Versió per a imprimir

Haro presenta a Sedaví la implantació i comercialització de la xarxa Wi-Fi provincial

  • El diputat de Modernització destaca que, amb la xarxa impulsada per la Diputació, «qualsevol ciutadà podrà accedir a Internet amb banda ampla»
  • Rafael Pérez, alcalde de Sedaví: «El principal interés és que el cost d’un projecte no duga més despesa als ajuntaments, i Sona Wi-Fi ho complix»
L'alcalde de Sedaví i el diputat José Manuel Haro en la presentacó de Sona Wi-Fi
30/10/2012

 

El diputat provincial de Modernització, José Manuel Haro, ha presentat hui en l’Ajuntament de Sedaví amb l’alcalde de la localitat, Rafael Pérez, les característiques de la implantació en la localitat de la xarxa Wi-Fi, impulsada per la Diputació de València en la província.

 

Sedaví ja disposa en totes les seues seus municipals de la xarxa provincial per a l’accés de banda ampla a Internet, i a partir de hui l’operadora assignada en el programa provincial n’oferirà als veïns de la localitat la contractació de l’excedent des de 9,90 euros al mes.

 

Haro ha explicat que Sedaví és un dels primers cent setanta municipis valencians que gaudixen d’una xarxa sense fils d’accés a Internet en banda ampla Wi-Fi WiMAX de màxima qualitat gràcies al projecte Sona Wi-Fi, que «donarà cobertura a un total d’1,7 milions de ciutadans ».

 

«Amb este projecte, qualsevol ciutadà, estiga on estiga, podrà accedir a Internet de banda ampla i als sevicis de la societat de la informació» —ha destacat.

 

La xarxa provincial Sona Wi-Fi permetrà a tots els veïns del terme municipal de Sedaví gaudir de la cobertura sense fils, ja que cobrix el nucli urbà i les urbanitzacions.

 

Per la seua banda, l’alcalde de Sedaví, Rafael Pérez, ha comentat la necessitat actual que tenen els municipis de disposar d’Internet de banda ampla i que «per això estem encantats d’estar presents en el projecte Sona Wi-Fi».

 

«El principal interés d’un alcalde és que el cost d’un projecte no porte més despesa als ajuntaments, i el pla Sona Wi-Fi no comportarà cap inversió per a l’Ajuntament de Sedaví.

 

Fases per a la instaŀlació

 

Sona Wi-Fi és un dels programes estrela de la Diputació de València emmarcat en els projectes Sona la Dipu, i suposa una inversió, des del 2010 fins al 2014, quan s’acabarà l’execució del projecte, de catorze milions d’euros.

 

La xarxa Wi-Fi, fins arribar a la fase de comercialització entre els ciutadans, s’instaŀla prèviament en els consistoris en règim d’autoprestació de servicis, que permet la interconnexió de tots els edificis municipals entre ells i d’estos amb el Centre de Processament de Dades de la Diputació.

 

La cobertura d’autoprestació comporta per als consistoris un important estalvi de costos i la millora dels servicis públics, perquè, a més de la connexió de seus municipals, els facilita l’accés a les aplicacions informàtiques desenvolupades per la Diputació, la possibilitat de compartir dades amb altres municipis de la província i el desenvolupament de servicis municipals avançats relacionats amb la videovigilància, els servicis d’emergència, la gestió inteŀligent del trànsit local, la promoció turística i la mobilitat d’empleats, entre altres.

 

Els particulars, d’una altra banda, podran accedir a Internet de banda ampla via Wi-Fi independentment del seu lloc de residència, per tal com l’operadora Eurona també oferix la connectivitat via satèŀlit per a les llars a les quals, malgrat tot, no arriba la cobertura per cap altra via.

 

«Per tant, és una iniciativa que oferix avantatges tant per als ajuntaments com per als ciutadans» —ha insistit el responsable provincial.

Vídeo sobre la Wi-Fi a Sedaví
Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet