Versió per a imprimir

Emili Altur visita les obres finançades per la Diputació a Guardamar de la Safor, Xeresa i Xeraco

  • Emili Altur: “Els municipis han decidit com invertir les subvencions atorgades per la Diputació i les han destinat a millorar les instal·lacions i els serveis per als ciutadans, així com a posar en valor els seus monuments, i és per açò que estan d'enhorabona”
Imagen
07/10/2016

El diputat de Cooperació Municipal, Emili Altur, ha recorregut aquest matí els municipis de Guardamar de la Safor, Xeresa i Xeraco, on ha visitat les obres subvencionades pels diferents plans de la Diputació i ha pogut conèixer de primera mà les necessitats d'aquests municipis per a les pròximes convocatòries d'ajudes.

Emili Altur ha assenyalat que “la diputació treballa colze a colze amb els ajuntaments i són els municipis els que decideixen que volen invertir les subvencions atorgades. En aquest cas, hem comprovat que les han destinat a millorar les instal·lacions i els serveis per als ciutadans, així com a posar en valor els seus monuments, i és per açò que estan d'enhorabona. Considerem que el treball ben fet sempre ha de tenir un reconeixement”.


El diputat de Cooperació ha iniciat el seu recorregut per La Safor a Guardamar del Segura, on l'alcaldessa del municipi, Rosana Seguí, li ha mostrat les inversions realitzades amb les ajudes atorgades per la Diputació. Altur ha visitat l'edifici polivalent construït a través del Pla Provincial d'Obres i Serveis que servirà per a dur a terme múltiples activitats.

L'alcaldessa, Rosana Seguí, també ha mostrat al diputat els terrenys propers al municipi en els quals desitgen rehabilitar la zona dels ullals de Guardamar. A més, l'alcaldessa ha comentat al diputat el projecte que volen emprendre per a habilitar un camí que connecte el municipi amb el mar i les zones humides, i puga ser utilitzat tant per ciclistes com per vianants.

Seguí ha assenyalat que “estem molt contents de rebre aquestes inversions que permeten dur a terme obres que satisfan les necessitats dels ciutadans i que el nostre municipi seria incapaç de finançar”.

Emili Altur ha continuat la seua visita a Xeresa, acompanyat del seu alcalde, Tomas Ferrandiz, qui li ha mostrat la rotonda de la Pallerols i l'alberg municipal, dues obres subvencionades principalment amb ajudes de la Diputació. “Des del consistori apostem pel turisme basat en activitats d'oci a l'aire lliure, pensant, per exemple, en el Mondúver com a reclam per als esports de muntanya. La instal·lació de l'alberg ens ajuda a tenir una eixida econòmica alternativa per al municipi i soluciona el problema de l'allotjament”, ha assenyalat l'alcalde.

Ferrandiz ha explicat al diputat que les inversions del PPOS del pròxim any es van a consultar als ciutadans. “Es farà un procés participatiu perquè siguen ells els qui valoren les seues necessitats, d'aquesta manera, és el poble el que marca a l'ajuntament les pautes a seguir”, ha indicat l'alcalde.

El diputat de Cooperació ha finalitzat la seua visita a La Safor a Xeraco, on l'alcalde, Francesc Serralta, li ha mostrat la millora dels col·lectors de pluvials del carrer Gandia i l'adequació del passeig de la platja, ambdues obres realitzades amb l'ajuda de la Diptuación. També s'han invertit les subvencions en la compra de vehicles elèctrics per al parc mòbil i en la millora del parc Passeig País Valencià.

D'altra banda, l'alcalde ha manifestat que “la Diputació ens ha concedit ara una subvenció de 30.000 euros per a la restauració de l'ermita, i estem molt contents de poder invertir-los en la seua conservació”.

En aquest sentit, Emili Altur ha explicat que “aquesta subvenció va en la línia de la política de rehabilitació i amb aquesta subvenció es posa en valor l'ermita de Xeraco i s'evita que el municipi perda les seues arrels”.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet