Versió per a imprimir

Jorge Rodríguez: ‘El Fons de Cooperació potenciarà l'autonomia local dels municipis valencians’

  • La Diputació de València i la Generalitat Valenciana inverteixen en el conjunt dels ajuntaments valencians 41,2 milions per a potenciar la seua autonomia local amb inversions i despesa corrent
  • Jorge Rodríguez explica que així “es dóna resposta a una antiga reivindicació dels municipis valencians”, amb uns fons que es poden dedicar tant a inversions com a despesa corrent
El president de la Diputació, Jorge Rodríguez, i el president de la Generalitat,
17/05/2017

El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, junt amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha presentat als alcaldes de les comarques del Camp de Túria, el Rincón de Ademuz y los Serranos, el primer Fons Valencià de Cooperació Municipal en un acte en el Centre Multiusos de Llíria. Un pla que destinarà enguany un total de 41,2 milions d'euros als municipis de la província per a “potenciar l'autonomia local dels municipis valencians, tant en inversions com en despesa corrent”, segons ha assenyalat Rodríguez.

 

Aquest mecanisme, arreplegat en l'article 64 de l'Estatut d’Autonomia de la Comunitat Valenciana i que està impulsat per les administracions autonòmica i provincial, servirà per a “quadrar el cercle del finançament dels municipis valencians”, donant resposta en paraules de Rodríguez “a una antiga reivindicació dels municipalistes valencians”, referint-se al fet de comptar amb ajuda no solament per a inversions sinó també per a despesa corrent.

 

En aquest sentit, els ajuntaments podran decidir a què destinen els diners del Fons de Cooperació, les aportacions de la qual a més són incondicionadas, podent dirigir-se a inversions, despesa corrent o ambdues coses. “Creiem en els ajuntaments, creiem que són protagonistes actius, perquè són aquells que poden donar resposta als problemes més immediats de la ciutadania”, ha destacat per la seua banda el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig.
El Rincón de Ademuz, Camp de Túria i Los Serranos rebran 4.347.264,58 euros del Fons de Cooperació Municipal, distribuïts entre els 42 municipis que formen part d'aquestes tres comarques.

 

D'aquesta manera, el Camp de Túria obtindrà 3.385.992,31 euros que es distribuiran entre els 16 ajuntaments de la comarca; Los Serranos aconseguirà 806.912,65 euros per a 19 municipis; i al Rincón de Ademuz arribaran 154.359,62 euros que es repartiran entre les 7 localitats de la demarcació, fons que els propis consistoris decidiran a què es dediquen.

 

La distribució dels fons s'ha fet atenent al criteri poblacional, ponderat de manera que es prevalga als municipis més xicotets. Enguany es destinarà un total de 41,2 milions d'euros als municipis valencians, gràcies a l'aportació a parts iguals realitzada per la Generalitat Valenciana i la Diputació de València. D'aquesta manera, la institució provincial continua amb l'aposta iniciada al juliol de 2015 de reforçar l'autonomia local i impulsar les polítiques municipalistes, i que ha suposat entre els anys 2015 i 2016 una injecció de més de 150 milions d'euros que els municipis valencians han pogut destinar a inversions.

El president de la Diputació, Jorge Rodríguez, i el president de la Generalitat, Ximo Puig, presenten el Fons de Cooperació
Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet