Versió per a imprimir

Favara instaŀla les peretes LED de la Diputació en el seu enllumenat públic

  • El nou projecte d’iŀluminació elèctrica suposarà un estalvi de 25.000 euros anuals per al municipi de la Ribera Baixa
Substitució de pereta convencional per LED
12/10/2012

 

El pla d’estalvi energètic, que la Diputació de València subvenciona als ajuntaments valencians, arriba a Favara amb l’objectiu de disminuir la despesa econòmica en la seua factura de la llum.

Amb esta instaŀlació, Favara se suma a l’eco-estalvi i es convertix en la segona localitat de la província a instaŀlar este tipus de peretes de baix consum i de substitució directa. El municipi de Cerdà, pioner en esta iniciativa, va presentar el passat 1 d’octubre els trams en què estan coŀlocades les LED i que cobrixen ja el 80% del total de l’enllumenat públic.

El responsable municipal de Favara, Pedro Juan Victoria Miñana, ha mostrat la seua satisfacció amb esta iniciativa aŀlegant que el pla suposa «un gran estalvi energètic tant per a la localitat com per als altres ajuntaments soŀlicitants». Així mateix, ha destacat que es tracta «del millor projecte en matèria econòmica dut a terme per la Diputació en els últims anys».

«La Diputació de València, amb una inversió de 48.000 euros en el municipi, es fa càrrec del 66% del pressupost, la qual cosa suposa per a Favara un estalvi de 25.000 euros anuals en enllumenat públic», ha conclòs el primer edil.

Per la seua banda, Daniel García, encarregat de manteniment elèctric del municipi, ha explicat que el nou projecte consistix en la «substitució de les peretes convencionals per altres que funcionen amb vapor de sodi». A més, ha afegit que una de les principals diferències és que «amb les LED, el consum màxim és de 40w. Una important diferència si es compara amb els 150w que absorbien les peretes anteriors».

 Per la seua banda, el diputat responsable de la Central de Compres, Vicente Ibor, ha destacat «l’interés mostrat pels ajuntaments pel programa d’estalvi» i la gran acollida que ha tingut este pla. Així mateix, ha destacat «la importància que suposa el projecte en l’estalvi energètic, amb un benefici tant a curt termini, per l’estalvi en la factura, com a llarg termini, per la duració de les peretes».

Declaracions de Pedro Juan Victoria, alcalde de Favara
Declaracions de Pedro Juan Victoria, alcalde de Favara
Declaracions del responsable de Manteniment de Favara
Declaracions del responsable de Manteniment de Favara
Vídeo de l'habilitació de peretes LED a Favara
Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet