Versió per a imprimir

Guardamar de la Safor recupera l’ullal del Bovetar i el seu entorn amb l’ajuda de la Diputació

  • El projecte de rehabilitació de l’ullal i la creació d’un nou espai d’esbarjo ha comptat amb una inversió de 45.700 euros del Programa d’Espais Degradats de la institució provincial
  • Josep Bort, diputat de Medi Ambient: “Amb aquest projecte de recuperació aconseguim rehabilitar tant l’espai natural que conforma l’ullal com el seu valor paisatgístic i social”
Imagen
25/06/2018

El municipi de Guardamar de la Safor ha recuperat l’ullal del Bovetar i la zona adjacent, un dels seus espais naturals més emblemàtics, gràcies al projecte de restauració i regeneració ambiental que el consistori ha realitzat amb el suport de l’àrea de Medi Ambient de la Diputació de València. Aquesta intervenció de regeneració ambiental, paisatgística i social s’ha desenvolupat dins del Programa d’Espais Degradats que du a terme la institució provincial i ha sigut guardonada amb el Premi al Bon Govern en la categoria de Sostenibilitat Ambiental per la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP).

 

El diputat de Medi Ambient, Josep Bort, l’alcaldessa, Rosana Seguí, i altres membres de la corporació local de Guardamar de la Safor han visitat la zona rehabilitada de l’ullal del Bovetar i el nou parc. Durant aquesta visita, el diputat ha destacat que “l’Ajuntament de Guardamar ha sabut llegir l’oportunitat per a recuperar aquest espai tant per a la millora de l’entorn del poble com per a posar a disposició del gaudir de la ciutadania un espai natural”.

 

“Es tractava d’una zona degradada després de molts anys d’abandonament, i amb aquest projecte de recuperació aconseguim rehabilitar tant l’espai natural que conforma l’ullal com el seu valor paisatgístic i social, una qüestió fonamental en aquest tipus de projectes”, ha explicat Josep Bort. “A més, la intervenció en l’ullal i la creació d’aquest parc aconsegueix també evitar que aquest punt es convertisca en un abocador il·legal, canviant les dinàmiques negatives que el degradaven per altres positives que el posen en valor”, ha afegit.

 

El projecte de restauració de l’ullal del Bovetar i de l’espai contigu al mateix ha aconseguit recuperar una zona molt degradada i crear un espai natural d’esbarjo per a les veïnes i veïns de la localitat. La intervenció a l’ullal, a més, aconsegueix afavorir la conservació d’espècies de fauna i flora pròpies d’aquests habitats i mantenir el seu valor ecològic.

 

Les obres en aquest espai natural situat al terme municipal de Guardamar de la Safor han inclòs l’eliminació d’espècies invasores al·lòctones, l’adequació i condicionament del terreny, i la plantació de vegetació autòctona. Amb el projecte també s’han adequat els accessos a l’espai i s’ha creat una zona amb bancs, papereres i una font per tal d’oferir als veïns un espai natural d’esbarjo. 

 

En total, la recuperació d’aquest espai natural s’ha realitzat amb una inversió de 49.500 euros, dels que la Diputació ha aportat 45.700, el 92.5%, i l’Ajuntament els 3.700 euros restants, el 7.5% del global. 

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet