Versió per a imprimir

Haro presenta a Villanueva de Castellón la comercialització del Wi-Fi provincial

  • Haro: «Qualsevol ciutadà podrà accedir a Internet amb banda i als servicis de la societat de la informació»
  • Salvador Álvarez, alcalde de Villanueva de Castellón: «Sóc conscient que la Diputació ha lluitat molt per este projecte i perquè Sona Wi-Fi siga viable»
El diputat José Manuel Haro i l'alcalde de Villanueva de Castellón durant la pre
06/11/2012

 

El diputat provincial de Modernització, José Manuel Haro, ha presentat hui a l’Ajuntament de Villanueva de Castellón les característiques de la implantació a la localitat i la comercialització de la xarxa Wi-Fi impulsada per la Diputació de València a la província, juntament amb l’alcalde de Villanueva de Castelló, Rafael Salvador Álvarez.

 

Villanueva de Castellón ja disposa en totes les seus municipals de la xarxa provincial per a l’accés a Internet de banda ampla i, a partir de hui, l’operadora assignada en el programa provincial oferirà als veïns de la localitat la contractació de l’excedent d’esta, des de 9,90 euros al mes.

 

Haro ha explicat que Villanueva de Castellón és un dels primers 170 municipis valencians que gaudeixen d’una xarxa sense fil d’accés a Internet de banda ampla Wi-Fi-wimax, de màxima qualitat, gràcies al projecte «Sona Wi-Fi», que «donarà cobertura a un total d’1,7 milions de valencians i als 500 quilòmetres de superfície que té la província».

 

«Amb este projecte arribarem a llocs on les altres operadores no han arribat. Qualsevol ciutadà que vulga banda ampla podrà obtindre-la estiga on estiga», ha destacat.

 

La xarxa provincial «Sona Wi-Fi» permetrà a tots els veïns del terme municipal de Villanueva de Castellón gaudir de la cobertura sense fil, ja que cobrix el nucli urbà i les cases més allunyades.

 

Per la seua part, l’alcalde de Villanueva de Castellón, Salvador Álvarez, ha agraït a la Diputació de València la seua dedicació amb el pla «Sona Wi-Fi». «Sóc conscient que la Diputació ha lluitat molt per este projecte i perquè “Sona Wi-Fi” siga viable. N’estic molt agraït», ha comentat.

 

Fases d’instal·lació

 

«Sona Wi-Fi» és un dels programes estrela de la Diputació de València, emmarcat en els projectes «Sona la Dipu», i comporta una inversió des del 2010 i fins al 2014, quan acabe l’execució del projecte de 14 milions d’euros.

 

La xarxa Wi-Fi, fins a arribar a la fase de comercialització amb els ciutadans, s’instal·la prèviament en els consistoris en règim d’autoprestació de servicis, que permet la interconnexió de tots els edificis municipals entre si i d’estos amb el Centre de Procés de Dades de la Diputació.

 

La cobertura d’autoprestació significa per als consistoris un important estalvi de costos i la millora dels servicis públics, ja que a més de la connexió de seus municipals, els facilita l’accés a les aplicacions informàtiques desenvolupades per la Diputació, la possibilitat de compartir dades amb altres municipis de la província i el desenvolupament de servicis municipals avançats relacionats amb la videovigilància, els servicis d’emergència, la gestió intel·ligent del trànsit local, la promoció turística i la mobilitat d’empleats, entre altres.

 

Els particulars, d’altra banda, podran accedir a Internet de banda ampla via Wi-Fi independentment del seu lloc de residència, ja que l’operadora Eurona també ofereix la connectivitat via satèl·lit, per a les cases a les quals, malgrat tot, no arriba la cobertura per cap altra via.

 

«Per tant, és una iniciativa que oferix avantatges, tant per als Ajuntaments com per als ciutadans», ha insistit el responsable provincial.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet