competicions esportives, els esdeveniments professionals, l'esport femení, el reforç a les escoles de tecnificació i totes les iniciatives que tinguen relació amb la selecció valenciana de pilota i les seues activitats.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet